2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Bence arkadaş ayrım yapma konusunda gerektiği gibi düşünemiyor. 2020 kaymakamlık sınavı başlığında net hesaplaması yorumlarımıza göndermede bulunuyor. Geçen yıl AÖF meselesi işgal ediyordu başlığı ve bu başlık altında tartışmak yersizdi. Bu yılda bu arkadaşımız konunun dışında tahrik amaçlı paylaşım yapıyor. Kendisi önce konu ayrımını yapıp açtığı konunun bu başlığın meselesi olmadığını anlaması gerekiyor. Sonra iibf ve sbf ayrımı gibi farklılıkları da anlamaya başlayabilir. Hadi şimdi iibf-sbf ayrımı başlığında yaz bakalım.
-
okumayı da mı bilmiyorsunuz oğlum. orada iktisat dersi almadım mı yazıyor ya birde biri bölümüm değişti falan yazmış. yahu fakülten iibf senın. bölümünün adı değişmiş sadece.
-
@parpp2 okulun verdigi egitimi alamamisin senn diplomada da sadece sbf yazıyor .
-
@samatta bak bak ince göndermeler falan yapıyor şimdi de. okumayı öğrendin sıra buna mı geldi
-
@parpp2 ben iibf kamu yönetimi mezunuyum. 2 dönem iktisat 2 dönem de muhasebe dersim vardı. 2 dönem de maliye. Geriye kalan 50 kadar ders hukuk, bürokrasi ve diplomasi ile ilgili derslerdi. Siyasal düşünceler dersinden sosyolojik düşünceler tarihine yunandan günümüze siyaset biliminden 8-10 ders gördük. Uluslararası ilişkiler ile ilgili 10 ders aldık. Ab yi ayrı abd yi ayrı natoyu ayrı ders olarak gördük. İdare hukukunu 4 ders olarak aldık. Yerel yönetimleri 2 ders olarak ayrıca aldık. Kent yönetimini yine 3 ders olarak aldık. Diğer kamu hukukunu özel hukuku saymıyorum bile.
Bunu sadece sbf ile iibf nin çok da bir farkı olmadığı için yazdım.
Gelelim dersler önemliyse 22 iktisat sorusu sorulan bir sınava iktisat dersi görmemiş bir sbf linin alınmaması gerekiyor.
Dersler iş için önemliyse iktisat ve maliye bilmeyen devletin parasını da yönetemez.
Burada mühendislik gibi konu ile ilgisiz fakülteler dışında her bölüm gayet makul. Çalışan ve böyle zor bir sınavı kazanan hak etmiştir. Ki sınavı kazanınca ertesi gün kaymakam yapmıyorlar. Mülakatı var stajı var eğitimi var. Sbf'nin özel sektörde de iş bulamamasından kendini üzmek yerine kendini iibf den üstün görerek tatmin eden bir arkadaş sanırım.
-
@parpp2 üslup sıkıntınız var. Ben de mülkiyelim ama dediğiniz ayrım çok eskilerde kaldı. Bir arkadaşın da demin yazdığı gibi başka bir başlıkta konu tartışılabilir ama burası yeri değil.
-
Dikkate almayın. Böyleleri eziklik ve başarısızlıklarını türlü işe yaramaz karşılaştırmalarla Bastırmaya çalışır zaten.
-
@azy ne iktisat görmedim dedim ne de işsizim. neden okuduklarınızı farklı yorumluyorsunuz. sosyolojik düşünceler tarihinde bunun bir örneği var mı kardeşim. sen görmüşsün dersi bilirsin
-
Admin arkadaşlara bir şey sormak istiyorum. Teknik bilgim çok yeterli değil. Yasaklı kişiler farklı isimlerle tekrar üye olabiliyor mu? Mesela parpp takma ismini kullanan biri yasaklanınca parpp2 sonra parpp3 adını alıp tekrar foruma yazabiliyor mu? Yoksa kalıcı yasaklama mümkün mü? Arkadaşlar özür dilerim merakımı mazur görün konu dışına çıktım
-
@109-dönem siyasallının çeşitlerini geçen gün gördüğümuz gibi olabiliyor hocam
-
@109-dönem direk ip adresinden yasaklanıyor diye biliyorum
-
@alpkaim arkadaşın paylaşımları yasaklanmış bir kişinin paylaşımlarına çok benziyor. Ne diyelim sonucu biliyordur zaten.
-
@musavirim kralllll
-
@109-dönem @canmavi ip adr3si oldugunu dusunmuyorum eski hesabim.vardi adminlere rica ettim engellediler geçen sene bu sene yeni email ile üye oldum e mail engeli oluyor hocam fikrimce
-
@can-mavi bende tam o süreci bilmediğim için sormak istedim. Bu tarz tahrik içerikli paylaşımları farklı adlar alarak yapanlar için kalıcı çözüm olursa forum ve forum sakinleri için daha iyi olur kanaatindeyim.
-
@109-dönem aslında bu tarz kişilere kimse cevap vermezse bir daha yazmazlar girmezden gelmek lazım kendi çalsin kendi oynasin
-
@109-dönem neyse ses etmeyelim, kendiliğinden gider belki
-
@janbengi ekstra bir avantaj değil ama her bölümden birileri olsun şeklinde bir yaklaşım olabilir. 400 e çok hukuk mezunu da girmez kanımca, belki bu yönden bir artı olabilir. Not: hukukçu
-
@ESE0303 vaay öyle mi olduk şimdi jonas
-
Puanım Ankara siyasala yettiği halde Gazi kamu yönetimi yazıp orada okumanın haklılığını şimdi daha iyi anlıyorum kurtlar vadisi izleyip mülkiyeli olacağım triplerine giren , oradan mezun olunca sanki direk iş veriyorlar zanneden leblebilerle aynı okulda okumadığım için çok memnunum siyaset bilimi hocam Ümit Özdağdı , Mümtaz hoca ve Atilla yayladan ders aldım , Ümit hocanın aynen söylediği şuydu sonrasında istatistiki bir araştırma yapmadım ancak son 15 yılda kaymakam olma konusunda dokuz Eylül ve Ankara siyasalı geride bıraktığımız gerçeğini unutmadan okuyun bu okulu demişti mülkiye hocalarının soruları hazırladığı dönemler geride kaldı , bu arada o bahsettiğin Çin ile ABD yönetim usullerini Meclis yapılarını vb devletlerin siyasal hayatını her iibf görmesede Gazi Kamu yönetimi olarak bende aldım , ancak bunu bir ayrıcalık olarak hiç görmemişim İstanbul siyasal tayfasının böyle bir tribi olmuyor genelde Ankara siyasallıların böyle bir tribi var , çeko ekonometri bile okusa diplomayı alınca kabineye girecekmiş gibi düşünüyor kendisini ne diyeyim allah başka dert vermesin , burada ki arkadaşların derdi çok daha büyük onlar kaymakam olmak istiyorlar bence sayfayı böyle şeylerle uğraştırmayın, 2007 den beri memurlar da olsun sosyal medyada olsun bu tip muhabbetler bir bitmedi. Allah sonunuzu hayır etsin yıldırım Beyazıt Ünv bile siyasal fakültesi var , o yüzden bu tipler bitmez