2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Arkadaslar yuksel hocanin makro iktisat kitabinda arz sokunu nasil tanimlamis bilenler vardir?
-
@buhayatta hoca bu kadar iddiali olduguna gore kitabinda geciyordur detayli??
-
@Pisagor iktisatta yüksel bilgili diye bir dil mi varmış? Yüksel bilgili’nin dersanecilik geçmişi yadsınamaz derecede başarılı ve ortada, ancak akademik anlamda bir otorite olduğunu söylemek mümkün mü? İktisatta duayen olarak nitelenebilecek hocalardan bazılarının görüşü aksi yöndeyken y bilgili dedi diye bir sorunun iptal edileceğine inanmıyorum.
-
Arkadaşlar İktisat sorusunun açıkçası şık değiştirme olması halinde tamamen yanlışlık olacağı aşikâr. Bununla birlikte soru iptal olsun diyen arkadaşların savunduğu argümana göre bütün seçenekler yanlış oluyor ki böyle bir şey mümkün değil. O soru bence bu kadar tartışmaya değecek bir soru bile değil. Soruda bariz bir hata yok. Soru üzerine azıcık düşünülürse bile Kurumlar Vergisi gibi arz yönlü bir verginin arzı etkileyeceği dolayısıyla arz şoku yaratacağı yönünde yorum yapılabilir. Sınavda ani ibaresi kullanılmamış demekki bu soruda tuzak var demek çok derinlemesine hesap yapmak anlamına gelir. ÖSYM sınavlarında ise bizden istenen yüzeysel bir yorumdur. Ayrıca o soruda kasten gelir vergisi denmemiş Kurumlar Vergisi olduğu vurgulanmış. Kredi Kartı kullanımı talebi etkileyeceği aşikâr bir olgu olduğu gibi Kurumlar Vergisinin arzı etkileyeceği de aşikardır. Bence bu soru üzerinde daha fazla tartışmaya lüzum yok bekleyelim ben açıkçası iptal olacağını sanmıyorum.
-
@bozkurtbey cok yalin sen bile özetliyebiliyorken durumu, bazilari neden soyle olmaliydi boyle olmaliydi diye soruyu tamamen mundar ediyor neden hepsi yanlis deseler anlarim.nedir bu şik degistirme olayi anlasam.
-
Hocalarim bakın bazen cvp yazicam diye kırıcı olabiliyorsunz, arz sorusu şokuna dahil olmadan hep izledim, az öncede yorum yaparken ben yanlis yaptim ben doğru yaptim yada iptal edilmeli diye birşeyde demedim, sorunun doğrulugunu veya yanlışliginida tartismadim, o hoca iyi bu hocada iyi demedim, yada yüksel bilgilinin dili cok iyide demedim, sadece şunu dedim aynı dili konusuyolar , iktisat ceviriden ibaret oldugu için es anlamli birsürü kelime ortaya çıkabiliyor, bnde buna binaen dedimki ösym ile yüksel bilgili ayni dili konusuyolar bukadar basit aslinda kendimce anlatmak istedigim , soruyu dogru yapan arkadaslar yanlis yapan arkadaslara açıklama yaparken kırıcı davraniyolar gerek yok, napsanzda boş son söz ösymde , bnde şahsi fikrim olarak doğrulugunu yanlisligini deginmeden geçen seenlerde oldugu gibi osym tahminimce yüksel bilgiliyi baz alıcaktır dedim hepsi bu
-
@Pisagor hocam gorusune sonsuz saygi duyuyorum.ama bilimde kisiler degil de akademik kaynaklar veri aliniyor. ösymnin x kişisini baz almasi soz konusu bile olamaz.
-
Şu kısır muhabbetimi kapatsak mı artık. Bu arada sayın bakanımız Soylu’nun covid-19 testi pozitif çıkmış forumdaşlar. Allah acil şifa versin..
-
@janbengi hocam isimlere takılcaklarsa Zeynel dinler, tufan Samet, Erdal Ünsal soruya dogru diyor illa referans alınacaksa bu isimler özelkle Zeynel hoca kpss konusunda duayen bir isim, evet soruyu yanlış yapanlar haliyle iptal olcagına inandırmak istiyor kendini insanız hepimizin içinde bu his var ama sonu çok üzücü oluyor, sınav açıklama sürecinde gerçekçi olmak en mantıklısı...
