2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@duha hocam burda çoğunluk tabi bizleriz, ertelensin diye cimere yazanlar ertelenme aşamasında yazanlardır yetkili de başından sabmak için size öyle demiş olabilir ertelendi zaten. Şimdiki mesele ertelenip ertelenmesi değil o kafadan çıkılmalı artık mesele sınav takvimi tarihin netleşmesi. Diğer kurumlar sınav tarihlerini açıklıyorlar ve bizler de haklı olarak bir tarih almak için arıyoz veya etkinlik yapmaya çalışıyoruz. Siz hala ertelensin çoğunluğunda kalmışsınız. Bir de burda 5000 kişi forumu kullanmıyor, kullananların çoğunluğundan bahsettim ben @125478 bu arkadaş gibi kaç kişi var sınav yapılmasın diye forumda yazan. Siz bunlardan etkilenmeyin ben sanmıyorum bu kişinin sınava gireceğini söyledikleri bunu gösteriyor burdakilerle dalga geçmekten başka bir niyeti yok. Biz yolumuza bakıcaz be hergün arayaz etkinlik yapıcaz. Katılmayanın vicdanı rahatsa kendi bilir. Sonuçta hepimiz için yapılanlar. Gayemiz sınava girmekse bunları yapmamız da doğal. Aksi yönde düşünen seneye girebilir buraya gelipte ertelensin demesin artık. Yeter.
-
-
Dostlar şahsın tek amacının burda ortalığı karıştırmak olduğu besbelli. Engelleyin, cevap vermeyin. Havlayıp yorulunca gider zaten. Kurumu aramaya devam edelim martta sıkışacak diye Nisan a bırakmasınlar sınavımızı. Kazanılmış bir hak. 12 Aralık’ta zaten girmiş olacaktık. Şubatta yapılması icin elimizden gelen her şeyi yapmalıyız.
-
@hayırlısıı
Hayır o muhabbetten kastım önceki ertelenme süreci değil. Şimdi sınavın 1-2 ay içerisinde yapılmasını istemeyenler sınav takviminin de mümkün olduğunca geç açıklanmasını isteyecektir. Çünkü kurum açıklamasında 5 ay sonraya tarih vermez. Bugün açıklama gelecekse 1-2 ay içerisinde yapılacağına dair olur. Bu nedenle takvim açıklaması ne kadar gecikirse geç yapılmasını isteyenlerin de işine gelir. Çoğu kurum takvim açıklamalarında 1-2 ay sonrasını belirliyor bu süreçte çünkü. Burayı atlıyorsunuz bence.
Çoğunluk konusunda dediğim gibi emin değilim ben hocam. Klasik öğrenci psikolojisidir. Her zaman en kötüyü düşünür, hiçbir zaman tam hazır olma hissi gelmez. Bu şekilde düşünen, kendini tam hazır hissedemeyen, muhtemelen yeni mezun olmuş ve vakit konusunda çok da sıkıntısı olmayan birçok insan vardır 5.000 kişi içerisinde.
Sizin takvimin belirlenmesini istemeniz, ona göre plan yaparak önünüzü görmek istemeniz gayet makul bir talep. -
Selamunaleyküm
-
@duha hocam diyecek bişey yok 2018 Haziran dan beri bekliyoruz 2 defa ertelenen sınav tarihi şuan belirsiz. Yani 2 buçuk senedir bu ilanı bekleyen kaç tane aday vardır. Burda önemli olan bunca beklemeden sonra gelinen nokta yine başa dönmek gibi bişey, tarihin kesinleşmesi gerekir artık. Zaten hiç kimse sınava girmeden önce ben tamamım hazırım diyemez. Yeni mezun olup puan alan adam bile belli yeterliliğe ulaşmıştır yeni kpss den çıkıldı. Çoğunluk oldukları konusunda katılmıyorum size. Bu guy süreci nerdeyse 1 sene sürüyor herkes bunu biliyor. Sınavın bir an önce yapılması yönünde talepkar olmaktan başka çare yok.
-
@mahlas, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
BOŞ KAVGALARINIZLA BURAYI MEŞGUL ETMEYİN. BİZ BURDA BİLGİ PAYLAŞIMI GÖRMEK İSTİYORUZ SEVİYESİZLİK DEĞİL! HER İKİ TARAF İÇİN DE GEÇERLİ BU SÖYLEDİKLERİM. BOŞ YAPMAYIN YETER ARTIK
Yaa arkadaşlar cidden gına geldi ya forum sayfası tabiki herkes istediğini yazar da ben yoruldum şahsen okumaktan orda bildirim görüp açıp kavga gürültüden ya. Ertelensin ertlenmesin yok ben haklıyım yok sen yapmayın nolur ya germeyin birbirinizi,bizi ağlıcam valla artık
-
@hayırlısıı
Öyle hocam. Uzun yıllardır bekleyen insanların taleplerini anlıyorum.
