Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020
-
@Estevez hocam yurt dışı anlatım kısmında tamamen ingilizce konuştunuz sanırım doğru mu anladım?
-
@Ribek Evet hocam. Dediğim gibi do you speak english sorusuna yes dersen dönüşün yok
-
@Estevez Hayırlısı olsun sizin için:)
-
@Ribek çok umudum yok açıkçası ama kısmet tabi herkes için hayırlısı.
-
@Estevez Neden umudunuz yok
Çok mu zorluyorlar -
Selam herkese, mülakata bugün girdim. Gayet rahattı, herkes gibi bana da ingilizce soru geldi. Benim girdiğim seansta mülakata gireceklerin yarısı gelmedi. 2/4 yani. Oradaki görevlide baya gelmeyen var dedi. O yüzden şansın %30-40 arttığını düşünüyorum. Herkes için hayırlısı..
-
Mülakata girecek arkadaşlar oradaki görevliye sonraki HMUY alımının içeriğini hakkında soru sorsalar çok makbule geçer. Hangi bölüm için görevi ne olacak,YDS şartı olacak mı,puan türünde değişiklik olur mu vs. ?
-
Merhaba arkadaslar ben de bugün maliyeden girdim. Komisyon genel olarak iyi, sadece bastaki adam sanırım personel genel müdürü o biraz sertti ve biri de hiç konusmadı. Diğer ikisi de iyiydi. Bana işimle alakalı sorular sordular sonra maliyeden 4 soru sordular birini hatırlayamadım. İnglizce kısmı da maltaya gittiğimi soylemiştim onu anlattırdolar sonra kesip hobilerimi sordular yine işimle alakalı ingilizce bir soru sordular. 20 25 daika sürdü gibi benden once 1 sonra da sanırım iki kişi gelmedi. Toplam altı kişiydi grup. Listede acayip bosluk yoktu fakat tahminim 7 8 kişi göz ucuyla saydım yoktu.
-
@sbf13 soruları neye göre soruyorlar anlayamamıştım ben. İşletme bölümünden girdim konularda sadece işletme yazıyordu ama hiç sormadılar ona biraz şaşırdım açıkçası.
-
@Estevez bana maliye sordular direk
-
Ayrıca belirtmek istedim, sonradan yazasım geldi, Türkiye de en iyi 5 üniversiteden birinden mezunum. Bana sordukları sorularda sanki burada ne işin var burası sana sıradan gelir gibi bir hava hissettim. Direkt olarak da söyledi açıkçası sizin okuldan mezunlar buraya gelmezler daha iyi maaşlı yerlere giderler gibisinden, bu durum hiç hoşuma gitmedi. Bir vatandaş olarak her daim kendi çıkarımı düşünecek değilim. Millete hizmet etmek istiyorum ama orada bile böyle garip bir tepki aldım neden anlamış değilim..
-
@Arkenstone Hangi üniversite olduğunu öğrenebilir miyim?
-
@Arkenstone Vay be
İlginç olmuş gerçekten...
İnsan takılmadan edemiyor -
@Arkenstone Sınav yeri tam olarak nerede oluyor, Ankara dışından gelecekler için tarif edebilir misiniz?
-
@Ribek meclisin karsısında en basit şekliyle
-
Ben de bugün işletmeden girdim. Daha önce tecrübelerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkürler, insan karşısına ne çıkacağını bilince daha az stres yapıyor. Önce kendini tanıtma ile başladılar, daha sonra arkadaşların da bahsettiği gibi tam olarak işletme sayılamayacak maliye soruları yöneltildi, bilemediğim sorular oldu. Üniversitede daha çok ne tür derslere önem verdiğimi sordular. Bakanlığın birimlerini sordular. Son olarak hobiler ve yurtdışı ziyaretlerimi ingilizce konuştuk ve mülakat sonlandı. Herkese başarılar diliyorum.
-
hocam, bakanlığın birimlerinden kasıt genel müdürlükler vs mi? isimleri bilmek yeterli olur mu?
-
@Ribek, içinde söyledi: Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020
hocam, bakanlığın birimlerinden kasıt genel müdürlükler vs mi? isimleri bilmek yeterli olur mu?
Evet hocam, bana içerik sormadılar ama istanbul'daki birimleri sordular istanbul'a başvurduğum için.
-
Mülakatı atlatmış ve rahatlamış arkadaşlar
(Yani umarım öylesinizdir)
Henüz girmemiş olanlara neler tavsiye edebilirsiniz?
Ders olarak nelere bakalım sizce -
@KamuMaliyend hocam, ders olarak alanınıza bakın tabi ancak mulakatta sorular doğrudan alan bilgisi de gelebiliyor, güncel konulardan veya alandaki genel kavramlardan da gelebiliyor. Bunun dışında mülakat özgeçmişiniz bağlamında ilerliyor. Alan, aile, beklenilen kurum sınavı, okuduğun okul vs. her şey olabilir. Benim düşüncem mulakata hazırlanırken kpss gibi alan kasmaya gerek yok. Fikir yürütebilmek, sorulara bilinen alanlarda yorum yaparak cevap verebilmek önemli. Soruların minvali bu şekilde geliyor. Heyecan illa olur ancak en aza indirmeye çalışmak, karşınızda sizi bircok yonden test eden bir jüri olsa da onların da sizin geçtiğiniz yollardan geçtiğini, ilerde belki de aynı kurumda mesai harcayacağınızı düşünerek heyecanınızı minimize edip kendinizi bilgi ve yorumlarınızla göstermeniz en önemli nokta diye düşünüyorum.