Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020
-
@Rögaritma Ya hocam ne kadar güzel ifade etmişsiniz. Çok teşekkür ederim, inşallah en hayırlı sonuçları alırız hepimiz...
-
@KamuMaliyend inşallah hocam
-
Benim mülakatım da sonlandı arkadaşlar...
Biliyorum çok aday kalmadı ama geleceğe not düşmek adına paylaşmak istedim.
Girişte yakınlarımızı almıyorlar onlar binanın dışındaki kantine yönlendiriliyorlar.
Bekleme salonunda diğer adaylarla bekliyoruz, daha sonra sizden bir önceki aday içeri girince sizi tek kişilik bir bekleme odasına alıyorlar.Sıranız geldiğinde maske ile içeri giriyorsunuz.
Komisyon ifadesiz bir şekilde sizi karşılıyor
Kendinizi tanıtmanızı istiyorlar
Ardından okulunuz ve mezuniyet yılımı 3 kere sordular
Yorulmuş tabi artık onlar da
Çalışılan yer ile ilgili sorular
Ve Endüstri mühendisi nedir ile başlayan
Simülasyon, monte carlo benzetimi, kuyruk modeli, x testi, pandemi sürecinde bir marketin fiyat artışı
Bize ne katabilirsin, hazinede bir endüstri müh neler yapabilir, kamuda yeri...
Neden İstanbul?
Akraban var mı orada?Gibi gibi zorlu sorular
Son olarak da içlerinden en genç olan, sanırım tek ingilizce konuşabilen, yurt dışında bulunup bulunamadığınızı soruyor
Benim cevabım hayır olduğu için
Boş zamanlarında neler yaptığım
Okuduğum kitaplar...
İngilizce olarak soruldu
Anladığım kadarıyla soran kişi de çok iyi bir anlayıcı değilYine de yardımcı olmaya çalışıyorlar
Ama çok sevecenler sempatikler diyemeyeceğim
Eleştirel bir çerçeveleri var tabikiBenim tecrübelerim böyleydi
Umarım kazananlardan olurumEmek veren herkese başarılar
-
Ben mülakata gireli çok oldu. İnsanları germemek adına bir şey yazmadım çıkınca. Ama üzülüyorum şöyle mülakatlar görünce. Son bir ayda birçok mülakata girdim sayısını bilmiyorum. Hazine hariç hepsi özel kurumlar, bankalar vs. Açık ara en kötüsü hazineydi. Kötü olmasının sebebi “mülakatım kötü geçti” meselesi değil. Garip Tavırlar, yüzüne bakmamalar, sürekli ama sürekli sözümü kesmeler.. Türkiye’nin en büyük holdinglerinden birinin Başkan yardımcısıyla daha 2 gün önce mülakat yaptım. Sanki mülakata giren ben değilim de kadınmışçasına olağanüstü kibar, nazik bir tavır sergiledi. Hiçbir çıkarı yok ama insana insan olmasından ötürü saygı gösterilmesi gerektiğinin farkında. Temel nezaket kurallarının farkında. Geçen sene ben mezun olduğumda benim dışımda hiçbir arkadaşım devlet istemedi. Kimi 3-4 kimisi 6-7 bin kimisi 14-15 bin lira maaşa işe başladı. Dönüp bakınca haklı olduklarını rahatlıkla görebiliyorum. Son sürece kadar asla özel sektör istememiştim yüksek lisansa devam edip kamu istemiştim fakat daha mülakatta böyle bir tavır görünce şu an bir gram kamu isteğim kalmadı. Her kurum böyledir demiyorum ama hazine özelinde en azından konuşabilirim. Sadece ben değil birçok kişi de benzer durumdan şikayetlenmiş. Allah’a şükür bu kurumlara girmeye muhtaç değiliz ama her devlet kurumunun ve her makamın tek bir sahibi vardır o da millet. O makamlar da miras kalmadı kimseye. Çok yazık.
-
@naturegmbh malesef tavırlar benim için de oyleydi. Biri haric diğerlerinin tavrı oyleydi cok. Biri hatta cıktı gitti mülakatın ortasında. Ayrıca siyasi sorular da soruldu. Bence gereksiz bir tavır. İyi gecmesine ragmen pek umudum yok. Çünkü tavırları onu hissettirdi.
