2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@ryu753 calisma yontemi istikrarszdi bende ise gidiyorum ayrica baska bir bolum okuyorum okul dersleri felan oluyordu mesele cok fazla kitap bitirmek degil belli basli seylere hakim olmak sonrasi geliyor tabj ben 2013 ten beri kpss a grubu snavlari ile ugrasiyorum bir birikimde vardi
-
Bu arada her sene yazıyorum, bu sene de yazayım. Sınavda soru çıkan kanunlar şunlar:
1- Anayasa
2-Bakanlıkların kuruluşu, görev ve esasları hakkında kanun
3-Belediye kanunu
4- Bilgi Edinme kanunu
5-Büyükşehir belediye kanunu
6- Devlet ihale kanunu
7- Devlet memurları kanunu
8- TBMM içtüzüğü
9- İçişleri bakanlığı teşkilat kanunu
10- İl idaresi kanunu
11- İl özel idaresi kanunu
12- İmar kanunu
13- İnsan hakları eşitlik kurumu kanunu
14- Kabahatler kanunu
15- Kalkınma Ajansları kanunu
16- Kamu Denetçiliği kurumu kanunu
17- kamu görevlileri etik kurulu kanunu
18- kamu görevlileri sendika kanunu
19- kamu ihale kanunu
20- kamu ihale sözleşmeleri kanunu
21- kamu mali yönetimi ve kontrol kanunu
22- Kamulaştırma kanunu
23- Kişisel verileri koruma kanunu
24- köy kanunu
25- Köye yönelik hizmetler hakkında kanun
26- Mahalli idare birlikleri kanunu
27- Mahalli idareler ve mahalle muhtarlıkları hakkında kanun
28- Mal bildirimi kanunu
29- Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanun
30- Milletvekili seçim kanunu
31- Mülki idare amirliği atama yönetmeliği
32- Polis vazife ve salahiyet kanunu
33- Resmi gazete hakkında kanun
34- Siyasi partiler kanunu
35- TBMM üyeliğiyle bağdaşmayan işler hakkında kanun
36- Toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkında kanun
37- Cumhurbaşkanlığı kararnameleri -
İçişleri Bakanı istifa etti. Bakalım süreç nasıl olacak.
-
@murad00 teşekkürler.aöf insan haklarından memnun musunuz
-
@ryu753 desteklemek lazim biraz bol soru cozmek lazim ben bir dal ates insan haklarada baktim
-
Ahmet nobutcu idare hukuku mu yoksa themis mi arkadaslar bu sinav icin hangisi daha iyi
-
@70kuralliii Merhabalar; ben Ahmet Nohutçu hocanın İdare Hukuku kitabından çok memnunum. Themis’ten hiç hazırlanmadım ama.
-
Arkadaşlar MUHTEVİYAT İnsan Hakları kitabı nasıl bilgisi olan var mı ? Daha bilindik isimlere yönelmekte fayda var mıdır ?
-
@denizlihorozu mahalli idareler için ek kitap kullandınız mı ahmet nohutçudan ayrı
-
@ryu753 sadece kanun butun sorularin cevabi vardi kanunlarda kitaba gerek yok indirin kanunu calisin
-
@murad00 hocam idari islem idarenin sorumlulugu vs gibi konularda kitaba ihtiyac var ondan sordum
-
@70kuralliii themis kullanmadım ama ahmet nohutçu idari islem idarenin sorumlulugu vs gibi konularda yani idare hukuku konularında iyidir öneririm
-
Merhabalar iktisatta 12 de 9.75 yapan birisi için soru bankasi tavsiyeniz var mı ceteris paribus ve hsysteresis arasında kaldim. Ne tavsiye edersiniz. Not: analiz ve yuksel bilgili cıkmış sorulari 2 ser 3 er kez cozdum
-
@Demasx tufan samet iyidir
-
@Demasx ustat bence sen bize tavsiye ver, simdiden benim hedef netimi yapiyosun zaten️
-
Yiğit yılmazın kaymakamlık sınav mevzuatı diye bir kitabı var kullanan var mı, mevzuatların tek kitapta derli toplu durması acısından iyi gibi
-
Bu sene sınavın ne zaman yapılacağına dair bir duyumu olan var mı arkadaşlar?
-
Programlı ve sıkı bir çalışmayla rahat kazanılacak bir sınav bana göre kaymakamlık sınavı. Önerim sık tekrarların devamında düzgün kaynaklardan soru çözülmesi. Son 2 yıl bu şekilde çalışmayla mülakatı görebildim. Çalıştığım kaynakları soran arkadaşlar vardı.
Anayasa: tek kaynak anayasanın kendisi en ince ayrıntısına kadar çizerek, küçük notlar alarak çalışmanızı öneririm.
İdare hukuku: herhangi bir idare hukuku kitabı yeterli olur bence. Ben bu dersi a kadro kaymakamlık kitabından halletmiştim.
İdari yapı: cb kararnamelerini notlar alarak çok iyi okumak gerekiyor. Okunması gereken kararname numaraları 1,3,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,23,34.
Mahalli idareler: il idare k, il özel idare k., belediye k, büyükşehir belediye k, köy k. bunları da mevzuat.gov.tr den doğrudan kanunu notlar alarak çalışmak ve sürekli tekrar etmek en doğrusu.Anayasa, idare h, idari yapı ve mahalli idareler için soru kitabı olarak Yiğit yılmaz, statüs ve nohutçu çıkmış sorular kitaplarını kullandım. Konu çalışıp, bu 3 kitaptan soru çözerek 54/52 yapmıştım son sınavda.
İnkılap tarihi için tek kaynak olarak Tarihin pusulasını öneririm ösym sınavları için en iyi kaynak.
Tr ekonomisi: Yasin çoban’ı bitirdikten sonra Berkay cihan’ın YouTube videolarını öneririm. Sınava 10 gün kala da TÜİK, TOBB ve Strateji ve bütçe başkanlığının açıkladığı verilere bakmakta fayda oluyor.
İktisat: her zaman söylüyorum kamu yönetimi mezunu birisi olarak iktisatı kıt birisiyim. Yüksel bilgili’ nin mikro ve makro konu anlatımı kitapları çok faydalı oldu bana. Soru olarak da Tufan Samet Özdurak’ ın sorularını çözmüştüm.
İnsan hakları: dipsiz kuyu bir ders bence. 3 ulusal, 3 uluslararası konulardan soru geliyor. Uluslararası bölüm için Ahmet Nohutçu’ nun kitabı iyi bence. Ulusal bölüm içinse Bilgi edinme, kamu denetçiliği, tihek, kvkk, kamu görevlileri etik kurulu, bireysel başvuru ve dilekçe kanunlarını doğrudan mevzuattan okumak gerekiyor.Şu an için yazabileceklerim bunlar. Aklıma farklı bir şey gelirse de güncelleyeceğim inşallah. 109 yolunda tekrar düştüğümüz bu yolda başarılar hepimize.
-
@engineerisletme ben kullandim.gayet faydalı oldu.
-
@ceterisparibusss teşekkür ederim açıklamalarınız için kaç iktisat yapmıştınız acaba sınavda? Ben de iktisattan korkuyorum da :))