2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@earth11 Yakın zaman önce bünyesine girdiği kurum, Murat hocadan daha önce kurum içi konusunda anlaşma yapmış. Akademinin ismi de Murat hocayla anıldığı için eleştirildi. Bana sormadınız diye de üzüldü. Bizleri de üzdü açıkcası.
-
@locke durumu biliyorum da burda kimse zaten demedi hoca haksız diye.
-
Arayıp ertelemesi isteyenler iyi anlam veriyorsunuz ama. Talepte bulunmak nesi kötü olabilir? Hepimizin bildiği gibi Türkiye de işler çok yavaş yürür. Bunu hızlandırmak için öğretmenler, sağlıkçılar, adalet isteyenler vb birçoğu bu yolda hakkın arıyor. GUY 3 defa ertelendi. Diğer bakanlık alımlar yaparken gib hep erteliyor. Burada ertelenciler ocak da sınav olur diyorlardı. Madem o tarihte sınav olma ihtimali varsa bu etkinlik onları rahatsız etmemesi gerekiyordu. En başta dediğime geliniyor. Eğer bu sınav covid göre yapılacaksa en az 1 yıl sonra sınav yapılabilir. Tabi tuzu kuru bekleyebilir ama birçok kişinin bu kadar vakti yok.
Ayrıca uzun süre kimse onu adını burada yazmadı Telefon etkinliği ve twitter etkinliği konuşulunca kendisi gelip burada yazıyor. Yani bir nevi kendisi istedi.
Geçen sene covid dolayı sessiz kalalım demişlerdi. Öğretmenler, esnaflar, sağlıkçılar vb birçoğu talepte bulunurken İİBF'liler beklediler. Sonuç cumhurbaşkanın açıklaması ile öğretmenlere bir daha ek atama, esnaflar paket, sağlıkçılara ek ödeme çıktı ve hatırlayamadığım birçok kişiye paket açıklandı. İİBF ise avucunu yaladı. Bu dönemde bile öğretmenler, mühendisler vb hala etkinlik yapıyor. Bazıları geçen sene olduğu gibi bekleyelim diyor ve İİBF'liler gene geç kalıyor.
Geçen sene yasanan gibi tekrar 2021 kpss girmek zorunda kalınca o zaman anlarsınız amacım ortalığı bulandırmak olmadığını anlarsınız.
Ayrıca 'ankarada yaşıyorsanız', 'sağlığı düşünmüyorsunuz' gibi yazı yazarlarken iyi cevap verilince mi kötü oluyor. Ve hala ankara'a 300 km uzakta olmama rağmen aynı lafı kullanıyor. Onlar burada galeyana getirdiği görmezlikten geliyorsunuz.
Ayrıca daha önce açıklama yapmama rağmen hala ısrar ediyorsunuz. Ben sadece kurumiçi kitap çıkaran veya kurs düzenleyen paylaştım. Ve açıklama olduğunda aynı şekilde paylaştım. Önceden açıklama yapılsaydı art niyetli kisiler hariç kimse bu paylaşımı dahil etmezdi.
Bazıları sadece sınavı ertelenmesi ilgili yazarken. Etkinliğe katılan arkadaşlar birlikte bütçe görüşmeleri yaklaştığımda komisyon üyeleri ulaşmaya çalışarak bakana soru sorduk. Ve bu sorulan soru tutanak bulup paylaştım. Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı ve o zaman için defterdarlık yardımcılığı hala belirsizdi. Bu konuda ortalığı bulandırmış oluyorum. Aynı şekilde diğer etkinlikler içinde geçerlidir.
Ayrıca sizce ortam ne zaman durulur? Sınav merkezi artırırsa gene birçok kişi başka yerlerden gelip sınava girecekler. Bazıların mantığıyla bu sınav hiç yapılmaması gerekiyor o zaman.
