İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@kemankeşş, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
@NYXZ KARDEŞ vergi çölünü ilk defa duydum okulda akademik kaynaklarda da karşılaşmadım literatüre bakarsan erozyon daha mantıklı geliyor itiraz edebilirsiniz..
İşte mesele orda bende vergi çölünü duymasaydım bende erozyon işaretlerdim itiraz ettim ama anlatamazsın bu soru hazırlayanlara ilk itirazım değil hayıflanıp otururuz anca biz kader kısmet diyip ankaranın keyfini bekleriz... çok sinirliyim
-
@NYXZ hocam o soru bariz vergi erozyonu yapmayın lütfen 4t ve türlü kaynaklara bakarsanız hak vereceksiniz
-
@NYXZ eşit ahlak dediği şu idealizm liberalizm gibi ideolojiler ki kardeş ideolojiler insan doğası genel anlamda iyi ahlaklodır vs der ve çıkan savaşları çatışmaları insan doğasına değil de sisteme ve diğer değişkenlere bağlar ama mesela realizm ideolojisi de komple insan doğası kötüdür ve bundan dolayı çatışma savaşlar vs meydana gelir der ancak liberalizm sınırsız özgürlüğü değil de başkalarının özgürlüğünü kısıtlamadan özgürlüğü savunur zaten tarafsız küçük devleti ondan savunur devlet sadece adalet güvenlik gibi konulara müdahale etmesi için var der klasik liberalizm yani adalet vs der sınırları aşan bireyler olursa dur demek için ben böyle biliyorum hocam
-
@NYXZ ben iki kavramıda biliyorum ve hakim olduğumu düşünüyorum. Sorunun cevabı tartışmaya mahal vermeyecek bir doğrulukta. Dilerseniz itiraz edebilirsiniz
-
@law, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
@NYXZ hocam o soru bariz vergi erozyonu yapmayın lütfen 4t ve türlü kaynaklara bakarsanız hak vereceksiniz
Ya hocam eyvalla erozyon olabilirde BARİZ DEMEYİN BANA SİNİRİM ONA net doğru denecek bir şey değil yani vergi çölünü koyma oraya o zaman BARİZ DE anlarım da anlatabildim bariz net kesin muhakkak kullanmayın lütfen
-
@NYXZ hocam ben artık yaptım o sorunun başvurusunu da size bırakıyorum kaynağınız varsa erozyon sorunusuna da başvurabilirsiniz ama elinizi çabuk tutun cumaya yetişmeli
-
@İbbfli19, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
@NYXZ hocam ben artık yaptım o sorunun başvurusunu da size bırakıyorum kaynağınız varsa erozyon sorunusuna da başvurabilirsiniz ama elinizi çabuk tutun cumaya yetişmeli
Ben gereken başvuruları yaptım merak etmeyin herkesin hakkında hayırlısı olsun tavsiyem GERÇEKTEN DİKKATE ALIN bu sınava girmemiş gibi düşünün hayatınıza öyle devam edin gerekirse formu da terk edin hayat devam ediyor...
-
@NYXZ hangi sorulara itiraz ettiniz hocam
-
@NYXZ Hocam maliye ' de vergi çölü diye bir kavram yok, olsa diyecem karıştırdınız ama yok. itiraz hakkınızı kullanın ama komisyonun dikkate alacağını düşünmüyorum.
-
Arkadaşlar şuana kadar doğru yanlış tüm anketlerde ortalama yüksek görünebilir ama çok büyük bir kısım 3 veya 4 soru doğru sayıyor çünkü minimum 2 soru iptal ve bence bir soru iptal olacak en kötü ihtimal. 79,97 ya da 80,80 taban puanı olabilir gibi... 850 kişiden daha fazlası mülakata kalacak gibi... yığılma 80 ile 82-83 arası
-
@NYXZ hangi sorulara itiraz ettiniz hocam
1-vergi yükü - ortalama vergi oranı dese doğru ama ortalam vergi yükü demiş öyle bir durum yok
2-ıs-lm hemfikiriz
3-stagflasyon a ve b diyorlarda b sorulan soruya göre daha uygun kısa üzün etki bahsetmemiş bile soruda
4-libarelizm sorusu eşit ahlaki değeri açıklama istedim verirlerse
5-vergi çölü- vergi erozyonu ( Tüyo mülakat kitabı yanımda yok açıp baksınlar vergi çölü diye bir tanım yok diyen arkadaşlar ) azımda tüy bitmeden çünkü son yazım işe geçeceğim bir daha uğramam.