-
@sbf13 çok ayıp ya ortasında gitmek nedir?
-
@john sgk denetmenliginde bana da bunu yaptilar. Icerde mulakat mi var ne var umrunda degil komisyonun. Bir adam icin 2 dakika ayiriyolar zaten o iki dakkada da iceri biri geliyo biri gidiyor komusturmadan cikabilirsin dediler daha ne olsun. Sgk ya da bu yakışir !
-
@john Benim mülakatımdan da çıktı bize göre sağdaki kişi
-
Sanırım herkesin mülakatında odaya giriş çıkış olmuş. Evet tavırları da hoş değildi masanın en başındaki görevli zaten umrumuzda değilsin tavırlarındaydı biraz gene en iyileri soruları soran sağ taraftaki görevliydi sanırım personel daire başkanıydı o da.
-
@Baelish hocam herhangi bir belge vs götürücekmiyiz ? kimlik kartından başka
-
@rivrivriv Hocam hmuy mülakatına girmediğim için herhangi bir bilgim yok ne yazık ki.
-
Mülakatlarda ki tavır ve davranışın bana göre büyük ölçüde sebebi şu. Şuanda devlette 45 yaş ve üstü olan bürokratlar kpss sınavı görmediler. A grubu diye bir sınav maratonundan geçmediler. Kpss sınavının mazisi şurda 20 yıl. Peki 20 yıl önce nasıl oluyordu bu işler. Ankara'da ki siyasal gazı Hacettepe ve ODTÜ mezunları orada okuyanların bu a grubu sınavlardan haberi oluyordu. Şimdiki gibi ülkenin dört bir yanından sınavlara gelen giden olmuyordu. Kaldı ki o dönemlerde üniversitelerde öğretim üyeleri olarak devlette bürokrat olarak görev yapan insanlar derslere giriyordu. Misal maliye bakanlığında kelli felli bir bürokrat gazi de muhasebe dersine giriyordu orda ki öğrencilere maliye güz döneminde müfettiş alacak hesap uzmanı alacak ona göre çalışın çocuklar diyordu. Zaten mezun sayıları şimdiki gibi değil az idi. Kadrolar şimdiye nazaran çok daha iyiydi. Kurumlar kendi sınav komisyonlarını kurup yalap şalap bir yazılı sınav yapıyordu ve akabinde müfettiş uzman vs diye atanılıyordu. Şimdiki gibi uzun uzun yardımcılık dönemi yok YDS yok tez yazmak su bu yoktu yani. Velhasıl kelam şuan hangi kurum olursa olsun mülakat komisyonlarında ki o 45 yaş üstü şahıslar bu sıkıntıları çekmedikleri için pekte umurlarında değil açıkçası. Onlar için o komisyon o mülakat idari sıradan sıkıcı bir iş ya da angarya gibi algılıyorlar. Oysa bizler için hayatımızın dönüm noktası. Fakat bunun farkında değiller. Bu yollardan geçmediler çünkü. Bir 20 sene sonra ise bugün bu yollardan geçenler karşılarına gelen adayları çok daha iyi anlayacak ve empati yapabileceklerdir. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.
-
Bugün mülakatların son günü, bakalım ne zaman açıklanacak sonuçları. Eski usule bağlı kalınırsa haftaya perşembe- cuma gibi bekliyorum ben.
-
@yorgunasker hocam erken mi açıklanıyordu öncekiler? İnşallah öyle olur beklemek zulüm oluyor
-
Evet hocam, Hazine genelde 5 iş günü içerisinde açıklıyordu sonuçları bildiğim kadarıyla. @esü
-
@yorgunasker Bu alım hazine alımı mı yoksa maliye alımımı bilinemediği için açıklanma süresi de biraz meçhul gibi görünüyor
-
YDS istediği için hazine alımı şeklinde yorumlanmıştı daha önce.
-
@robius umarım hazine alımıdır
-
@burhan5665 hocam süründürmesinler de sonuçları açıklamak için artık hazine olur maliye olur
-
@Estevez Aynen hocam