2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@ryu753 petrol fiyatlarindaki ani %1 lik artis arz soku yapar mi? 18 dakikadir cevap veremiyorsun
-
@buhayatta I nolu seçenek arz eğrisini sola kaydırır, yani ilk koşul sağlanıyor, ama yeterli değil, çünkü ani ve yüksek hacimli bir etki olması gerekiyor. petrol fiyatları aniden yüzde 0,5 mi yükselmiş, yüzde 3 mü yükselmiş açık değil yani I seçeneğinde "yüksek oranlı ani yükselme" denmiyor veya yüksek bir oran verilmiyor. Ama makro iktisat literatüründe petrol fiyatında ani artış dendiğinde akıllara gelen 1970’lerde meydana gelen iki petrol şokudur. O yüzden kabul ediliyor %100 doğru mu bence hayır ama kurumlar vergisi şıkkı komple yanlış...
-
@ryu753 :))))))) kendi söyledigini inkar ettin su an iste. Bir daha birsey iddia ediyorken en azindan ne iddia ettigine emin ol.sonra boyle 20 dakka ne yazacagni bilemezsin. Desteksiz iddiada bulunup tutarli olalim lutfen.
-
@buhayatta ya birader ben senin gibi işsiz miyim her dakika foruma bakayım bin türlü şey yazmışsın gördüm cevap verdim sen daha bir tane makro açıdan yorumlayıp cevap veremedin boş boş konuşuyorsun.
-
@buhayatta ben de o soruda düştüm tuzağa ÖSYM sorularında düşebiliyorsunuz çünkü hazırlayanlar özensiz kalitesiz sorular hazırlıyor o soruya itiraz eden var mı acaba itiraz olmasa bile çeşitli yöntemlerle inceliyorlarmış bir soruyu herkes yanlış yaptıysa metinle ilgili sıkıntı varsa iptal ediliyormuş sonuç açıklama metninde söylüyor kontrol yöntemlerini
-
@ryu753 :))))) bilgin yok fikrin cok kardes hadi uzatma artik.
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@can-mavi yani eğer hem maliye hem para politikasını soracaksan , ya para ve maliye dersin ya da parafiskal ve fiskal dersin, hadi kafa karsitirmak istiyorsan para ve fiskal dersin, bunu demek yerine para fiskal diye sormak nedir
Bu soru itiraza konu oldu mu
-
@ryu753 hocam verdiğiniz asgari ücret örneği arz şoklarına örnek olarak yani sendikaların daha fazla ücret için bastırması ve sonucunda maliyetleri artırması Brian snowdon modern makro ekonomi kitabında yer alıyor, bilgi olması açısından söylüyorum.
-
@babil :)))))) bosver
-
kurumlar vergisi neden bu kadar tartışılıyor anlamadım bana göre temiz bir soru as yi kaydırıyor mu kaydırıyor maliyeti arttırıyor mu arttırıyor şok mu şok yıllık beklenen enflasyon mu ki asgari ücret artışı ile kurumlar vergisi artışını kıyas ediyorsunuz kamu gücüyle beklenmedik şekilde vergi oranının arttırılması itiraz edenler ne yazdı dilekçeye merak ediyorum ben yanlış yaptım iptal edilsin mi
-
@buhayatta kendisi yazıyor arz eğrisinin hissedilir şekilde kaymasıdır arz şoku diye kurumlar vergisini arz şoku kabul ediyor ezber olunca böyle oluyor işte neyse uzatmayacağım ösym açıklayınca görürüz.
-
@iktisat2020 as yi kaydırması yeterli değil hissedilir şekilde kaydırması gerekir arz şoku için.bu olay bu kadar basitken neden uzatılıyor anlamıyorum.
-
@ryu753, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@iktisat2020 as yi kaydırması yeterli değil hissedilir şekilde kaydırması gerekir arz şoku için.bu olay bu kadar basitken neden uzatılıyor anlamıyorum.
Ee kardeşim o zaman öncüldeki petrol fiyatlarının anı şekilde artması da bu durumu karşılamıyor o zaman onu neden kabul ettin, sonuçta anı olarak %0.0000000000000001 arttı anı olarak arttı ama hissedilmedi mesela
-
@can-mavi yukarıda yazdığıma bakabilirsiniz hocam o şık yüzde yüz doğru değil dedim sadece ani petrol artışı dendiğinde 1970lerde yaşanan petrol krizi kastediliyor ama açık değil bence. Bu sadece benim görüşüm değil sorduğum hocalarında görüşü bu bazıları soru iptal edilmeli bazılarıda I nolu öncülü kabul edilebilir buluyorlar.
-
@ryu753 kardeşim hocalar iptal edilmeli diyor diye genellemeyelim bence çünkü zeynel dinler, nurdan aslan gibi hocalar soru doğru diyor
-
Yine kısır döngüye girilmiş @ahmetdeniz in yeni haberlerle gelmesi lazım
-
@can-mavi yüksel hoca nurdan hocayı aramış hocanın sorudan haberi bile yokmuş. Ayrıca nurdan hoca da yüksel hoca gibi düşünüyormuş.Diğer hocaları bilmiyorum.
-
Bir de soru hangisi arz şoku yaratır dese itirazları yine anlayacağım, çünkü itiraz eden herkese kurumlar vergisi kesin olarak arz şoku yaratır diyemeyiz diyor .. Ama soru hangisi arz şoku yaratmaz diyordu yani arz şoku yaratma ihtimali olanı eleyip kesinlikle yaratmayacak olan 3.öncülü almak gerekiyordu, bu acıdan da bi düşünelim bence
-
@can-mavi erdal ünsal,mahfi eğilmez, yaşayan efsane Mankiw hocamız bile doğru diyor...
-
@ryu753, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@can-mavi yüksel hoca nurdan hocayı aramış hocanın sorudan haberi bile yokmuş. Diğer hocaları bilmiyorum.
Yüksel hoca zeynel hocayı da aramış, zeynel hocanın cevabını da yazsana sana zahmet dostum