6-Dış borç servis oranı itiraz etmedim ama b ve e şıkları arasında kalıp yanlışı işaretledim şu sınavda tek üzüldüğüm soru birde turizm amaçlı gelenlere insani yapmışım kısa dönem ikamet 2 yıl dedim olmaması lazım dedim ona üzüldüm. Kendinize dikkat edin hak edenin kazanması dileğiyle herkese FIRSAT EŞİTLİĞİ VERİLMESİ DİLEĞİYLE ( Angara -8 derecede sınava girdik dudaklarım çatlak hala yemek yiyemiyorum istanbul da tişörtle geziyoruz) -
@NYXZ tam dışlama yok mu
-
Merkez göç de 70 le kapatır bu arada ben öyle tahmin ediyorum....
-
@NYXZ tam dışlama yok mu
yazmayı unuttum o da var.
-
Bence en fazla 2 soru iptal olur bekleyip görelim artık
-
B kitapçık türünde 31,57 ve 60.sorulara itiraz dilekçemde belirteceğim gerekçe ve dayanaklarımı yazıyorum.
31.SORU Para talebinin faiz haddine hiç duyarlı olmaması. h=0 L=ky, LM eğrisinin dik olduğu Klasik Durum denilen bu özel durumda,genişletici para politikasının tersine genişletici maliye politikası hiç etkin değildir.Hükümet alımlarındaki artış sonucu faiz haddi,yatırımın hükümet alımlarındaki artış kadar azalmasını sağlayacak düzeyde yükselir ve böylece yeni denge faiz haddi üzerinden toplam harcama aynı kalır.Maliye politikası çarpanının sıfıra eşit olduğu bu duruma 'tam engelleme' denir.Cevap B seçeneği. Kaynak;Erdal M.ÜNSAL Makro İktisat kitabı 8.Baskı Sayfa 223. ANKARA(2009)
57.SORU Stagflasyonda olan bir ekonomide genişletici maliye politikası uygulanırsa,toplam talepte bir artış meydana gelir.Toplam talepte meydana gelen bir artış,ekonomik canlanmaya yol açacağı için işsizlik kesin olarak azalır.Yine genişletici maliye politikası kaynaklı toplam talep artışı toplam talep eğrisinin sağa kaymasına yol açar ve fiyatlar genel düzeyi yükselir.Cevap B seçeneği.(Yüksel BİLGİLİ)
60.SORU Cevap anahtarında doğru şık olarak belirtilen A şıkkında,kaynağa göre maliye politikası etkinliğinde,LM eğrisi yatay,IS eğrisi negatif eğimli ise para talebi faiz haddine sonsuz duyarlıdır.Keynes'in likidite tuzağı dediği bu özel durumda,karar birimleri servetlerini tümüyle para biçiminde tutmak isterler.Para politikasının faiz haddini etkileyemediği(likidite etkisinin sıfır olduğu) ve dolayısıyla da para politikasının b=0 özel durumu gibi yine tam etkin olmadığı bu durumda,maliye politikası soruda belirtildiği gibi etkinliği **sıfır değil tam etkindir.**Cevap A şıkkı değil B şıkkı olmalıdır.Kaynak(Erdal M.ÜNSAL Makro İktisat 8.Baskı sayfa 223. ANKARA(2009)
-
@Cemre33 doğru mu sizde ıs lm ve dışlama soruları
-
@varol eyvallah hocam, başka çaremiz yok zaten.
-
@tobinq bunların hepsine itiraz ettiniz mi hocam etmediyseniz cumaya kadar acele edin en hızlı şekilde yoksa boşa gidecek itirazınız
-
@İbbfli19 Yarın edeceğim hocam.