İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@İbbfli19 ben de hocam aynı sizin gibi düşündüm bir de altı çiziliydi kısa dönemin, tam hatırlamıyorum ama oecd de sıkıntı vardı sanki açıklandın bakalım
-
@bulbasaur yani kısa dönemde petrol girdisi arzı kaydırır mı yoksa uzun dönemde mi ya da yani sorunun cevabı kısa dönemde arzı petrol kaydırır mı yoksa cevap hiçbiri mi hocam
-
@onuktekin eyvallah
-
@Estevez eyvallah
-
@İbbfli19 ya ben bu soruda petrol fiyatlarındaki artışı görünce eğri üzerinde hareket eder yani sağa sola kayma olmaz diye düşünmüştüm. Eksenlerdeki değerlerde bir değişme olduğunda eğri üzerinde hareket eder mantığından gitmiştim. Bu soruyu gerçekten merak ediyorum.
-
@marshalerner aynen hocam kısa dönemi görünce kararsız kaldım sonradan değiştirdim yoksa petrol gibi girdilerin arzı kaydırdığını sadece iktisada giriş dersi alan bile pratikte olmasa da teorik olarak kısa dönemde kaydırmıyor olabilir neyse 3 saat sonra öğreneceğiz inşallah
-
@mbguy not: linç etmeyin iktisatı bugün çalışıp yarın unutan bir bünyeden çıktı bu cevap
-
@mbguy yok hocam eğri üzerinde sadece o malın fiyatının değişmesi etkili olur tıpki talepteki gibi girdi fiyatlarda beklenti ikame tamamlayıcı mal vs gibi etkenler dolaylı olarak etkilediği için eğriyi bi bütün olarak kaydırır ben normalde petrolü işaretleyip geçmiştim kısa dönem aklıma takıldı cevabı değiştirdim genelde ilk yapılan doğru oluyor ama hayırlısı
-
Örnek olarak;
Stagflasyon krizi petrol fiyatlarının artışıyla AS eğrisi sola kaymistir. -
@onuktekin 1 soru iptal oldu
-
@kemankeşş nereden takip ediyorsunuz hocam ıs lm sorusu mu umarım yanlış yaptığım bi sorudur
-
@kemankeşş bir önceki sınavda bir soru iptal oldu.Ondan önceki sınavlarda da iptaller oldu. Onları hatırlamıyorum.
-
@onuktekin bende en fazla 200 kisi 80 i gecer diye düşünüyorum
-
@Muhalba kisa donemde arz değismesi sadece emek faktorunun degismesine baglidir benim bildigim. O yuzden petrol şıkkina sicak bakmiyorum.
-
Bence yabancilar kanuni kismi kolay iktisat biraz zor maliye normal hukuk kolay ve son muhtelif kisimda kolay sayilirdi ama mulakata 800 kisi kalacagini dusunursek tahminim75 ile kapatir gibi tabi 1 saat sonra sorular aciklaninca daha net tahminler yapabiliriz ayrica liste de yapabilrz
-
Benim fikrim Is Lm sorusu şıklardan dolayı iptal olur.
-
@zenginmemur bence hicbir soruyu iptal etmeyecekler. Çünkü bazen doğrular arasında en doğrusunu yanlışlar içinde en yanlışını seçmemizi isteyebiliyorlar hocam.
-
İs lm dışında hiç bi soru iptal edilmeyecek bence. Liberalizmi de muhtemelen sınırsız özgürlük olan şıkkı kabul edecekler
-
İs lm sorusuna iptal gelmez arkadaslar. Gecen sinavda da hangisi en avantajlidir diye ultra absurd bir soru sormuslardi. Tamamen soruyu hazirlayanin niyetini okumaniz gerekiyor.
-
İptal olan soru ne zaman belli oluyor