2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@nuray90 şimdi kaybedenler aglayacak daha sonra da mülakattan elenenler .Kimin canı yansa gerçeği daha iyi anlayacak .Suna bak ankara'nın ilçesi bile 91 le kapıyor ve insanlar kendini listede olmayı zafer görüyor .Şartlar o kadar kötü ki .Buna bile deli gibi sevinir hale geldik .Bundan 6 7 yıl öncesine kadar guy 76 kpss puanıyla kapamisti . İlçelere giden arkadaşlarım oturup ağlamıştı .İlçede calisan arkadaşlarım hala gelemedi çünkü kimse becayiş yapmaDı .6 7 yılda ne çok şey değişti.
-
@aintmadatcha bundan sonra 100 puanla kapatır diyene de şaşırmam .
-
Aslında bu puanlar bizlerin ne kadar zor durumda olduğumuzun bi umut kapısı aradigimizin işsizliğin büyüklüğünün özel sektörde ezilmisligin sesi hep.herkes çalıştı olucak diye inandı. O kadar üzgünüm ki ...icimde ateş var sanki...ben mulakattayim ama sevinmeye utanıyorum yemn ederim.90 puanla girememek nasıl olabilir diye kahroluyorum ...
-
2017 2 soru ile 2018ilden 2021 2 soru ile. Sayıştay ilgöç 1 soru. 5,5 yıl oldu ne için uğraş vermişim bi düşündüm de hiç. Adını listede görememek o kadar kötü ki nasip demekle kalıyorum.
-
@misiko benim de ucu ucu na kacirdigim sinavlar mulakatlar cok hayal kırikligi yaratti kpss den 78 alan arkdSm kurum sinavindan 96 aliyor burda cok bariz belli ki sinav cok kolaydi belli basli seyleri ezberleyen herkes yapti ve bir iki soruyla elendik iyi puanli olanlar eleyici bir sinav asla degildi kendimi basarisiz degil de sanssiz gpruorm o kdr
-
@rabia89 başlıkları ezberleyenler geçti. Benim gibi ayrıntı çalışıp çok fazla şey bilenler elendi. Kolay sınavlarda hiçbir zaman başarılı olamadım zaten. Sadece yıllarıma çok üzülüyorum.
-
@misiko çalışıyor musun herhangi bi yerde
-
Süreç hızlı ilerlerlerse bence seneye mart gibi gelir
O da en iyi ihtimalle -
Arkadaşlar sınav ititrazleı sınav hizmetleri müdürlüğüne yapılıyor dimi postada oranın ismi mi yazılacak
-
@merasim34 hayır çalışmıyorum
-
@muzgor evet
-
Şimdi bu sınavda gerçekten bilen ile bilmeyen mi ölçüldü tam anlamda? Sakın yanlış anlaşılmasın kazanan arkadaşların başarısına gölge düşürmek değil niyetim.. haklarında hayırlı olsun.. ama 86 kpss kusur puanla 90 sınav puanıyla 1 doğruyla dışarıda kalan arkadaşlara başarısız mı diyecez!! ??.. biraz daha calissaydin olurdu sınavı değildi ki.. sen detayına kadar bildiğin konunun başlığını sormak bilgi ölçmek mi? Daha özenli sorulmaz mı gerçekten.. ya da hiç düşünmeden haksızlık olduğunu bile bile insanları kendi erteledikleri sınavdan liste dışına çıkarmak.. illeri değişen arkadaşlarin olması sırf bu yüzden ve ilk listedeki ili kazanacak puanı alipta değişen liste ile sonraki ilinde 1 doğruyla dışarıda kalan insanların durumu nasip mi sadece bununla açıklanır mı gerçekten? Eli kulağında denilen sınavı 1 sene sonra yapmak.. kurum içine 1500 verip de dışarıda emek verip kpss sıralaması yapmış insanları 1000 kadroya razı görmek.. ya demek ki isteseniz 2500 ude 3000 nide bi kerede alacak ihtiyaç varmış dedirtmek adaylara. Şimdi mülakat olacak ve ozman da 90 küsur le elendim diyecek insanlar olacak.. yani ne kazanan başarılı ne kaybeden başarısız denilebilecek bir sınav arkadaşlar.. canınızı buna sıkmayın.. canınızı tüm bu yazdıklarımı zerre düşünmeyen her kimse onların bu vurdumduymazligina sıkın.. hoş ona da onların oturup düşünmesi lazım ama ona da biraz sağduyu biraz vicdan gerek...
