2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@dlkaptan inşallah yanılmayız hocam, ayrıca bu listelerin oluşumundaki emeğin için ayrıca teşekkür ederim
-
Kıyas
Geçen seneye göre zor bir sınavdı. Kimse kesin konuşamayacak olsa da barajın 72-73 civarında olmasını umuyorum. Geçen sene 76,07 puanla 14 kişiyle mülakata hak kazanamamış biri olarak bu sene 73 net ile yine sınırda bekleyiş içindeyim.Kitap
Yazılanları okuyorum, tecrübesi olanlar bilir ki, alan kısmında idare ve anayasa için herkes kendi kaynaklarını oluşturabilir. Sınav tecrübesi olan kişilerin yazarlığa soyunarak yaptığı şey mevcut bilgilerin kategorizasyonudur sadece. Serbest piyasa olarak düşünürsek herkes kitap yazabilir ama gelen eleştirilere saldırgan bir tutum sergilememeliler. Akademik hocalara nazaran sosyal medyayı aktif kullanmaları kendilerinin kaynaklarına talebi arttırıyor. Emsal ve uzmanların yayınları baz alınarak hemen herkes kitap yazabilir. Serbest piyasada bize sadece yol göstermek düşer. İsteyen istediği kaynaktan çalışsın ama bilinmelidir ki bu sınavın defalarca kazanılmış olması bir yetkinlik kazandırdığı konusu elbette tartışmalıdır.Soru İptali
Türkçe diğer dersler gibi genel geçer kabulü, nesnel ve teknik bilgiye dayanmadığından soru iptali olacağını düşünmüyorum. Musul sorusu için düşük ihtimal ancak İktisat sorusunda akademik anlamda da bir uzlaşı yok gibi göründüğü için herhangi iptal söz konusu olursa iktisatta olacağını düşünmekteyim.İzmirli forumdaşlara da çok geçmiş olsun. Selam ve dua ile...
-
@müezza hocam geçen seneki puaniniz kaçtı acaba? ve iptal sorulari haric kaç netiniz vardi
-
@Pisagor hocam puaninizi yazmissinz gözden kaçırmisim k.bakmayin
-
@Pisagor KOP sorusunu doğru yapmıştım, İktisat sorusunu boş bırakmıştım hocam. İptalsiz puanımı bilemiyorum ama KOP sorusunun beni geri attığını düşünüyorum. 414. Olmuştum
-
@müezza kop sorusu 1 dogrunuzu silmis ve yanlis yapaninda 0.25 neti eklenmistir yani arada 1.25 netlik fark kapanmistir, büyük olasilikla sizi baraj dışına atmis kop sorusu
-
Her ne kadar sıkıntılı olduğu düşünülen soruları yanlış yapmış olsam da soru iptali olacağına hiç ihtimal vermiyorum. Sonuçların açıklanmasına 20 günden az kaldı. Bekleyip görecez artık.
-
Ösym önceden iki haftada açıklardı, şimdi niye 1 ayı buluyor
-
@raskolnikov1 önceden soruları açıklamıyordu, itiraz vs süreci olmayınca erken açıklanıyordu
-
Bu listelerden nasıl sonuç çıkarıyorsunuz helal olsun belki bu yıl mülakata kalacakların %90 ını yakaladınız forum meşhur olduğu için listeleri doğru düzgün kontrol ederseniz hiçbir istikrarlı sonuç vermemiş size sadece görmek istediğinizi görüyorsunuz bende kafadan 50 tane sınavda alınabilecek net yazsam aynı ortalamalar çıkar 2018 listesinde 65 net altı çok sayıda veri varken bu yılda 65 net altı hiç veri yok neredeyse oransal olarak liste felan hikaye sınavın zorluğundan kolaylığından hareket edilmeli idari yapı ve yerel yönetim kısmındaki birçok soru kitaplarda yok bu soruları firesiz yapanlar nasıl yaptı merak ediyorum bu sınavın yüksek kapatma şansı çok az
-
@iktisat2020 zaten forum ortalamasıda çok yüksek kapatmayacak diyor aynı şeyi söylüyorsunuz
-
@ryu753 ben neden sürekli listeyi hesapladım deyip kendi netinden yarım puan altı baraj belirleyeni görüyorum bu forumda o zaman işin garip yanı mülakata son sıralardan girmek gibi bir fantastik beklentileri var sanırım mülakat komisyonu son sıralardan girenleri mi seçiyor acaba
-
ayrıca her yıl sınava giren adayların kalitesi düşüyor bizim zamanımızda siyasala ilk 10 binde girilirken şimdi 100 binde siyasalda girip kendini kaymakam adayı görenler var hukuk mezunları da iktisat soruları nedeniyle bu sınavda başarılı olamıyor giren sayısı yüksek değilse sınav zor olduğu için sınırda olanlar barajı sorun yapmamalı
-
@iktisat2020 üniversite sınavında ilk on bine girdiniz lakin giremeyip başka okulda okuyanlar ömür boyu sizi geçemeyecek anlamına mı geliyor? Bu arkadaşlar sırf bu yüzden yapamazlar mı bu mesleği?
-
@iktisat2020 bu arkadaşın yorumunu beğendim ben de böyle yaklaşıyorum, aklın yolu bir.
-
@srsmn aksine sıralamaya da diplomaya da önem vermem eğitim imkanı olmayıp çalışmak zorunda olan liseyi bile bitiremeyen binlerce okusa başarılı olabilecek insan var ülkenin zenginleriyle tanışma fırsatınız olduysa çoğunun hayatı böyle ama sürekli kendini geliştirmiş insanlar ama bu durum şu gerçeği değiştirmez aynı imkanlarla sınava hazırlanmış kişiler arasında boğaziçi mezununun %90 ını örneğin hazinenin sınavında başarılı olabilirse 100 binde kazanlılan x üniversitenin mezunu adayların %10 u 300 binde kazanılan Y üniversitesi mezunu adayların %5 i başarılı olur bu doğanın kanunu yukarıda yapılan listeden daha bilimsel gerçekliktir
-
Bazı hocalara çok fazla değer veriliyor.
Örneğin, A. Nohutçu, buyrun:
https://www.anayasa.gen.tr/usulsuz-alinti-sorunu.htm
Hatta direkt link:
http://www.anayasa.gen.tr/uas-s-175-258-nohutcu.pdf
Sınava hazırlık için en iyi kaynak: mevzuat.
-
Velhasıl,
Konuşulacak çok şey var da sırası değil, gereksiz yere de uzadı başlık, trollerde cabası.Ben, zor olan sınava rağmen geçen yıla yakın (73.5 - 75) kapanacağını düşünüyorum barajın. Hakkımızda hayırlısı. İzmir'e, ülkemize geçmiş olsun. Artık sadece bekleme vakti.
-
İnşallah 70 nette kapatır ve 70-73 arasında olan arkadaşlar -çoğu çok emek verdiğini bildiğim yakınım-listeye girerler.
Ayrıca sadece iktisat sorusunun cevabının değişeceğini bunun dışında bir iptal olmayacağını düşünüyorum.
-
@Aslan-Reyiz o sorunun cevabinin değişme ihtimali %1 falan.