Son olarak bu konuda size fikir vermesi için şunu paylaşayım.
Puanı nispeten düşük olmasına rağmen guy sınavına girmeye hak kazanan bir arkadaşım var. Konuşmalarımızdan çıkardığım sonuç şu; nispeten düşük puanla hak kazanmış durumda ve kendini aslında tam olarak da yeterli görmüyor sınava. Bu nedenle sınav 1 ay sonra yapılırsa hazır olamam ve fırsatı kaçırırım diye düşünüyor. Öyle olursa kim bilir daha kaç yıl bekleyeceğim diyor. Ama sınav 3-4 ay içinde yapılırsa daha hazır olurum ve şansım artar diyor. 2 yıl daha ilan bekleyeceğime 3 ay bekleyip elimdeki fırsatı kaçırmayayım..”
Bunu size fikir vermesi amaçlı aktardım. Sizce 85 puan altında benzer düşüncelere sahip kaç kişi vardır? Bence hiç az değildir.
Malesef herkes kendi çıkarını düşünüyor, kendisi için iyi olanı istiyor ve çıkarlar çatışınca da ortaya tatsız durumlar çıkıyor.
Herkes için hayırlısı olur umarım. -
@duha hayırlısı hocam. Bizim buradaki çabamız tarihi öğrenmek. Tarih konusunda bilgi vermeleri durumunda 1 2 ayda yapılacak diye birşey yok. Malum önceki bakanımız tarihi 7 ay öncesiden vermişti şu tarihte yapıcaz diye. 2 ay da olabilir 4 ayda olabilir. Süreç uzamaz inşaallah.
-
Herkes kendi görüşünü yazsın etkinlik yapmak isteyenler yapsın aramak isteyenler arasın istemeyen çalışmak istiyorum diyen çalışsın buraya hiç bakmasın zaten yetiştiremedim diyenler. Ama adamlar konuları yetiştireceklermiş biz de bekleyelim onları tarih konusunda baskı yapmayalım mı diyelim.Biz de çalışmamız lazım unutuluyor sonuçte bilgiler. Meslemiz bu olmamalı.
-
@hayırlısıı
Tarih verdi de ne oldu ? kısıtlama şartlarının ne şekilde devam edeceğinin öngörüsü kesinleşmeden verilecek bir tarih yine aynı duruma düşme ihtimalini taşıyacaktır.çünkü zaten asıl problem; halihazırdaki kısıtlama şartları altında bu şekilde bir sınavın yapılabilmesini kendiliğinden imkansız hale getiren koordinasyon problemlerinin fazlaca yaşanacak oluşunun çok basit öngörülebiliyor oluşu. adam da demiş biz bu şartlar altında nasıl yapacağız sınavı diye ? yani bana tarih ver diyorsun da bi söylesene nasıl olacak bu iş diye ?
-
Ben de aradim bugun bes asagi bes yukari ayni cumleler kullanildi bide osym sinavlarina bagladilar .sonunda siz calisin gelecek dendi.ortak bi yazi da acaba cimere mi basvursak.madem bu ertelensin diyenler buraya yazmayip sinsilik yapip oraya yaziyorlar bizde ortak guzel bi yazida hep birlikte gondersek mi.? Valla baska bi care kalmadi belki cimer daha etkili aramaktan cunku hep ayni cumle kuruyorlar.adminden de bu konuda desteklerini isteyelim twitter.de etkinlik duzenlenmesi konusunda maliyenin sinavlari icin belki baska arkadaslarda etkinlige katilirlar diger arkadaslar da mufettislige gircek sonucta.
-
Dostlar yarın 19.00 da guy sınav tarihinin belirlenmesi için büyük etkinliğimiz olacaktır. Herkesin katılmasını bekliyoruz. Bilginize..
@iibfdernegi_
@bilginin_gucu
@iibf_platformu (ALINTI)
YARIN 19.00 başlıyoruz. CİMERE de yazmaya başlayalım. -
@hayırlısıı Twitterda paylaşıldı biraz önce. Lütfen hesabı olmayanlar da açsınlar katılımı yüksek olacağına inanıyorum
-
yine gün içinde biriktirdiklerimi tek mesajda yazayım da bari yine karanlık taraf ilan edilmeden forum diyetime kaçayım bu akşamlık.
etkinlik yapacaksanız mustafanın talebindeki vurgu üzerinden yapılması gerektiği düşüncesindeyim.
