2012 - 2013 KPSS Dönemi A Grubu Alımları, İlanları ve Kurum Sınavları
-
@LioN hocam o 3 5 kişilik ilanların nedeni de bence naklen atanan geçici olarak atanan uzmanlar .Kurumlar böyle böyle dolduruluyor .5 kişılık 3 kişilik ilanlar .Koskoca bakanlığın 3 kişiye mi ihtiyacı var ?3 kişiyle mi kurumu dondureceksin.o zaman alma .Mesela kuruma20 kişilik hak tanıyorlar 17 sini bi şekilde alıyor .3 kişi kaliyor .o 3 kişi de biziz
-
@SRPR vmy nin şartları hiç de ağır değil .Etrafımda bu süreci atlatan düşük zekalıları gördükçe ne kadar onyargili yaklastigimi anladim.hele uzman olduktan sonra kebap iş .turne felan hikaye .artık o kadar çok vmy var ki sıra gelmiyor .Ayrıca ise 11 de gelirler 3 de çıkarlar .Sınavları olur süresiz izin verirler . Havaları 1500 dur yanlarına yaklasilmaz.ileride gib e daire başkanı grup başkanı olurlar .Canları istemezseistifa eder giderler .Ben de önceden bu kadar rahat olduklarına inanmazdım gözümle görünce anladım .Ayrıca yeterliliği felan hiç dert etmeye gerek yok .Zor zor diye mizmizlanan tipler işte bu 75 le giren tipler .bizim gibi sürekli çalışan kpss si yüksek yds olan kişilere asla zor gelmez .yok ustadvarmış zorluyomus.gecicen o işleri .Sen bi guy ol da bin kişinin kahrını çek ondan sonra konuş .Şefi ayrı dert insanları ayrı dert müdür yardımcısı müdür mükellef .onlar iş zorluğu görmemiş beleşten vmy olmuş zorluğu görmemişler .ya da bi il göç olsunlar gece çalışsınlar ondan sonra goruyum onları
-
300 (üç yüz) kişi mii vay canına!
-
@voice
Hocam ben zor şartlardan kastımın ne olduğunu açıkladım.
Evet, ben de biliyorum belirli bir iş saatleri yok. Aslolan mükellefin işyerinde inceleme iken çoğu kez uygulamada mükellef çağrılıyor, belgeleri göndermesi isteniyor. Uymayanlar da savcılığa sevk ediliyor, çok fazla uğraşmıyorlar.
Ama yeri geldiği zaman tefeci bile denetlemeniz gerekebiliyor.
Turne işi gerçekten dediğiniz gibi hikaye mi emin değilim açıkçası o konuda. Benim için vergi müfettişliğini zorlaştıran asıl sebep uzun turneler. Aile hayatına çok uygun değil. 4 ay turneye çıkan merkez kadro mu olur? Bu konularda düzenlemeler yapılır ise hedeflerim arasında 1. sıraya vergi müfettişliğini koyarım, uzun vadeli getirileri açısından. -
@SRPR hocam benim vmy olan arkadaşlarim var .kızlar hiç gitmedi erkekler çok nadır .Yani o turne olayı fasa fiso .Artık mufettisliklerde bile turne yok .
-
Bence turne konusunda muhtelif örneklerden yola çıkarak genelleme yapmak çok sağlıklı değil. VMY'ler içinde benim turne yapan, yoğun çalışan tanıdıklarım var. Bunun yanında çoğu müfettişlikte turne işin oldukça merkezinde. İş Müfettişliğinde bu süreler 6 ayı aşabiliyor. SGK Müfettişliğinde 3 - 4 ay sürebiliyor. Yine Bakanlık teftişlerinde taşra teşkilatı var ise eğer illerde oldukça sık yerinde idari teftişler sürdürülebiliyor. Ayrıca bazı teşkilatlar iş gereği turneyi tabii kılıyor. İş teftiş böyle bir örnek mesela. Bankalarda da yerinde teftiş çoğu zaman kaçınılmaz. İç kontrol birimlerinde de durum benzer Bankalar için. O nedenle dediğim gibi bir kaç örnekten tüme varmak olanaksız. Bu işi çok olmayan bir kurumun uzmanının boş zamanını çok görüp, uzmanlıkta da hep yatılıyormuş demeye benzer.
