2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@mülki hocam bu nasıl bir motivasyon. ben elensem 1 ay travmasını yaşarım herhalde. bu azmin elinden hiçbir şey kaçamaz
-
Süreç bu sene çok çabuk tamamlandı acaba yeni ilan dönemi için hazırlıklar yapılıp eylüle yetişme durumu mu var arkadaslar
-
@2pacalypse teşekkürler, inşallah dediğiniz gibi olur Elimden geleni yaptığımı bildiğim için çok da üzülmedim, sınavda ilk ona girmiş bir arkadaşım elendi mesela, bir diğeri 3. mülakatından elendi, onlara daha çok üzüldüm. Her nasip vaktine esirdir derler, benimki de o hesap, eğer nasipte varsa o vaktin gelmesi için çalışmaktan başka yapabileceğim bir şey yok
-
Ya bu kaymakamlığa çalışmak mesele değilde benim psikoloji anayasa ya da idare çalışıp ülkenin bunların hiçbirine uymadığını günlük olaylarda dahi kararların saçma sapan olduğunu gördüğümde dersten soğuyorum bunun için tavsiyem BU SINAVI GEÇMEK İÇİN AMAÇ SADECE ÖĞRENMEK İÇİN ÇALIŞMAK OLMALI kafanızda bu düşünce ile ilerlerseniz başarılı olursunuz YARGILAMAYI BIRAKINIZ... artık benim gibi öğren at cebe ...
-
2020 için burdan dewamke o zaman...Nihai listedeki kazanan arkadasları tebrik eder ilk kez ve tekrar bu sürece başlayacak olanlara da şimdiden başarılar dilerim.. Bazı arkadaslar sınav açılmaz vs diye yorum yapmış ama 60 kişi de olsa bir alımın olacağını düşünüyorum... Umarım geçen dönem gibi troll hesaplarla değil de kaliteli rakiplerin olduğu bir forum olur.. Kolaylıklar..
-
@1baksan tüm sınıf ilçelerde uzun süreli görev yapıp tamamlayan kaymakamlardan mülkiye müfettişi, vali yardımcısı, ilgili başka kurumların genel müdürlüğü, genel müdür yardımcılığı gibi ekstra yüksek dereceli kadrolara atama yapılanların sayısı ne kadar acaba? Onlar bu kadrolara atanırsa hali hazırda görev yaptıkları ilçelere sonradan gelenler kaydırılır çünkü. Belki bizim için de sınav açılabilir. Her halükarda 108.dönemin 3,107.dönemin 2 yıllık stajı var daha. 105'ler zaten görevdeler atamaları olmasa bile, 106'da yetişir. İkisinin ataması bir yapılır mı bu durumda? Karmaşık oldu biraz yazarken
-
@mülki merhaba üstad ..
Nasıl calismaliyiz kaynak listesi nedir bilgileselim biraz derim .
Hep beraber bir kuvvet olalım.
Bize kazandıracak olan birlikte bilgi ve paylaşımlarımız olacaktır.
Ne tür bir program ve hangi kaynaklardan başlamalıyız.
Kendimiz ne hazırlayabiliriz
Buradaki tüm kaymakam arkadaşlarımıza nasıl yardımcı olabiliriz.
Sınavı ne tarihte olacağının pek önemi yok hem Eylül Ekim bandında olduğu gibi bu yılda öyle olacaktır .
Vazifemiz çalışmak esasisidir.
Birbirimize yardım edip bir bütün ve kuvvet olup mülakata kalan adaylar olalım inşallah..
Bu gün 108. Dönem kaymakam adayları açıklandı..
109 . Dönem kaymakam adayı olmayi rabbim bana ve emek veren kardeşlerime nasip etsin..
109. Dönem sınavı yaklaşıyor.. -
Üst üste 2.mülakat aynı son bu yıl da bir aksilik olmazsa sabırla çalışmaya devam inşallah.
-
Arkadaşlar iktisat için iyi anlatan video öneriniz var mı?
-
@ceterisparibusss, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Üst üste 2.mülakat aynı son bu yıl da bir aksilik olmazsa sabırla çalışmaya devam inşallah.
İktisat için benim hocam var..
Ama ben mikroyu iktisat medresesinden
Makroyu isemden İsmail hocadan dinlemeni tavsiye ederim hocam -
@ceterisparibusss geçen yıl hangi kaynaklara çalışmıştınız acaba
-
Bismillah ...
-
@ryu753 hocam biraz zaman geçsin, kendimize gelelim, kullandığım kaynakları yazmaya çalışacağım.
-
@bymakam merhaba, ben geçen sene piyasadaki bütün kaynakları bitirdim diyebilirim. Bu kitaplarla ilgili düşüncelerimi geçmiş iletilerimden görebilirsiniz, ancak net bir değerlendirme yapmak için kaynakların yeni basımlarını beklemek daha doğru olur. Bu sene sınav tarihi kesinleşene kadar İktisat (analiz), Türkiye Ekonomisi (Mahfi eğilmez, Yasin çoban), Türkçe ve İnsan hakları (Reşit Gürbüz) çalışacağım. Mevzuat bir şekilde hallediliyor ama size de tavsiyem öncelikle bunları halletmeniz, çünkü sınavda bunlar belirleyici oluyor.
-
@mülki geçen sene kac puan almıştınız hocam kaçıncı oldunuz
-
@engineerisletme 79a yakin bir puanim vardi, siralama da sanirim 200lerdeydi, kusuratlari tam hatirlamiyorum, su an osym sonuc sayfasini acip bakmayi da istemiyorum️
-
@mülki mahfi eğilmezin türkiye ekonomisi kitabı sınava yönelik mi?
-
dewamke....
-
@ryu753 mahfi eğilmezin kitabı ülke ekonomisinin güncel halini ele alıyor tabiki faydalı ama sınava yönelik olsun diyen kesinlikle boratav hocanın Türkiye iktisat tarih hi kitabını edinsin son baskısı 2018'e kadar geliyor biraz dili zorlayabilir ama muazzam kitaptır.
-
Geçen sene malesef 1 puanla kaybettiğim sınav. yaklaşık 45 gün hazırlamıştım yukarıda hocamın dediği gibi öncelikle türkçe insan hakları türkiye ekonomisi çalışılmalı ki fark ordan çıkıyor ben Türkçeden 7 yanlış yaparak kaybettim sınavı küçümsemeyin sakın , 45 50 günde gece gündüz mevzuat anayasa idare çalışıp bir şekilde hallediliyor. Geçen yıl anayasa idare insan hakları hepsini themis yayınları kullandım soru da Status çözdüm bu alanlarda güzel bir başarı elde ettim.Bu yil içinde aynı kaynaklar ile devam edeceğim naçizane önerim sorudan çok bol bol konu çalışmak çok soru çözmek ezber soru kalıplarına alistiriyor ve ÖSYM bunu bildiği için bizim atlamamiz için çeşitli soru taktikler geliştiriyor hepinize iyi çalışmalar