-
@nic39 2012de 2013 de pes pese ilanlar gelmis tek duam ayni sekilde bu yıl da ilanlarin pes pese gelmesi aksi halde zmn gecmior bir sori ile elenip 4 yilimizi cop etmis olmak cok ama cok uzucu zaman durdu sanki bejim icin tekrar kpss ye sifirdan baslamak cok zor geliyor
-
Bugüne kadar benden hiç olumsuz bir şey duymamışsınızdır, bir kere bile alana çalışmayın, boşuna uğraşmayın vb bir söz işitmemişsinizdir. Yeni başlayacaklara her zaman olumlu şeyler söylemişimdir ancak artık özellikle de son 3-4 sene ve önümüzdeki seneler gösteriyor ki cidden alan sınavı da alan alımları da bitmiştir.
Her yıl en az bir hatta bazen iki alım yapan gib 2 yıl sonra alım yapıyor o da tarihin en az alımı oluyorsa ve her yıl 400-500 alım yapan SGK 2 senedir alıma çıkmayıp zar zor külliyeden 50 alım için onay alıyorsa, bütçe açığı bu denli fazla iken tasarrufların artırılacağı alenen soyleniyorsa ve bu tasarruflar da ilk kpss a alımlarına vuruyorsa, son 4-5 yıldır neredeyse toplam yıllık ortalama 1000 alım dahi yapılmıyorsa, 3 yıldır mülakat sonucu açıklanmayan sınavlar varsa, ortalama olarak ilanların nihayete ermesi en erken 1 yılı buluyorsa ve bundan sebep de yüksek puanlılar her ilana başvurup tüm ilanların hepsinin 90 ve üzeri kapattığı gerçeği varsa...
Yukarıda saydığım hususlar ve emin olun çok daha fazlasını yaşıyorsak artık boş yere insanlara umut vermenin manası yok. Her yıl bir önceki yıldan daha kötü oluyor malesef. Hiç bir zaman bu yazdıklarımı yazmadım ve yazanlara da hep kızdım neden insanların umutları ile oynuyorsunuz diye ancak artık ortada oynanacak umut dahi kalmadı.
Başka alternatifiniz varsa ki bu alternatif kpss b dir, bence kesinlikle oturup kpss b ye yönelin arkadaşlar. Adalet bakanlığı neredeyse yılda 2 kere katip, gardiyan alımı yapıyor 70 ile kapatıyor. Oturup yeniden hemşirelik okusanız vallahi daha erken atanırsınız, şuan bile ilk alımda 73 ile atandılar.
Biliyorum belki bazılarınız neden böyle diyorum diye düşünecek ama artık bu işin bundan sonraki sürecinde insanları alana yöneltmek kesinlikle boş yere umut vermekten başka bir şey değil. Guy dahi yazılı sınavda neredeyse her il 90 ve üzeri puan ile kapatıyorsa insanlar hayatını bu sınava yöneltmiş ve başka hiç bir şey yapmamış demektir. Allah aşkına 90 almak kolay mı, istediği kadar sınav kolay desinler bu 90larin sebebi sınavın kolay olması değil insanların resmen sadece bu sınava hayal bağlaması. Yani her yıl mezun olup alana hazırlanan kişi sayısı atanan kişi sayısının neredeyse 10 katı ve bu sayı her sene de artarken tüm bu gerçekler varken hala alana çalışmak insanlara malesef boş bir umut dağıtmak olur.
Referans kısmına hiç girmiyorum bile çünkü buna gelene kadar onlarca sıkıntı var. Eskiden alımlar iyi idi tek sorun referanstı ancak şuan referansa gelene kadar sorunlar dağ oldu malesef.
Umarım özellikle de şuan üniversitede okuyan ve alana hazırlanmak isteyen arkadaşlar başta olmak üzere sürece yönelmeyi düşünen arkadaşlar bu yazılardan doğru şeyleri çıkarırlar ve almaları gereken mesajları alırlar. Tüm bu sözlerim puanı olan ya da temeli çok iyi olan insanlardan ziyade sürece yeni başlayan ya da başlamayı düşünen arkadaşlar içindir çünkü rakipleriniz çok güçlü ve herkes iyi ancak siz daha yeni başlayacaksınız ve çok zor bir sürece gireceksiniz üstelik de yukarıda bahsettiğim ve daha bahsedemediğim bir çok sorun varken sizin bu sürece girmeniz yıllarınızın heba olmasına sebep olacaktır. Ayrıca ilk senenizde 80-85 civarı alacaksınız belki de 90 alacaksınız atanamadıkça puanlarınızında yüksek olduğunu hesaba katıp bu bataklıktan cikamayacaksınız. Her sene yüksek alsanız da bir umut devam edeceksiniz süreç sürekli böyle devam edecek( elbette atananlar olacak ama ben daha yüksek ihtimal ilan yani atanamayan ve atanamayacak kişilere söylediğim için istisnalar kaideyi bozmayacaktır)
İster sözlerime kulak verir almanız gereken mesajı alırsınız ister bu ne diyor der umursamaz yolunuza devam edersiniz karar elbette sizin ancak bazı gerçekleri göz ardı edip umursamazsanız sonuçta siz mutsuz olacaksınız. İnşallah doğru kararı verirsiniz.
