2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
Kurumun 35 yaş üst fark etmez ,gelin hepiniz girin sınava diyecek hali yok, kendince en risksiz hareketi yaptı. Yönetmelikte ne yazıyorsa onu uyguladı.
Mağdur olan 27 arkadaş da haklı bir şekilde gidip davalarını açtı, mahkeme de süreci şimdilik durdurdu. Bu saatten sonra GİB'in radikal bir kararı olmadıkça dava süreci beklenecek.Mahkeme kararına baksan 13 Mart'ta sınav yaparsan liste dışı kalan davacıların ağır mağduriyet riski oluşur, o yüzden yürütmeyi durduruyorum demiş. Direk sınav tarihine atıf yapılmış, sınav zaten 13 Mart'ta yapılacak ise, mahkeme burada bazılarının söylediği gibi sadece listelerin yürürlüğünü durdurmuşsa neden telafisi imkansız zarar kısmında sınav tarihinden bahsetsin? Kurum bahsedilen 27 kişiye özel yeni bir yazılı sınav yapamayacağına göre(mülakatın aksine) böyle bir karar aldı mahkeme.
-
@düdüklütencere2 gerçi sahte hesap açıp yakalanan bi insana laf anlatıyorum
-
@ztrkrdvn
sahte hesap ve ben ? -
@aintmadatcha mahkemenin keşke cmk gibi eski hale getirme gibi bir yetkisi olsaymış
-
Madem çok bilgesin senin çözüm önerin nedir. Tüm sınavlar tamamlasın herkes yerleşsin yerleşemeyen insanlar bezsin hatta açıktan ölsün intihar etsin bumudur yani? Seni dinliyorum Düdüklü tencere azıcık aklımla senin kısa aklına danışıyorum
-
@maltus95
ortada çözüm getirilecek bi şey yok ki.
bir mağduriyet yaşandı ve hayırlısıyla o mağduriyet kaldırıldı.bu mağduriyetin kaldırılma yolunun nelere yol açabileceği, bu durumun sınavın ertelenmesine sebep olup olmayacağı hakkında tartışılıyor, insanlar gerçekleşebilecek ihtimali şeyler üzerinden fikir yürütüyor, istişare ediyor. Ancak yine şaşırtmıyor ki; böyle olabilir diyenler böyle olmasını istiyorum demiş algılanıyor.
bense bu tutuma karşı müdahil oldum konuya sadece.
-
@maltus95
marifet buysa buyur yazayımbıktık artık kaç yıldır işsiziz sürekli ders çalışmaktan tipimiz bir garip olmaya başladı psikoloji desen zaten kalmadı motivasyon sürekli iniş çıkışlarda önümüzde sürekli bir belirsizlik sürekli bir sil baştan kaç yaşında aileye muhtaç sınavlar ne oldu diyenlerle sürekli aynı cevaplar yordu emeklerimize yazık sınav istiyoruz
al buyur kime ne faydası, ne esprisi var ?
-
@düdüklütencere2 Hepimiz aynı geminin yolcularıyız. Yaş mağdurlarının dik duruşunu takdir ediyorum. GİB’in hatasının ceremesini bizim değil mağduriyeti gerçekleştirenlerin çekmesi için elimden geleni yapacağım. Gerekirse tüm GİB’i dava edeceğim.
-
@maltus95
Gaza gelmeyi de bilmiyor dur yavaş az sakin -
Sınav kararı derken 13 mart tarihinde yapılmasını demek istemiştim de ifade edememişim doğru biçimde. Bazı avukat arkadaşlar yd karanın liste dışına çıkarma işlemine yönelik söyledi de sınav yapılmasını durdurmaz denmişti yaşa takılan arkadaşlara ayrı sınav olur vs vs bi ton bilgi kirliliği tabi. Direkt sınavın yapılma işlemi durduysa tarihe yönelik gib bugün hemen mahkeme kararından dolayı ileri bi tarihe ertelendi niye demedi bunun toplanıp görüşülecek yanını anlamadım
-
@tugceozdmr, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
Sınav kararı derken 13 mart tarihinde yapılmasını demek istemiştim de ifade edememişim doğru biçimde. Bazı avukat arkadaşlar yd karanın liste dışına çıkarma işlemine yönelik söyledi de sınav yapılmasını durdurmaz denmişti yaşa takılan arkadaşlara ayrı sınav olur vs vs bi ton bilgi kirliliği tabi. Direkt sınavın yapılma işlemi durduysa tarihe yönelik gib bugün hemen mahkeme kararından dolayı ileri bi tarihe ertelendi niye demedi bunun toplanıp görüşülecek yanını anlamadım
-
dava ikinci listeye karşı açıldı ve yd kararı verildi yani sınav olursa ilk listeyle olacak yani yine beş bin kişi girecek sınava
-
@supplyside eklenen 27 kişi ne yapacak?Onlarda dava acarsa
-
@zenginmemur eğer mevcut durum hukuka aykırı olarak kabul edilir ve yaştan dolayı liste dışı bırakılan arkadaşlar sınava girmeye hak kazanırsa sonradan eklenen arkadaşların mevcut bir hakkı olmaz. Çünkü haklarını idarenin hatasıyla hukuka aykırı kazanmış olurlar bu hak da korunmaz. Zaten böyle de olması gerekiyor kadro sayısı belli girecek aday sayısı ona göre belirlendi. 5027 kişi olmasının bir dayanağı yok.
-
@extraordinary Dava 6 ay sonra açıklandı ve kurumu haklı buldu. Bu durumda ne olacak peki?
-
@beyaz-fil hangi dava?
-
@beyaz-fil senin amacın ne? Boş boş konuşuyorsun sabahtan beri halkbankla sınavın mi cakisti yine amacın 2-3 ay erteletmek mi doğru şöyle?
-
@extraordinary YD talepli iptal davası açıldı. Dava süreci devam edecek. Benim bildiğim bu, Murat hoca da aynı şekilde YD talepli iptal davası açıldığını duyurmuştu.
-
@earth11 Aynen, bittik biz öldük magmaya indik nolur sınav yapılsın artık aynen.
-
Burda gereksiz 2 kişiyi engelledim kurtuldum gerçekten bu insanların listelerde olduğu bile meçhul cevap vermeyin engelleyin amaçları sınavın hiç yapılmaması şu psikolojide insanın sinir uçlarıyla oynuyorlar