2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavına Hazırlık Platformu
-
@friedmanmilton o zaman test ve yazılı sınavı nasıl olacakmış? Sınır olarak kaçı kabul edecekler ki? Direkt yazılı mı olacak?
-
@emrediyebiri test klasik mülakat bu usul devam edecek. Eleme sınavına girecek adaylar için P48 puan türü dikkate alınacak. Taban puanı bilmiyorum 80 olabilir
-
Hem kpss puanı hem test nasil bir mantık anlayamıyorum bari direk yazılıya çağır.
-
@friedmanmilton ilan gelsin yeter ki
-
Bu arkadaş güvenilir birimi tanıyan referans olacak birisi var mı?
-
Bence yds puanı da istemeli. Bir eksik o kaldı.
-
Küçük bir matematik yapalım. 2019 puan turunden 80 ve uzeri kişiler girebilecek denilirse eğer max 2000 kişi sınava girebilir. 2018 puan turu 80 ve üzeri girebilecek denilirse eğer 2000 kişi de oradan gelse 4000 kisi sinava girebilecek. Ulkenin ekonomik durumu belli 4000 kisinin basvurdugu sınavda ne kadar gelir elde edilebilir ? Ya kpss şartı koydum bu sene 70 ve üzeri girebilecek denebilir ya da hic bu topa gireceklerini şahsen düşünmüyorum. Kurum içinden kişilerle bende sürekli temas halindeyim bana böyle bir bilgi gelmedi acıkcası. Ama olursa böyle bısey puanı aşagıya cekmeleri kurum için en mantıklı olan gibi duruyor.yönetmelikten evet haberim var yönetmelik malesef ki çok bir şey ifade etmiyor artık 2017 gelen yönetmeliği şimdiye kadar uygularlardı yoksa.
-
@marjinalmaliyt57 düzeltiyorum 2018 4000 bin 2019 4000 toplam 8000 kişi.
-
KPSS şartı gelirse eleme sınavı kesinlikle kaldırılır.Eleme sınavı olmasının amacı zaten klasik sınavlara belirli sayıda kişi çağırmak.KPSS şartına rağmen tekrar eleme sınavı mantık ötesi.
-
@Avexer hocam tek eksik yds kalıyor. Ben anlamıyorum bu kadar kasıntıyı. Tamam çok güzel kurum eyvallah kimsenin itirazı yok ama bu şişinme nedir ya? Hem kpss hem test hem yazılı hem ön görüşme, ev ziyareti, mülakat. Bunların hepsi zaten aşağı yukarı sınava hazırlanma süreciyle beraber 1-1.5 senenin kapısı. İnanılmaz gerçekten. Nasaya girmek daha kolay.
-
@Su28A büyük ihtimal p48 80 puan
-
@emrediyebiri daha önce yaptığı sınavlarda ingilizce vardı .Yani yds yoktu,sınavda ingilizce sorular vardı..Kpss puanı ile çağrılıyordu.Zannedersem ,o zamanlar P48 e tekabül eden puan türünden 80 almış olmak gerekiyordu .2014 veya 2013 te yapılan sınavlarda kpss kaldırılmıştı diye hatırlıyorum
-
Şart olsun bence hocam.Bak o kadar yıl kpss yolunda emek veren insanlar var.Onların hakkı olmalı bence.Ha test aşaması evet kaldırılabilir.Sınavlar daha kaliteli bir hal alabilir böyle olursa
-
@y-ayrancı_ogz01 2014 ekim sınavında KPSS şartı yoktu
-
@merasim34 doğrudur o sıralarda yani bir önceki yıl olabilir
-
@y-ayrancı_ogz01 Sayıştay hiçbir zaman KPSS şartı istemedi hocam. İngilizce eleme sınavında soruluyordu. Son sorulduğu sınav 2008 sınavı hatırladığım kadarıyla. Sonrasında o da kaldırıldı. Yanlış anımsıyorsunuz sanırım.
Gelelim bu yıl KPSS ister mi? Bu konuda duyuru bekliyoruz evet ama Sayıştay bu konuda ÖSYM ile ortak duyuruyu 2017 yılında yaptı. KPSS ön koşulu geldi. Ama bu koşula kati şekilde karşı çıkan üstatlar var. Alımlardan direkt sorumlu üstatlar bunlar. Denetçi arkadaşlar bu bilgiyi sadece 2017'de yayımlanan duyuruya göre söylüyorlarsa, eksik bilgi söz konusu. Eğer duyumun kaynağı bu üstatlardan birisi ise karar değişmiş demektir. Yani KPSS eklemesi yeni bir uygulama değil. ÖSYM dayattı, insanları zorla KPSS'ye sokmak istediği için dayattı bunu. Ama Sayıştay müsaade etmedi bu dayatmaya. Bu yıl değişeceğine dair dayanaklar sağlam değilse, geleceğini sanmıyorum.
@paretowilfredo üstat sınav için yılın son çeyreği dedi. KPSS koşulu hakkında ne der bilmiyorum. -
@albertcamus yanılıyor olabilirmisiniz?Kurumda şu an denetçi bir abimiz 2004 yılında kpss puanı ile başvurmuştu
-
@y-ayrancı_ogz01 2005 sayıştay ilanının ilgili kısmı hocam.
-
@albertcamus hocam ,o yıllarda demek istedim belki 2006 da olabilir.Düzeltme yapayım
-
Yani o yıllarda kpss puanı ile çağrıldığı olmuştu.Hatta kpss 90 puan ile müracaat yapmıştı.Yılı için beni bağışlayın