2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@Prefosor kitap hangi sitede linki atarmısınız
-
@KaimakamAday ben yiğit yılmazı kullananlardan dinledim herkes tavsiye ediyor
-
@oguzhas akfon yayınları
-
Şöyle bir soru hazırladım. Muhtemelen karşınıza gelebilecek en zor anayasa soruları bu ayarda olur. Bir iki tane gelebilir bu ayarda sorular.
Aşağıdakilerden hangisi 1982 Anayasasında açıkça belirtilmiştir?
I) Milli Güvenlik Kurulunun iki ayda bir toplanacağı
II) Cumhurbaşkanının cezai sorumluluğunun yalnızca göreviyle ilgili suçlar için işletilebileceği
III) Milletvekillerinin göreve başlarken okuyacajları ant metni
IV) Meclis araştırmasının siyasi parti grupları veya en az 20 milletvekili tarafından istenebileceği
V) Yabancıların bilgi edinme hakkından karşılıklılık esasına göre faydalanabileceğiA) I ve IV
B) Yalnız III
C) IV ve V
D) Yalnız IV
E) Hepsi -
@Kethüda yalnız 3 ?
-
-2020 İmar Kanunu değişiklikleri;
• İmar plânları ve bu plânlardaki değişikliklerin nerede askıya çıktığına dair bilgilendirme ilânı, askı süresi ile eşzamanlı olarak ilgili muhtarlıkların panosunda duyurulur. Plân değişikliği hakkında, değişikliğe konu alanda görülebilir bir şekilde en az 2 adet tabela ile 30 gün süre ile bilgilendirme yapılır. (Ek: 14/2/2020)
• Kentsel tasarım projeleri, uygulama imar plânları ile birlikte hazırlanabilir. Bu kentsel tasarım projelerinin uygulamasına ilişkin usûl ve esaslar Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenir. (Ek: 14/2/2020)
• Kesinleşen imar plânlarının bir kopyası, bakanlıkça oluşturulan elektronik ortamdaki Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi Altyapısı üzerinden, ilgili idare tarafından, arşivlenmek üzere bakanlığa gönderilir.
• Kesinleşen imar plânları veya parselasyon plânlarına karşı, kesinleşme tarihinden itibaren her hâlde 5 yıl içinde dava açılabilir.
• Kırsal yerleşik alanı ve civarı sınırları; belediye sınırı il sınırı olan yerlerde ilçe belediye meclisinin teklifi üzerine, büyükşehir belediye meclisi kararıyla, diğer yerlerde ise il genel meclisi kararıyla belirlenir.
• Ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak başlanan yapılarda yapının imar mevzuatına aykırı olduğuna dair bilgi, tapu kayıtlarının beyanlar hanesine kaydedilmek üzere, ilgili idaresince tapu dairesine en geç 7 gün içinde, yazılı olarak bildirilir. Durdurma, yapı tatil zaptının yapı yerine asılmasıyla yapı sahibine tebliğ edilmiş sayılır. Bu tebligatın bir nüshası muhtara, bir nüshası da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderilir. (Ek: 14/2/2020)
-
@Aslan-Reyiz Sahalara mi dönüyor yoksa️
-
@mülki agustosta vatani görevim bitiyor yetişmez bu sene büyük ihtimalle sizlere iyi çalışmalar
-
Arkadaşlar merhaba öncelikle iyi çalışmalar herkese.Bu yıl için sınavın ne zaman açılabileceği konusu konuşuldu mu bilmiyorum.Tahmini olarak ne zaman açılabilir sizce hangi aylarda ?Ben hakimliğe de hazırlanıyorum yaklaşık bir plan için soruyorum.
-
@kendinehakime virüsün seyrine bağlı hayatta normalleşme olursa Kasım ayı öngörülüyor .
-
@Korumaamiri, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@kendinehakime virüsün seyrine bağlı hayatta normalleşme olursa Kasım ayı öngörülüyor .
Teşekkürler.
-
arkadaşlar hayırlı ramazanlar iki soru bankam var ihtiyacı olan iki arkadaşa yollamak isterim talebi olan özelden mesaj yazarsa sevinirim.
-
@Aslan-Reyiz yani sinava calismak icin en az 2 ay suren olacak, bence yeterli️
-
@mülki Türkiye ekonomisi dersine nasıl çalışılır tavsiyesi olan var mı? Gerçekten okuyorum okuyorum anlamıyorum. Birde ali argamanın kitapları hakkında ne düşünüyorsunuz
-
Türkiye ekonomisi kitabının eski basım olması sıkıntı yaratır mi?
-
@abdulbakitr hocam s.aleykum STATÜS ile ilgili görüşleriniz neler onerirmisiniz kas+kaimmakam yeterli olur mu bir de iktisattan Tufan hocanın histeresizden mi bahsediyorsunuz kaynak olarak[bağlantı metni]([link url](****
code_text ```****))
-
@ryu753 Merhaba, Ali Argama'yı sosyal medya üzerinden tanıyorum, birkaç defa konuşmuşluğum var. Online kitaplarını yüzeysel incelemiştim, farklı bir teknikle okuyucuya öğretmeyi amaçlıyor, ancak yeni çıkardığı seti henüz incelemedim. Konu çalışmak isteyen arkadaşlar için faydalı olabilir, yine de önce inceleyin. Türkiye ekonomisi dersini salt ezberlemeye dönük çalışırsanız bilgiler karmaşıklaşmaya ve birbirine girmeye başlıyor. Ben roman okurmuş gibi çalışmıştım, dönemin siyasi olaylarını da düşünerek, ekonomiyi de bununla ilişkilendirerek hatta olayların gidişini tahmin etmeye çalışarak bu derse çalıştım, daha keyifli ve akılda kalıcı oldu. @hakime-hanim Bence bir sıkıntı yok. Derse eski basım kitaptan çalışabilirsiniz, bir nevi ekonomi tarihi gibi düşünün bu dersi, sonuçta geçmiş değişmiyor. Ancak sınava girmeden önce bu yıla ve geçen yıla ait güncel ekonomik verilere bakın.
-
@EMRHGVN statüs iyidir kardeşim. ama şunu unutma kitaplar birbirini tekrar ediyor, yani dedğim gibi maddi durumun el veriyosa alabildiğini al.
histeresizi diyorum aynen -
@abdulbakitr sizce ritüel nasıl
-
@mülki teşekkürler peki themis
İdare hukuku kitabı sınav için yeterli olur mu?