2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@pabloescobarr, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@can-mavi erdal ünsal,mahfi eğilmez, yaşayan efsane Mankiw hocamız bile doğru diyor...
@ryu753 dostum pardon erdal ünsal yazacağıma nurdan aslan yazdım aklım karıştı
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@ryu753, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@can-mavi yüksel hoca nurdan hocayı aramış hocanın sorudan haberi bile yokmuş. Diğer hocaları bilmiyorum.
Yüksel hoca zeynel hocayı da aramış, zeynel hocanın cevabını da yazsana sana zahmet dostum
Bir de yüksel hoca, zeynel hocayı aramadan önce bir video daha çekeceğim demişti, arayınca fikri mi değişti bilmediğimden soruyorum
-
@can-mavi yüksel hocayla arkadaşım iletişimde hoca 4-5 doçent ve profdan görüş alıp onların görüşünüde ekleyecekmiş videoya o yüzden bekliyor diğer hocaları metin toprak hoca ve nurdan hoca görüş vermiş diye biliyorum diğer hocaları bekliyordur.
-
@ryu753 sabırsızlıkla bekliyorum, umarım 18 kasımdan önce izlemiş oluruz
-
Hayır sanki adam smith ve keynes istişare edip cevap vermiş soru hakkında yanlış diye olabilir 50 tane iktisat hocası da temiz diyor açıkçası iptal edilirse de edilsin bu sınav baştan sona sıkıntılı sorunlu zaten insanların emeğini heba etmişler doğru soruyu iptal etmişler çok mu
-
@can-mavi hocam o soru iptal bosuna beklemeyin:)
-
@herseye-rağmen dostum ben zaten hicbir sorunun iptal olmasını veya olmamasını beklemiyorum, bu tarz sorulara itiraz edilmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü bu sınavda en az 10 soru ölçme değerlendirme, redaksiyon ve soru hazirlama tekniklerine uymuyor, hiç olmazsa bundan sonraki sınavlar biraz daha titizlikle hazırlanır. Yani herkesin ölçme değerlendirme ve soru teknikleri klavuzunu okumasını tavsiye ederim, o zaman bu sınavdaki 10 sorunun neden sıkıntılı olduğunu daha iyi anlarız
-
@can-mavi dediğim klavuz çoğu üniversitenin sitesinde ve meb sitesinde mevcut altı üstü 25 30 sayfa, bizi ilgilendiren kısmı 8 10 sayfa, bi okumakta fayda var
-
@herseye-rağmen iptal mi iptal olabilir mi? Bu sene de böyle bir şey türedi yeni, herkes kesin net şekilde yazıyor, ama kendi düşüncesi mi duyumu mu anlamak için müneccim olmak gerek(!)
-
İptal soru yok
-
@raskolnikov1 turun devami:)) @pabloescobarr
-
@raskolnikov1 Mit'ten mi geldi hocam bilgi
-
-
@cevatcobanli444 rica etsem bir üstteki arkadaşa da aynı soruyu yöneltebilir misiniz
-
@can-mavi bende sadece para yaptım , anlam veremedim
-
Ben sınavlara hazırlanirken yüksel hocanin kitabindan çalışmiyorum, çünkü dershanem baska kaynaktan gittigi için ona alıştim ordan çalışıyorum, ama benden kaynak tavsiyesi isteyen herkesede direk yüksel bilgiliyi tavsiye ediyorum, yüksel bilgiliyi cok sevdiğimden veya kendi dershanemin kaynağını beğenmedigimden değil, ösym'nin dilinin yüksel bilgilinin kullandigi ayni dil olmasindan, yada tam tersi yüksel bilgili ösymnin dilini kitaplarina yansitiyor, bildiğiniz gibi iktisat ingilizceden çeviri oldugu için aslinda herkaynak doğru ama çeviri yapilirken kendine göre kelimleri seçip cevirdikleri için bazen bildigimiz sorularin eş anlamli kelimlerini bilmedigimiz için sinavda yapamiyoruz , örnek ( bazi kaynaklar toplam rant der bazılari toplam refah , bazilari toplam boşluk) işte senin kaynagina göre ösym sormayinca sınavda donup kalabiliyorsun, kisaca burda anlatmak istedigim ösym iktisatta istanbul üniversitesi dilini yani yüksel bilgili dili ile sorulari hazirliyor, oyuzden onu baz alicaklardir
ilgöcte de geçen seneki kaymakamliktada iptal sorulari için pdf sini yüksel bilgili hazırlamisti ve osym iptal etmisti, il göç içinde ankarada sinavi yapan üni iptal etmisti, uzun lafın kısası soru tartisilir yillarca ama bence ösym yüksel bilgiliyi baz alıcak ve iptal edicektir..
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@herseye-rağmen dostum ben zaten hicbir sorunun iptal olmasını veya olmamasını beklemiyorum, bu tarz sorulara itiraz edilmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü bu sınavda en az 10 soru ölçme değerlendirme, redaksiyon ve soru hazirlama tekniklerine uymuyor, hiç olmazsa bundan sonraki sınavlar biraz daha titizlikle hazırlanır. Yani herkesin ölçme değerlendirme ve soru teknikleri klavuzunu okumasını tavsiye ederim, o zaman bu sınavdaki 10 sorunun neden sıkıntılı olduğunu daha iyi anlarız
Katılıyorum her sınavda hatalı metni bozuk kapalı vs soru olabilir ama bu sınav aşırı derecede bozuk özensiz hazırlanmış
Benim doğru yaptığım soru hatalıysa da iptal olsun hak yerini bulsun kimse hakkını aramaktan çekinmemeli ÖSYM'nin sınavı kısmen iptal yetkisi bile var mevzuatı açıp okursanız insanlar doğru soruya bile itiraz ediyor kendi fikirlerince iptal nedenleri var olabilir hakları sonuçta
ÖSYM veya sınavın yürütülmesinden denetiminden sorumlu içişleri sınav komisyonu ve kaymakam adaylığı şubesine başvurun arkadaşlar düşüncelerinizi varsa şikayetlerinizi paylaşın
-
@Pisagor hocam erdal unsali ve kitaplarini baz aliyor osym.bunu herkes bilir. Ben de erdal unsaldan calismisimdir yillardir iktisata.
-
@buhayatta hocam yukardada belirttim ösym yüksel bilgilinin dilini kullaniyor yada yüksel bilgili ösymnin dilini kullaniyor, ama biri birini kullaniyor, sizin dediginz gibide olabilir osym erdal ünsali baz aliyor, yüksel bilgilide ösym yi baz aliyor, sonuç olarak şunu demek istiyorum yüksel bilgili ile osym ayni dili kullaniyor, bu yuzden iptal ederler şahsi fikrim tabi
-
@Pisagor akademik kaynaklar ön plana cikar hocam. Arz soku sorusunun cevabinu herkes biliyor da iste biraz arastirsalad ve azcik yorum tabi. Yine soyluyorum yuksel hocanin itiraz metni birbiriyle celiskili ifadelerle dolu.hocanin aciklamasina gore uc onculunde hatali olmasi gerek.ben anlamadim ondan.