Birlikten bahsediyorsunuz ha bire bana salladınız. Evet ben çok kinciyim.@locke, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
Arayıp sınav tarihi isteyen dostlar anlam veremiyorum. Sanki keyfi ertelenmiş de mağdur edilmişiz gibi davranıyorsunuz. Tamam eyvallah şimdi baskı kurduk bize 16 Ocak için mesela tarih verdiler. Sonra vakalar yüksek diye ertelense hoş mu olacak? Herkese düdüklünün üzerine gidiyor ama adam yaza yaza parmaklarında derman kalmadı. Sinsi olsa dediğiniz gibi yani konuları yetişmemiş olsa burada size laf anlatmaya uğraşmaz gidip ders çalışır. Adı yok sanı yok sınavın ertelenmesini gerçekten kendi menfaati için istemişse çeker giderdi platformdan. Bu çok seslilik güzel ama şu an “sınav tarihi verin yaaa” demek fırtınaya karşı yelken açmakla aynı şey. Bir fırtına durulsun bir önümüzü görelim herkes destekler zaten bu konuda herkesi. Burada bir arkadaş var ortalığı galeyana getiriyor. Gidip hepimiz için mücadele eden Murat hocamızı bir tivitiyle zan altında bıraktı. Hala daha sınav tarihi konusunda baskı yapalım diye ortalığı bulandırıyor. Yapmayın herkes zor durumda bıkmış durumda. Birbirimize destek olalım. Yarın iş arkadaşı olacağız belki. Kinimizi sağa sola atmak yerine ders çalışalım.
-
@hayırlısı035 çalışın 1 sene daha oturup ders . Bırak kardesım beter olsunlar ugrasma .
-
iibfli: anne ben kardan adam yapmak istiyorum.
anne: e olm ağustos ayındayız.
iibfli: ama haksızlık buuu.diğer gün
iibfli: anne peki ne zaman kardan adam yapabilirim ?
anne: kar yağınca oğlum.
iibfli: peki ne zaman kar yağar ?
anne: şu an bilemem oğlum, kış gelince yağar.diğer gün
iibfli: anne kar yağsın
anne: oğlum kış gelince yağardiğer gün
iibfli: anne kar yağsın
anne: oğlum başlıcam bak karına da kışına dadiğer gün
iibfli: anne kardan adam
anne: ....
.
.mantıklı insan: anne denize gitmek istiyorum.
anne: oğlum nerden çıktı şimdi ?
mantıklı insan: anne havalar çok sıcak, bunaldım ve tüm arkadaşlarım denizde.mantıklı insan: anne ben kardan adam yapmak istiyorum.
anne: oğlum nerden çıktı şimdi ?
mantıklı insan: ee anne kış geldi, kar yağıyo, erimeden yapayım. yazın yapacak değilim ya. -
@düdüklütencere
İibfli: ben kardan adam yapmak istiyorum
Anne: kar yağınca yaparsın
İibfli: üç kış geçti kar yağmıyor
Anne: olsun sen bekle yağar bi gün
İibfli:....... -
Allah gökten kar gibi yağınca
Karlar sıcak sıcak saçlarına değince
Başını öne eğince
Beni anlayacaksın.Sınav çok geç kalırsa, göreceğim ben sizi :))
-
@swezy
hocam size hikayeleştirerek derdimi anlatma sanatını kullandım ama yine işin duygu sömürüsü kısmındasınbeyhudelikten bahsetmeye çalışıyorum. söylediğim gerçekler benim şahsi kanaatlerim değil, gerçekler. gerçeklere karşı olan bıkkınlığınızı benim üzerimden kusmaktan vazgeçin.
şu an yapılan baskının beyhude olduğundan dolayısıyla da talebin içini boşaltacağını anlatmaya çalıştım.
doğru zamanda mücadele etmenin gerektiğini anlatmaya çalıştım. bırak kar yağmasını, kış gelmiştir kar yağmasa da dersin ki ben buzdan muzdan bi şeylerden kardan adam yapmak istiyorum en azından hava soğuk erimez. bak bu mücadeledir, imkansıza yakınken bile ufacık bir mantıklı sebebe tutunarak mücadele etmektir.
anlatmaya çalıştığım bu.
