İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@gencbiraday tamam hocam hayırlısı olsun bakalım artık:)
-
@hunter7hunter7 sağol kardeşim
-
@gencbiraday rica ederim yardım edemedim ama olsun hallolmuş:)
-
1919 Milletimizin yeniden doğduğu bir başlangıç olmuştu.
2020 de İİBF camiasi için hayırlı bir başlangıç olur inşaALLAH:) -
@LioN senin başka işin yok mu ya her başlıkta boş boş muhabbetler yapıyorsun
-
@oean kardeşim profile şöyle bir baktım da önüne gelene çatma eğilimi göstermissin. Yazdıklarım rahatsızlık vermişse sana engelleyebilirsin.
-
@LioN çatma eğilimi değil sayfanın amacını unutanlara hatırlatma sayfalarca goygoyunu okumak zorunda değil hiçkimse.
-
@oean anlıyorum kardeşim kusura bakma. Varsa başka bir şikayetin iletilerimi bayraklayabilir ve özelime msj atabilirsin.
-
@LioN teşekkür ederim anlayışın için söylediğim gibi diğer başlıkta da gördüğüm için uyarmak istedim
kolay gelsin iyi çalışmalar. -
Arkadaşlar başvurularla ilgili soru sormak biliyorum çok mantıklı değil ama. Ben ösym sonucumu pcden yükleyemediğim için telefondan ss alıp kod görünür şekilde kesip yüklemiştim. Bundan kaynaklı bir sorun yaşar mıyım tekrar başvuru yapıp mail mi atmalıyım?
-
@IS-LM nerelerde değişiklik var peki?
-
@roses yaziyor kanun sayfalarinin altinda
-
Arkadaşlar biraz konuyla ilgisiz öznel bir soru sormak istiyorum. Vaktini çaldığım varsa affola . Biliyorum elmayla armut ama Hava kuvvetleri Maliye veya İkmali kazandım. Mülakatıda geçtim. Subaylık ve ilgöçle İlgili fikri olan birisini ancak burda bulurum diye sormak istedim. (Zor ihtimal) çalışma şartları özlük hakları olarak hangisi daha mantıklıdır sizce? Birde 87,8 e merkezgöçe olası bakmıyorum ama gelirmi sizce?
-
@modifix kardeşim vatani görevimi hava kuvvetlerinde asteğmen olarak yaptım. Kuvvetler arasında en rahatı hava diyebilirim. Maliye sınıfıda diğer sınıflara göre rahattır. Mesai kavramı olarak neticede asker olduğun için. Aylık destek grup bunyesi altında nöbetçi subay olursun. Onun haricinde hafta sonları kapalı olur zaten maliye. Askerle vs ile ugrasmazsin bir nevi memurluk gibi düşün. En azından benim görevimi yaptığım Ana jet ussunde öyleydi.
-
@jellinek teşekkürler moral oldunuz bana sözlerinizle. Annemler taşındığı için onlara yardım ettim ve bir türlü vakit bulup giremedim siteye cevabınızı şimdi gördüm o yüzden. Dah avakşt var diye Henüz başvurumu da yapmadım. İnşallah tamamlayınca yazacağım.
-
@LioN Çok teşekkürler hocam fikir beyanınız için
-
Değerli arkadaşlar merhabalar, bildiğiniz gibi sınav; hukuk, iktisat, maliye, mevzuat ve kamu-uluslar genel başlığında toparlayabileceğimiz geri kalan muhtelif kısım olmak üzere beş test her birinden 20 soru şeklinde 100 sorudan oluşuyor. Alan derslerinden hukuk, iktisat, maliye için eksikler varsa hızlıca tekrarları yapmak lazım. Kısaca kamu-uluslar dediğim bölüm ise tam anlamıyla derya deniz. Şöyle ki bu başlığa girecek dersler ilandan hareketle; insan hakları, yönetim bilimi, siyaset bilimi, siyasi tarih, Türk dış politikası, uluslararası ilişkiler, uluslararası kuruluşlar. Dolayısıyla bu kısmı kısıtlı vakitte toparlamak kolay olmuyor ancak bu sizi korkutmasın çünkü daha önce çıkmış soruları da incelediğinizde göreceksiniz ki sırf teorik bilgi soruları olduğu gibi bugüne kadar edindiğiniz genel kültürünüzle cevaplayabileceğiniz sorular da olacak. Bununla birlikte bu test ve mevzuat testi hemen hepiniz için aynı derece uzak sayılır, o sebeple bu iki teste tereddütle yaklaşmayalım dostlar, ne kadar doğru yaparsak kardır.
Gelelim devamlı sorulan konuya yabancılar hukukundan kasıt nedir?Şöyle ki mevzuat testi için ilanda geçen ibare: Yabancılar hukuku, 04.04.2013 tarihli ve 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu, 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile ilgili bölüm maddeleri (On üçüncü bölümün tüm maddeleri). Demek ki bu 20 soru; 6458 sayılı Kanun, 4 sayılı CBK’nın 13.bölüm maddeleri ve yabancılar hukukunu ihtiva ediyor. Peki nedir bu yabancılar hukuku? Değerli arkadaşlar, bu testin çok büyük bir kısmı 12-13 soru gibi 6458 sayılı Kanun’dan gelir. Geri kalan kısım ise diğer kalan yerlerden. Bu oran maksimum 10-10 olur. İlanda Yabancılar Hukukundan kastedilen ise Türk Hukuk Mevzuatında 6458 sayılı Kanun haricinde yabancılara ilişkin olan hükümlerdir. Bu sebeple bu kısımda geniş bir alana yayılır. Geçmiş yılların çıkmış sorularına bakarsanız size yol gösterecektir.
Hangi Kanunlardan soru gelebilir?
5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu, 6735 sayılı Ua. İşgücü Kanunu, 5543 sayılı İskan Kanunu, 5682 sayılı Pasaport Kanunu ilk akla gelenler. Bunların yanında her yıl bir ya da iki sürpriz soru olabilir. Başlığın ilk iletisine arkadaşlar eklemişler mesela son sınavın sürpriz sorusuna dair Kanunu.
Yukarıda saydığım Kanunların içerik olarak tamamından sorumlu değilsiniz arkadaşlar, sadece bunların içerisinde yabancılara ilişkin hükümleri bilmeniz gerekiyor. Dolayısıyla sayıca fazla Kanun varmış gibi görünse de içinde okuyacağınız çok fazla hüküm yok. Buralara ilişkin zaman zaman istişarelerimiz ve inşallah soru tahminlerimiz olacak. Şimdilik böyle özelden soran arkadaşlarım vardı, genel bir özetlemiş olduk.
İyi çalışmalar dilerim.
-
2017, 2018 ve 2019 başlıklarını mutlaka hızlıca bir inceleyin dostlar.
https://forum.tercihiniyap.net/topic/687/i̇l-göç-uzman-yardımcılığı-2017
https://forum.tercihiniyap.net/topic/4874/2018-i̇l-göç-uzman-yardımcılığı-sınavı
https://forum.tercihiniyap.net/topic/5875/i̇l-göç-uzman-yardımcılığı-alım-i̇lanı-2019
Geçen yılın sınav soruları derlenmiş bir şekilde şurada var, çalışmalarınızda size yol gösterecektir:
-
Arkadaşlar 70 yds şartı varmış galiba soran var mı ?
-
@iko yanlis yere yazmışım arkadaşlar pardon