2019 Kaymakam Adaylığı Mülakatları
-
@80üstamadnnmsz Uluslararası Ilişkiler mezunlarına sorulmuştur muhtemelen diye düşünüyorum o tarz bir soru ; gerçi insan hakları konusu da var ama
-
Kamu yönetimi mezunuyum. Geçen yıl Belediye başkanının görevi nasıl sonra erer?Görevden alınabilir mi? Alınırsa yerine yenisi nasıl seçilir ve Belediye başkanının dışardan atanmasına ilişkin anayasal bir düzenleme var mı? soruları soruldu. Genelde üstteki mesajda yazdığım kanunlarla, mezun olunan bölümle alakalı sorular geliyor mülakatta. Bilip bilmemenin çok bir önemi yok. O an ki durumda sorulara nasıl yanıt verdiğiniz, duruşunuz vs. önemli.
-
@ceterisparibusss Valla hocam böyle geldiyse pek de kolay değilmiş açıkçası umarım dediğiniz gibidir
-
@paretowilfredo saygıdeğer hocam mülâkat tarihleriyle alakalı bir duyumunuz var mıdır? Normalde bu tarihe kadar çoktan belli olması gerekiyordu
-
Merhaba arkadaşlar online veya örgün eğitimde hakimlik akademisi kurumunda kaymakamlık kursuyla alakalı bilgi veya fikir sahibi olan varmıdır?
-
@paretowilfredo Valiler kararnamesi beklenildiği konuşuluyormuş, onunla alakalı olarak mı süreç uzadı acaba. Yıllardır rutin işleyen süreci uzatan nedir bilginiz var mı?
-
@maviyeşil duyumunuz doğru hocam. şubatta kararname çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor... muhtemelen de süreç bundan uzadı..
-
bir diğer husus da kabine değişikliği. Duyum değil sadece konuşulan bu
-
@bulut25 Ankaradaysan başkent kariyer daha iyi kaymakamlıkta
-
@bulut25 ayrıca altyapın varsa evde çalış derim .kurslar sınav kazandırmaz
-
@80üstamadnnmsz teşekkür ederim hocam Kpss den dolayı alt yapım var aslında ama KPSS kaymakamlığa göre daha yüzeysel kaldığı için kursa gidersem daha detaylı bilgi öğrenirim diye düşündüm, İstanbuldayım hocam
-
@bulut25 şiddetle evde çalışmayı tavsiye ediyorum kurslar inanılmaz zaman kaybı çünkü derslerin hepsi iktisadın bir kısmı hariç sözel ve malesef ezbere dayalı, evde oturup adam akıllı çalışmayla çok rahat 80 üstü alınabilir
-
@W-J-Baumol şiddet hocam dediğiniz gibi sözel ağırlıklı dersler ve detay geliyor ben yine bahsettiğiniz çalışmayı yapacağım ama sınavda malum 1 soru bile çok önemli olduğu için acaba kurstanda bir şeyler yakalayabilirmiyim?
-
Hocam buradan isim vermem uygun olmaz ama ben ankarada çok meşhur bir kursun whatsapp grubuna dahil oldum yakın bir arkadaşım aracılığıyla o kadar ayrıntılı sorular atıldı gruba o kadar ayrıntılı çalıştılar online denemeler felan havada uçuştu ben sadece evimde memleketimde kitaplarla çalıştım ancak bunu kibir için söylemiyorum en yüksek ben aldım o grupta, gerçekten kişide bitiyor kişi güzel bir çalışma evde yürütürse kurslarda bulabileceğin zamanla 1 kelimeyi kitaplarda aynı zamanı sarf ederek 10 kelime öğreniyorsun
-
Grup mülakat sürecinden tekrar hazirlik ve tavsiye paylaşımlari grubuna dönüyor. Dikkat..
-
@maviyeşil Merhaba dostum. Bakanlığın kendi iç beklentileri de var ancak ben bu sarkmayı tek başına buna yormuyorum. Bence asıl sıkıntı bir çok kurumda gelmeyen gvs yasa değişikliği. Bu iş netleşmediği için çoğu kurum alım süreçlerini durdurdu, askıya aldı. Bunun bir netlik kazanmasının ardından süreçler normal seyrine dönecektir bence.
-
@paretowilfredo özelden yazamıyorum size hocam:) bir selam gönderseniz:)
-
Şubeyi aradım sürecin biraz ağırdan işlediğini söylediler, geçen yıl aciliyetten süreç hızlı ilerlemiş, hala bir gelişme yok.
-
Bu gidişle hâkimliğin süreci bile bizde hızlı bir şekilde ilerleyecek
-
@BlackList Hakimliğin eline kimse su dökemez o konuda geçen sene yazılı sınavdan itibaren mülakat sonuçlarının açıklanması 8 ay sürmüştü.