-
@hayırlısı035 kardeş burada senin ne kadar uğraştığını herkes biliyor, cevap vermene bile gerek yok. Biz bildiğimizi yapalım, Twitter telefon neyse etkinlik yapmak en doğrusu. Biz istemezsek süreç uzar.
-
tamam hocam yapın, yapın. yapmanızdan yana sıkıntı yok. ama insanlara mantıklı gelmeyen hareketler için de yapmaya zorlamayın, iibfliden bi şey olmaz, bunlar böyle, destek olmuyorlar diye yaftalamayın. bu tercihe karışmayın ki konu karşılıklı münakaşa halini almasın.
-
Yüce dağ başına yağan kar idim
Yağdı yağmur güneş vurdu eridim
Evvel yarin sevdiğide ben idim
Şimdi uzaklardan bakan ben oldum .. -
@swezy düdüklütencere
Zeki insan: 3 yıldır ilan gelmiyor , bu kadar genç insan hayatlarının en güzel dönemlerini mahvolarak gecirdi , ugradıkları haksızların haddi hesabı yok , elimizden ne geliyorsa yapalım, hiç yoktan susup tipıs tıpıs oturmayalim
Düdüklü insanlar: Amaaaaaaaaaan bekleelim yaa biraz dahaaa amaaaan hicde sirasi degil ya simdi amaaaan güneş kar bla bla bla.Şu arkadaşı engellemeden önce avm önlerinde, her sabah işe giden milyonlarca insanin karşisinda , toplu taşıma araclarinin yaninda nöbet tutup şimdi sırası olmadığını ve şu çok yaratici hikayesini anlatmasini umuyorum.
Milyonlarca insana sıra geliyor , 3 4 bin insana sıra gelmiyor , hayatınız hikaye.
Şurada emek veren birkaç arkadaşımla özelden iletisime geçmeye calisip kendi aramizda neler planlayabilecegimizi konusmaya calisicam , bu başlıktaki heves kırıcı yazılarıda okumayi dusunmuyorum. Sizlerde yazmayınbence arkadaşlar boşverin. -
Düdüklü kendi anlatmak istediğine odaklanmış bi kere de anlatılmak istenene odaklansa ya..Bırakın foșulasin..
-
sokrates buyur hocam neler yapabileceğimizi konuşmaya zaten meyilli bir insanım daha önce de belirttim
@düdüklütencere, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
sınavların ilk yapılabilir olduğu anda, yani bu tarz sınavların yapılmaya başlandığı anda ya da insanların farklı şehirlerden kalkıp uzun yolculuklar yapıp bilmediği yerlerde konaklamasının ve geri dönmesinin riski makul bir düzeye indiği anda, ki buna kimse tarih veremez, bunun tarihi kısıtlamaların seyrelmeye başladığı an demektir
ivedilikle sınavımızın yapılacağının sözünün bakanlığın ya da başkanlığın twitter hesabından şimdiden verilmesini istediğimiz bir etkinlik yapılabilir misal.
şu an için talep edilebilir olan tek makul talep ve güvence bu olabilir.
çünkü zaten bunun dışında memurlar esnek çalışmadayken, hafta sonları ulaşım kısıtlı haldeyken ve en önemlisi ortalık bu haldeyken
bunca sınavın koordine edilebilmesi mümkün değil, ki sadece bu sınavın istisna tutulabilmesinin de diğer sınavlardan özel kılan bir ayrıcalığı yokama şu an tek sınav bu değil, yukarıda bir sürü ilan başlığı var, şu anki düzende bunca sınavın koordine edilebilmesi imkansız, memurlar esnek çalışmada, hafta sonları ulaşım başlı başına sorun şehir içinde dahi, ki bunlar en basit sebepler koordinasyonun imkansızlığı için, ortalığın hali belli iken nasıl yapılabilecek bi anlatsana insanları farklı şehirlerden kaldırıp konaklatıp onlarca sınavı her haftasonu koordine edip gönlünüzü hoş etmek. tek bir sınav olsa eyvallah istisnai şekilde yapılabilir ama öyle de değil hangi birini yapacaksın ki ya da bu sınavı diğerlerinden özel kılan nedir ? sizin giriyor olmanız size göre sadece başka bi yanı yok bu da işte gerçekçi olmayan yanı.
