2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Bu arz şoku sorusu lobisi enteresan tertemiz soruyu iptal ettirmeyi bırak şık değişikliği istiyorlar o soru kitaplarınızda olmayabilir ezberlememiş olabilirsiniz ama bu durum yanlış olduğunu göstermez o soruyu yanlış yapanlar arz şoku tanımını ezberlemiş örnek olarak da bütün kaynaklarda petrol fiyatlarının ani yükselişi var tamam doğru yaptık dedikleri için hayal kırıklığına uğruyorlar Arz şoku sorusu için sadece iktisat profesörü olmak yetmez vergi uzmanı da olmak gerekir kesin cevabı vermek için kurumlar vergisi karlığı etkiliyor karlılıkta bir şirkette en önemli konu dolaylı vergileri arttırsa arz şoku oluşturmaz çünkü şirket yansıtır ama kurumlarda hem maliyeti tekrar hesaplamalı hemde piyasada o karlılıkla iş yapılıp yapılmayacağını ön görmeli çünkü piyasalarda kar oranları farklı ilaç dağıtım işinde %1 müteahhitlikte %20 belki sektörden çıkışa bile neden olur alternatif maliyet kavramı işin içine giriyor salt iktisat bilgisiyle çözülemez şu olabilir oranını vermemiştir bu kapalılık oluşturur ama cevaba koyduysa kurumları kesinlikle şık değişikliği olamaz !
-
@iktisat2020 neden olamıyor hocam, ösym komisyonunda mısın ?
-
@ryu753 talep üzerine ileti kaldırılmıştır.
-
2019 ve 2020 forum listesini paylaşabilir misiniz ?
-
@beirutde, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
gecen sene duyum aldigini söyleyenler yuzunden insanlar 70 ile kapatcagina inanip umutlandi. 75 mi 76 yla mi ne kapatti. siz siz olun duyumculara inanmayin
o zaman neden foruma uyesiniz? simdiye kadar o DUYUMLAR sayesinde kaç kişi sinava erken calisma imkani buldu , kac kisiye yardimi oldu duyumlarin ?
-
@erickcartmann foruma sadece duyum icin mi giriyoruz arkadasim. takmışsınız kafaya bi duyum duyum. sonuclar aciklaninca görürsünüz duyumunuzu
-
@beirutde arkadaşım senin derdin nedir sürekli olumsuz olumsuz yorum yapıyorsun varsa bir bilgin söyle
-
@raskolnikov1 benim gecen sene sütten agzim yandi bu duyumlar yuzunden. sizin yanmasin diye fazla güvenmeyin diyorum sadece bu duyumlara. başka bi derdim yok.
-
@beirutde tamam da hocam bunu sürekli açıklanınca görürsünüz gibi bir deyişle değil de kendinizi fazla kaptırmayın her ihtimale hazırlıklı olun derseniz çok daha güzel olur
-
@raskolnikov1 kim ne üslupla yazarsa benim cevabim da o üslupla olur.yukardaki arkadasadir o cevabim
-
@beirutde gercekten anlamak imkansiz
-
Şu aralar ÖSYM'nin takvimi sıkışık gözükmüyor sanki cuma günü veya pazartesi açıklanır gibi
-
@ryu753 soru temiz hocam bu soruya gelene kadar 10 tane soru sayılır soru metni hatalı yanlış iki doğru cevabı olan onlar iptal olacaksa bu soruda iptal olsun bu sorunun bu kadar ön plana çıkmasına şaşırıyorum sadece
-
ya arkadaşlar bırakalım duyumu olanlar yazsın inanan inanır inanmayan okur geçer. evet bende geçen sene puanım kritikti ama yine insanların elinde herşey. Diğer türlü linç yüzünden duyumu olanlar paylaşmaktan çekiniyor ki forumun amacıda bu değilmi bilgi paylaşımı. Bu şekilde de sessizlikten kurtulup sınav açıklanma havasına giiryoruz daha heyecanlı oluyor bence.
-
Yahu sınava girmişsin, optiği işaretlemişsin, kağıdı teslim etmişsin daha neyin davası bu? Adamlar adı üstünde duyum paylaşıyorlar. İster inan ister inanma. Ne bu şiddet bu celal? Belki de yanılacaklar. Geçen sene geçmişte kaldı ne yapalım yani psikopata bağlayıp her işi ona mı bağlayalım? Samimiyetlerine inanıyorum. Haksız çıkarlarsa da tekrar teşekkür ediyorum buradan, sağolsunlar.
-
Duyumların kaynağı bence geçen seneyle aynı
-
Duyumlara inanıp inanmamak size kalmış..Zaten kesin sonuç değil kesin sonucu Ösym açıklayacak..Insallah duyumlar doğru çıkar ben hala bu kadar düşük kapatacağını düşünmüyorum..
-
Duyumlara geçen sene neredeyse herkes inanmıştı ve duyum yanıltmıştı herkesi bu sene ise inanmayanlar olduğu için bu sene ki duyum tutar demedi deme ibrahim
-
Ya Allah aşkına bu arz şoku muhabbeti daha ne kadar devam edecek ? Yeter be kardeşim...
-
@oguuzzz bende düşünmüyorum inşallah duyumlardaki gibi olur