Ayrıca her yıl elbette atamalar devam edecektir ancak emin olun artarak artan atamalar değil artarak azalan atamalara doğru giren bir süreç ile karşı karşıyasınız. Bu demek değildir ki yeni başlayacak olan arkadaş yüksek puan alamaz ya da alsa da atanamaz. İlla ki dediğim gibi atananlar olacaktır ama gerçekleri görüp atananların cidden az olduğu ve mezun olup yeni başlayanların kat kat fazla olduğu ayrıca geçmiş senelerde çok ciddi sağlam puanları olanların ve atanamayanların yığınla olduğunu hesaba katıp kararınızı vermeniz için bu yazıları yazdım. Hepinizin hakkında hayırlısı olsun.
ALINTIDIR
-
En kisa sürede ilan gelecektir. Il merkezindeki vergi dairelerinde adam eksik. Hep ilcelere atama yaptilar. Mecbur illere de adam alacaklar baska careleri yok. Sinavi gecememis arkadaslar bence biraz daha umutlu olabiirsiniz. Bi sonraki ilan bence o kadar uzak degil
-
“Allah isterse bir kulun işini, mermere geçirir dişini; istemezse işini, muhallebi yerken kırar dişini...”
O kadar emek verip, KPSS + kurum sınavından yüksek yapmalarına rağmen bir çok arkadaşımızın maalesef olmadı. En çokta ailene, eşine dostuna bu durumu açıklayamamak çok zor...Ateş düştüğü yeri yakıyor fakat sosyal medyada, burada, bu arkadaşları görünce içimden bir şeyler kopuyor...ben de çok şükür mülakattayım ama maalesef mülakat aşamasından sonra da sevinen sayısı, üzülenlerden daha az olacak. Kazanan arkadaşları tebrik ederim. Umarım hak eden 1000 kişi kazanır. Kaybeden arkadaşlarım içinde inşallah en kısa sürede “iyi ki olmamış, şimdi daha iyisi oldu” demek nasip olur....
-
@sedatinho kurum içine verilen 1500 için guy un ilanınin ilçe ağırlıklı gelmesiyle bi alakası olabilir mi? Ya da defterdarlıigin koca İstanbul için sadece 3 kişi ilana çıkmasının? Durum Umut vermek ya da vermemek değil gerçekleri soruşturmak..
-
dostlar yds icin online kurs tijen hoca mi remzi hoca mi acaba yds si olan yazabilir mi
-
Arkadaşlar merhaba herkese. Ben listedeyim ama açıklandığından beri ne hissettiğimi bilmiyorum. En sevdiğim arkadaşlarımdan biri bu yolda beraber yürüdüğümüz hayal kurduğumuz biri kaybetti. Kendim kaybetmiş kadar üzgünüm. Foruma giriyorum gönderilerinizi okuyorum bu haksızlık karşısında kendi kazandığıma mutlu olamıyorum. Köpeğin önüne atar gibi bize komik bi ilan veriyorlar onu da düzgün beceremiyorlar sonra da böyle mağdur oluyoruz işte. Belki ben de mülakattan elenicem bilmiyorum çünkü referansım yok. Ama şu ortamda herkes bi sekilde bu ilana sarılmış durumda mülakatta resmen referanslar yarısıcak. Bi arkadaşım bi kurumda çalışıyor ve her gelen telefonla liste yenileniyor demişti. Bunları duydukça gördükçe okudukça şahit oldukça bu yola girdiğime çok pişman oluyorum. Sizin üzüntünüzü biz de anlıyoruz çünkü verilen emekleri ne çektiğimizi en iyi biz biliyoruz. Ben oldukça yüksek kpss puanımla hiç bir kurum sınavına girememiştim. Duy da en yüksek kapatan illerden birini yazıp dışarıda kalmıştım. Ve kendi kendime artık guy son şansım eğer olmazsa süreci bitiricem demiştim çünkü yıllar geçiyor haksızlıklar artıyor hepimizin gücünü emiyorlar resmen. Umarım her birimizin çizeceği yol geleceği için çok güzel olur...
-
@sedatinho vergi dairelerindeki açığı kurumiciyle kapatacaklar .Bir vd de en az 3 güvenlik 3 evrak taşıyan var .Digerlerini saymiyorum bile .En az bu dediğim .Bunlar deli gibi kurumici bekliyor .Eğer açık olsaydı ilçelere alım yapılmazdi.umut kırmak değil ama ben uzun bir süre ilan geleceğini sanmıyorum .