3 yıldır ilan gelmediğini ben de biliyorum, ben de istiyorum işimi gücümü alıp ailemin karşısında dimdik durmayı. ama şu an sınavın yapılabileceği umuduyla konuşmak, bi şeyler yapmak; ''kanka sana 1 milyon dolar verseler şunu yapar mısın'' muhabbeti kadar boş.
şu an konuşarak sınavın en yakın zamanda yapılabileceğinin sağlanmasının mantıklı tek bir yanı olsa eyvallah ama yok.
-
Şu an baskı yaptığınız merci dahi ocak'ta durumun ne olacağını kestiremez ki zaten.
Ocak'taki sınavların ertelenip ertelenmeyeceğini dahi kimse bilmiyor şu an için. Ama bilinen şu vardı Aralık ayında kısıtlamalar vardı ve Aralık ayındaki sınavlar ertelendi. komple. bu sınav da aralık ayında olduğu için dolayısı ile ertelendi.
Ocak ayına gelinir, ocak ayının neler getireceği kestrilir ona göre ocak ayındaki sınavlar da ertelenir veya ertelenmez işte o zaman dersin ki ertelenmezse; benim sınavımı da yap.
ama şu an ocaktaki sınavların ertelenip ertelenmeyeceği ya da ocaktaki vaziyetin neler getireceği belli dahi değil.
sırf şunu dahi akıl edemeyip insanlara baskı yaptığınızı sanarak, ciddiye alınmanız gereken merci tarafından dahi ciddiyetinizi yitiriyorsunuz. bunu anlatmaya çalışıyorum. şu an bir sonuç alabileceğini sanan insanın bunların hiçbirini akıl edemiyor olması lazım.
-
@strtmn geri gelmesi mümkün olmayan hatırlanmamalı der nazım hikmet . Nasıl katılalım şimdi bu cümleye
-
@düdüklütencere kıymetli hocam 2 sinde ertelendi duyurusu yapıldı pazt yani 14 aralıkta aramalar oldu .12 günlük bir ara . Kimseden birşey istemiyoruz da türkiyede ne kadar ertelenecek ne kadar daha dayanılır mecbur açacaklar buda tahminim ocak ortasını bulur netleşir bir şeyler çok abes değil zannımca hatırlatma amaçlı yapıldı zaten kurumlar yavaş tanı teşhis uygulama gecikmesi gibi bizler bekliyoruz ama çok uzayacak gibi değil hazırlıklı olun lütfen .kaldı ki çakışan sınavlarda malesef olacak gibi .
-
@karar
hocam ben zaten, tekrar ve son kez belirtiyorum;
niye arıyorsunuz diye itiraz ederek konuya dahil olmadım
aksine iibfliler böyle işte, ''niye aramıyorsunuz'' diye sitem eden bir arkadaşın sorusuna kendi sebeplerimle şu an için neden aramadığımı izah etmek amacıyla girdim. -
@karar Nazım...
Muşambanın üzerine resmini
Bir kerecik çizdim ama
Günde bin kere resmin çıktı bende
Tepemden tırnağıma
Fakat ne tuhaf şey
Hayalin onda daha çok kalacak
Benden uzun ömürlüdür muşambaMuşamba bile daha çok hatırlayacak onu diye için içini yer Nazım'ın üstad hanım
-
Hep bekliyoruz , bekliyoruz , bekleyeceğiz ve yine bekleyeceğiz. Olsun ya bekleriz , niye beklemeyelim ki . Bekleriz . Hayatımız beklemekle geçiyor ...!