Bu mesela makul bir talep. Tabi eğer şartlar için öngörü; şubat sonu bu ve benzeri sınavların yapılabilir olduğu yönünde kesin ise; yani kısıtlama şartlarının seyri bu tür sınavların organize edilmesinde koordinasyon problemlerini minimize edecek düzeye ineceği şubat sonunda kesin ise. yoksa yine hiç kimse diyemez ki tamam şubat sonunda yapacağım.
ki sabah yapılan aramalardan alınan tepki tamamen bunun çaresizliğinin ifade edilmeye çalışması.yani ortak bir hareketle talepte bulunulacaksa; bize bi tarih verin ya da hadi sınavımızı yapın olmamalı. bu gibi; eğer şubat sonu için böyle bir mümkün durum öngörülüyor ise martta çakışma sebebiyle nisana bırakmak yerine, şubat ayına koymak adına bizlerin mağduriyetine ekstra özen gösterilmesi talebi gibi elle tutulur, sadece istemekten ibaret olmayan, mantık çerçevesinde istenebiliritesi olan şeyler talep edilmeli. çünkü zaten şartlar müsade etmeyecek ise ''baskının şartlara bir tesiri olmayacağından'' dolayısıyla bir tarih elde etmeye de etkisi olmayacaktır.
öte yandan; şu da aklınızın bir köşesinde olsun, vaktinde sınavı bitip şu anda sadece mülakat aşamaları kaldığı için az kişi olması hasebiyle ya da sadece mülakat olması hasebiyle süreci işleyen alımların önden bazı adayları temizliyor oluşu da özellikle guy adayları için faydalı. hatta ve hatta eğer şubat ayı için yine kısıtlama şartlarının yaratacağı koordinasyon problemleri sebebi ile mümkün olmayacak ve çakışmalardan dolayı nisana kalacaksa dahi, ki farazi konuşuyoruz, yanlış anlamayın bu da asla benim bir temennim değil ama yine daha yukarıdaki adayların önünüzde belki sınavdan elenmenize sebep olacak puanlar yaparak yolunuzun tıkanması ihtimalini azaltarak önünüzü açacak bir bardağın dolu tarafı olarak görmenizi öneririm. ilk sınavın guy olması vaktinde de bu nedenle büyük tepki almıştı aslında hatırlarsanız.
belki yarın biri çıkıp diyecek ki ''şubat sonu için kısıtlama tedbirlerinin seyreltilmesi öngörüsü kesinleşti, dolayısıyla bu gibi sınavları yapmakta yaşanacak koordine problemleri de minimize olabilecek, şubat sonuna koyuyoruz sınavınızı'' yani bu da ihtimal dahilindeyken elbet ki farazi konuşuyoruz ancak demek istediğim şu ki baskı yapmak şu an sınavın yapılamamasına sebep olan etkenlere tesir etmeyeceği için sınavın tarihi de baskıya değil, o şartların süreç içindeki hareketine bağlı. yani yarın birinin çıkıp bunu söylemesinde etkili olan esas durum baskı değil şartların olgunlaşmasıdır. bizimse bulunabileceğimiz tek talep; bu sınavın ne zaman yapılabileceği konusunda bir öngörü kesinleştiğinde ilk dikkat edilmesi gerekenin ve giderilmesi gereken mağduriyetin bu sınavla ilgili olduğu. bakın ki beni ilgilendiren tek sınav bu değilken dahi bu tarz bi talebe gönülden katılırım sırf nasıl sancılı bir süreç olduğu konusunda hepimiz hem fikir olduğumuz için.
bu tarz elle tutulur taleplerin, ''sınavımız ne zaman'' , ''bize tarih verin'' , ''bize hakkımızı verin'' diye çemkirmekle arasında büyük fark var.
öte yandan bakın yapılıyor bakın tarihi veriliyor diye örnek gösterdiğiniz sınavlar, çok yönden farklı kriterlere sahip olduklarından dolayı komik oluyor bi de bunu yapmayın. cevabı aşikar olan durumlarla haklı görünmeye çalışırken de aslında taleplerinize zarar veriyorsunuz.
buraya kadar okuyan olduysa şimdi yavaşça balkona çık ve derin bi nefes al ben öyle yapıcam
-
-
@azsakallıdede şizofrenik vaka olabilirmi? Bu vesveseli tiplerden facebook ta da var.Bos vakitleri çok oduğu için bunlar böyle millete sarıyorlar.Iste en vahim tarafı kendileri bir arpa boyu yol alamıyorlar
-
@abondance_55 yani şizofreni derecesinde midir bilmiyorum ama gerçekten enteresan. Eğer amacı burada kafa karıştırıp seyri istediği yönde değiştireceği ise ve buna inanmış ise o en vahim olanı Ben p.tesi Ankara'ya Adalet Bakanlığının yaptığı idare memuru mülakatına gidiyorum. Yapan kurumlar da gayet yapıyor hayatın akışı öyle veya böyle gidiyor işte. Umarım çok geç olmadan netleşir şu süreç artık hepimiz için
-
@azsakallıdede hocam bunlardan dolu var.aha az önce birisi 10 temmuz diye güya tahminde bulunmuş facebook ta gülermisin,ağlarmısın bunlara
-
@125478 sen 2020 Kaymakamlık başlığında ki @ahmetdeniz ’sin Hani şu 4 soru iptal oldu, 70 alan mülakatta, ben her yerdeyim diyen ( sonrada tamamı palavra çıkan)