-
@voice Bazi sehirlerde is yoğunlukları gorece azken,bazilarinda cok fazla.Misal,2 yıl izin kullanamadığı icin izinleri yanan arkadasim var vmy,16 günü yanıp ertesi seneye devretmemisti,yani iki senede 40 gun izninin sadece 4 gununu kullanabilmisti.Mesai saatleri konusunda benim gördüğüm de sabah 10 dan önce pek gelmiyorlardı,başka şehirlerde nasıl bilemem.Ama bu durum vmylere has değil,icislerinde kontrolör bir arkadaşım da istedigi saatte gelip gidiyordu,hatta gitmediği günler bile oluyordu.YMM olma gibi bir hedefiniz yoksa VMY'lik çoğu şehirde cekilecek dert değildir.Oraya girip 5-6 sene evlenmeyi barklanmayi erteleyip YMMlige kasarsanız,piyasada yaptığı iş en degerli iki yaygin meslekten biri olursunuz (biri doktorlar biri YMMler) , o zaman dediginiz gibi,begenmediginizde istifa edersiniz.Yok bunu yapmayip,ben yeterliligimi vereyim , devletten maasimi aliyim vergi incelemesi yapayim derseniz ustadcilik da problem,is de problem.Iletiyi uzatmamak icin ornek vermicem ama duymaktan ziyade gordugum seyler de oldu.Eski-yeni meselesi vmyler icin mod düşürücü hatta onur kırıcı bir hal alabiliyor.Turneleri sizin de soylediginiz gibi 3-4 ay degil evet.Maliye bakanliginin en prestijli,guzel kariyer meslek grubu vmyler olmakla birlikte,bircogu icin yorucu,stres halinde bir meslek hayatina maruz kaliyorlar.
-
@iibfpalace
Ortalama turne suresi ile alakalı bilginiz var mı hocam. Yeni başlayanlar için turne suresi 4 ay yazıyor. Ancak bu süreyi takdir yetkisi de var bakanlığın. -
@iibfpalace işin zorluğundan turnikelerden yakınan vmy lerin çoğu direkt yüksek maaş ve rahat ortamda çalıştıklarından bence söyleniyorlar tabiri caizse rahatlıktan özel de nerde 10 da başlayıp 4 te çıkıcan. Şikayet edenleri özel sektöre sürmek lazım. Vmy lerin geleceği sonraki iş hayatları için inanılmaz parlak bunu bir çok arkadaşımda gördüm 5 6 yıl çalıştıktan sonra özel e partner olarak geçeni de gördüm . malesef ki özelde gece 12 kere kadar çalısıp vmy lerden çok daha az para kazanıyoruz bunu onlarda biliyor umarım bu sene 2020 KPSS den önce 1000 den aşağı ilan gelmez
-
Suriye meselesi bu kadar alevli değildi. Bu kadar göç almamıştık. Doğu akdeniz meselesi diye uluslararası bir sorunumuz yoktu. Dolar bu kadar yüksek değildi. Hatta enflasyon ve işsizlik tek haneliydi. Uluslararası kamuoyu ticaret ilişkilerimiz çok iyiydi. Beka diye bir sorunumuz yoktu. Ekonomik ve siyasî istikrar vardı. 90 senelik parlamenter sistem oturmuştu bürokrasi daha etkindi. Sonra ne mi oldu. 17 - 25 aralık olayları ile hükümeti irtibatsızlaştırma çabaları başladı. Ardından demokratik ve meşru hükümete nihayetinde halka karşı darbe girişiminde bulundular. Bitti mi bitmedi tabi bu sefer ekonomiyle siyaseti dizayn etmeye çalıştılar. o şaşalı dönem yok 1000 2000 ilan için 2 sene beklediğimiz dönemler başladı işsizlik iliklerimize kadar işledi her gün bir umut ile uyanıp foruma baktığımız zamanlardayız. O dönemde rekabet etmek isterdim. Biz atanamasakda emeklerimiz hebada olsa umarim devletimiz necip milletimiz o şaşalı ekonomik ve siyasî istikrarın sağlandığı dönemlere tez vakitte geri döner.
-
@sbf1983 sadece efsane üst kurullar mı :)) maliyenin her birimi ayrı ayrı sınav açardı bütçe uzmanlığı muhasebat milli emlak hele hele masak... Maliyenin üçlü zirvesi sayılan maliye teftiş hesap uzmanlığı ve gelirler kontrolörlüğü ,başbakanlık uzmanlığı ve/veya teftiş kurulu sınavları daha neler neler... Siz o dönemleri daha iyi tecrübe ettiniz tabi
-
ÖYP de vardı dostlar.Yani merkezi atamayla araştırma görevlisi oluyodunuz.Yds ales nit ortalamasının belli oranları senin puanın oluyodu ve hemen puanin yeterse yüksek lisans ve maaşın yatacak sekilde kariyerine devam ediyodun.Şimdiki olan süreci yazmayım o kadar kötü ki yani nerdeyse işsiz insana yüksek yaptırim tekrar işsiz bırakmak veya A grubu yada B grubu memurluga tekrar hazırlatmak.
-
@avemim hocam 1000 gelir mi sizce bana sanki yine bir 500 luk alım olacakmış gibi geliyor
-
@zenginmemur malesef bir bilgim yok; ama 2.5 yıldır gelmeyen bir vmy olduğunu düşünürsek 1000 daha akla yatkın geliyor, birde 2018 de 1000 kişilik vmy resmi gaztede yayınlanmıştı sonra gelen 500 lük ilan erteleme , iptal vs. yani bu durumları örtecek diye düşünürsek 1000 olmalı; ama sadece temenni benimkisi inşallah gelecek 1000 lik ilan ben inanıyorum
-
@avemim normalde en az 800 olması lazim iptal olan 500 artı bu yilinda en az bir 300ü olsa
-
@RootofAllEvil aynen hocam, ben o dönemleri degerlendiremedim maalesef.