-
Bahse konu olan hocalarin isimlerini eşleri siz kadar zikretmemiştir...
-
-
@ESE0303 napalm hocam Bi iktisat sorusunun dogru mu yanlış mı oldugunu yorumlucak kadar iktisat ilmine hakim olmadıgımızdan duayen isimlerin yorumlarına güvenmek en dogrusu...
-
Bakıyorum ki gene paradoksa girmiş başlık. Can mavi ve müridleri işin içinden çıkamıyorlar. Herkes kendi doğrusunu kabul ettikten sonra ösym soru iptal etse ne olur şık değiştirse ne olur. Ona buna suna itiraz edildi mi diye soracağımız siz neden itiraz etmediniz. Hiç sıkmayın canınızı bizzat 13 soruya itiraz edildi. Tartıştığınız sorulara da itiraz edildi. Ayrıca yüksel bilgili dışında iktisat hocaları sorular hakkında açıklamada bulunmadı. Yeni meşhur iktisat yazarına sorun bakalım soruları engin bilgileriyle ne diyor ️
-
@ahmetdeniz her yazdiginda aklima tarkanin "bu aralar yazilip ciziliyor, konusuluyor, belki de haklilar" aciklamasi ve mimikleri geliyor:) gulduruyorsun eksik olma:)))
-
iktisattaki arz şoku sorusunu ve geçen seneki iptal olan kop sorusunu ve 1. dereceden f.farklilastirmasi sorusunu birlikte düşününce aklıma şu geliyor, iptal olması için bu kadar açık ve ispatla netlestirilebilir olması mı gerekir?
-
@ahmetdeniz, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Bakıyorum ki gene paradoksa girmiş başlık. Can mavi ve müridleri işin içinden çıkamıyorlar. Herkes kendi doğrusunu kabul ettikten sonra ösym soru iptal etse ne olur şık değiştirse ne olur. Ona buna suna itiraz edildi mi diye soracağımız siz neden itiraz etmediniz. Hiç sıkmayın canınızı bizzat 13 soruya itiraz edildi. Tartıştığınız sorulara da itiraz edildi. Ayrıca yüksel bilgili dışında iktisat hocaları sorular hakkında açıklamada bulunmadı. Yeni meşhur iktisat yazarına sorun bakalım soruları engin bilgileriyle ne diyor ️
Seni de mürid yapalım, dışlanmış hissetme kendini bu kadar
-
@ahmetdeniz Kardeş yeni bir duyum var mı? Ya da kaçla kapatacağını dair bir tahmin?
-
@icon hocam paylaşımınızı 1 saat ayırarak detaylıca inceledim. Eğer ki Kemal Gözler hocanın iddiaları doğruysa çok vahim bir tablo ortada. Özellikle söz konusu ismin, ifa ettiği görevin gerektirdiği nitelik ve şartlara haiz olmaksızın o kadroyu işgal ediyor olduğu iddiası çarpıcı. Hocam Kemal hocanın bu kitabı 7-8 yıllık. Bu süre içerisinde bu iddialara ve ortaya konulan meselelere ilişkin karşı taraftan bir açıklama yapılmış mı? Oldukça merak içerisindeyim.
-
@icon, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Bazı hocalara çok fazla değer veriliyor.
Örneğin, A. Nohutçu, buyrun:
https://www.anayasa.gen.tr/usulsuz-alinti-sorunu.htm
Hatta direkt link:
http://www.anayasa.gen.tr/uas-s-175-258-nohutcu.pdf
Sınava hazırlık için en iyi kaynak: mevzuat.
@icon hocam paylaşımınızı 1 saat ayırarak detaylıca inceledim. Eğer ki Kemal Gözler hocanın iddiaları doğruysa çok vahim bir tablo ortada. Özellikle söz konusu ismin, ifa ettiği görevin gerektirdiği nitelik ve şartlara haiz olmaksızın o kadroyu işgal ediyor olduğu iddiası çarpıcı. Hocam Kemal hocanın bu kitabı 7-8 yıllık. Bu süre içerisinde bu iddialara ve ortaya konulan meselelere ilişkin karşı taraftan bir açıklama yapılmış mı? Oldukça merak içerisindeyim. -
@pabloescobarr ya hocam takılıyorum tabikide olabilir yoksa nerden bilebilirim olacağını bana göre olcak oldumu şimdi