2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@ryu753 kardeş Türkiye ekonomisi öyle bir ders ki emin ol ters köşe yapmak isteseler hepimiz gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi kalırız. Piyasada Türkiye ekonomisi ile ilgili yasin çoban ve tufan samet dışında bir alternatif yok ve malesef ikisi de yetersiz. Bir yakup kepenek var, üniversitedeyken almıştım kitabını, çok başarılı ama öyle teferruatlı ki aklını bulandırır. Bu ders kesinlikle birikim gerektiriyor. Her dönem, her politika ve her krizle ilgili yazılmış makaleler var. Esasen boş zamanlarda bunlar okunabilir. Artık ne kadar mümkündür bu size kalmış. Bol test çözüm diyecem ama Türkiye ekonomisi ile ilgili elle tutulur bir soru bankası da yok.
-
@abdulbakitr histeresiz kpss için düşünüyorum ama yeni baskisi cikmamis.Nasıl bir kitap.
-
@Kethüda berkay cihan hoca nasıl peki
-
@oguzhas ben tercih etmedim. Neden diyecek olursan his derim. İçime sinmedi ama sen bilirsin.
-
Arkadaşlar kaim makam sizce nasıl tecrubesi olan var mı kitabı daha önce çalışan?
-
Sadece İnsan Hakları ve Demokratikleşme soru bankası önerisinde bulunabilir misiniz?
-
@Jacks-parol geçen sene kullandım, faydasını gördüm. yeni basımı çıkacak sanırım, yeni basımını bekle alacaksan
-
@ryu753 Rica ederim. Tek bir kitaba yeterli olur demek yanlış olur. Konu eksiğiniz olduğunuzu varsayarsak; altın seri ya da themisin kitaplarını kullanabilirsiniz. Bunlardan birine çalıştıktan sonra ise soruları mevzuata göre ayırmış bir soru bankası bitirip hangi mevzuatta ne eksiğiniz var onu görebilirsiniz. Bunun üstüne de soruları ders ders gruplandırmış karma bir soru bankası bitirip bilgilerinizi sağlamlaştırırsınız. Bence bu yeterli olur
-
@Fischer nohutçunun soru bankasını öneririm.
-
@zenginmemur yeni baskısına gerek yok, özgün iktisat sonuçta. bnce iyi bi kaynak.
-
@Jacks-parol çok detaylı incelememiş olmakla beraber orta derece bi eser olmuş. dediğim gibi maddi durum el veriyorsa ne kadar çok soru o kadar iyi.
-
@abdulbakitr aslında ilk 3 te olması gereken soru bankası nı bana onerırsenız inanın hem param bosuna gitmeyecek hemde yanlıs kitaplarla bocalamıcam
-
@iibf hocam kaim mevzuata dayali yazilmis bir kitap bence basarili , sadece insan haklari bolumunu yetersiz buldum,onun disinda iktisat haric tum alan bilgisi konularina hakim ve yeterli bir kitap oldugunu dusunuyorum soru bankali olan setini alabilirsin.
-
Kitap yazan yazana. Kazananda yazmış kazanamayanda. Bilgi teknolojilerinin gözünü seveyim. Ctrl+v
-
@gürkannn bana mi soyluyorsun ?
-
@Beylerbeyi55 Merhaba, kusura bakmayın bu mesajınızı yeni gördüm. O dönem uzmanlık tezim vardı onunla uğraşıyordum, bir de işim sebebiyle şehir dışına çok sık çıktım o dönem. Ancak kaymakamlık sınavından başka sınava girmiyorum. İktisat konusuna gelirsek; temelinize göre çalışma sistemi değişir. Hiç altyapınız yoksa internetteki videolardan konuları dinleyip, sonrasında soru çözümlerini ayrıntılı olarak yapan kitaplara yönelebilirsiniz.
-
@mülki hocam teşekkürler
-
@Beylerbeyi55 yok piyasadaki kitapları için söyledim.
-
Bu sene çok daha fazla kaynak göreceğiz muhtemelen. Pasta büyük, yeni yazarlar da gelecek. Bir yönden iyi oluyor, rekabet sayesinde bilindik yazarlar kendini güncellemek zorunda kalıyor. Ama diğer taraftan piyasada kalitesi tartışılır bir sürü kaynak dolaşıyor.
-
@mülki bunu kastettim.