2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@rabia89 Ben iki seferdir bir soruyla eleniyorum 89 puanla yine gittim hâlâ soktayim ne yapacagimi bilmiyorum ama pes etmek gibi niyetim yok buralara gelebilmek icin cok mucadele verdim daha once guy ve dguy dan mulakattan da elendim seni cok iyi anliyorum resmen yasama sevincim gitti ama guclu olmak zorundayiz bu yol cok uzun ve zor sabrederek onumuze bakacagiz insallah en kisa zamanda yeni bir alim olur kurum ici yerine bize verirler kadroyu
-
Öncelikle herkese tebrikler ve geçmiş olsun demek istiyorum.
Bu ikisini bir arada söylememin sebebiyse;
1- 100 soruda 85 ve üstü gibi bir başarı elde eden herkes elbet ki tebriği hak etmiştir. Ben kendi adıma kocaeli için mülakata kalabilmiş olsam da emeği gayet görünen bunca insanın sözde kaybedişi gerçek anlamda üzüntü verici. Kendi adıma sevinemedim bile.
2- Altımızdaki zeminin ne kadar kaygan olduğunu görmüş olmak da ne kadar kazanmış olsak da tedirgin edici oldu. Aynı yolun yolcusuyken birkaç soru daha yanlış yapsam yine muazzam bir netle dışarda kalmış olabilecektim. Ve buna gerçekten daha az bilgi sebep olmayacaktı.
3- Evet bu bir sıralama sınavı, evet kazanış kaybedişler bu sınavın fıtratında var, ancak; bu kez durum başka.
Bu sınavda böylesine tarihi bir durum yaşanmasının sebebi;
1- 2018'den aynı insanlar sınava giriyoruz ve ciddi bir bilgi birikimi edindik artık. Bu kpss net-puan eşleşmelerinde de görülüyor. Bu donanımlılık bunu getirdi.
2- Bu sınav sırası gelmeden yapıldı, erken yapıldı demiyorum, sırası gelmeden yapıldı. Üst derecelilerin bekledikleri mülakatlar ya da puanlarını kullanabilecekleri diğer ilanlar hallolmadan yapıldı bu sınav.
Ve mecburen aslında bu meslekte kadro doldurmayacak olan oldukça fazla bir kişi bu sınavda mecburen kontenjan doldurmuş oldu.Tabiatı gereği süreç göz önüne alındığında GUY ve DUY bir sonraki kpss'ye yakın bir tarihte yapılmalıydı. Yani gerçekten bu mesleklere bel bağlayan insanlar yarışmalıydı.
Ancak;
-Bunu söylediğimizde, bu şekilde 90'lar havada uçuşur dediğimizde ''sınavımız yapılsın, nasıl olursa olsun, ne olursa olsun, bıktık'' diyenleri
-Ayrıca, insanlar sevdikleri için korkarken, kimse kimsenin durumunu bilmezken, sen girme o zaman bu sınava gibi akla mantığa aykırı, tamamen ben merkezci çirkin tutumdakileri
-Öte yandan; şu noktadan sonra mülakatta elenmeyi diline pelesenk edenleri, şu anda bile torpil morpil muhabbetleri ile sanki bu bugün öğrendiği bi şeymiş gibi insanların şu an en azından bir aşamayı daha aşmış olmalarına gölge düşürenleri, vaktinde sonradan listeye eklenen bir kişi sebebiyle sınavı kaybedersem dava açarım diyenlere şimdi kazandılar ya sesleri çıkmaz gibi şeyler söyleyenleri -sanki vaktinde kendi sesi bu duruma çıkmış gibi-üzüntülerine elbet ki sevinmemekle birlikte nötr duruyorum, üzüntümün dışında tutuyorum diyebilirim maalesef.
Bunun dışında; tekrar en başta söylemiş olduğum gibi, her ne kadar kazanmış olsak da o akşam kimse sevinemedi, ne kadar samimi gelir bilmem ben zerre kadar sevinç hissedemedim o akşam; hem onca insanın kaybedişinin başarısızlık olmayışı sebebiyle hem mücadele ettiğimiz zeminin ne kadar kaygan olduğunu görmüş olmanın tedirginliğiyle hem de sırası gelmeden yapıldığı için belki de kadro doldurmayacak çok büyük bir çoğunluğun kontenjan doldurmuş olması ve asıl ihtiyaç sahiplerinin belki de dışarıda kalmış olması nedeniyle.
-
Kurum içi iptal olursa 1500 kişi bizden alırlar mı?
-
@zenginmemur kurumiçiciler o kadar organize ve örgütlüler ki, iptal olmayı geçtim ilerideki bütün kadroları onlara verecekler gibime geliyor. şu GİB'in aşırı fazla sayıda güvenlik şu bu almasını ben başka bir şeye yoramıyorum ya. tehlike çanları çalıyor maalesef. bir de adamlar direk Gelir Uzmanı oluyorlar
-
@zenginmemur biri telegramda 2000 kisilik alim olcagibi yazmis su an sayilar toplaniyormus acaba dogru olabilir mi bilmiyorum insallah dogrudur
-
@rabia89 inşallah
-
@rabia89 Gerçek olsun bu çok güzel olur o kadar üzüldük
-
hocam bence çok doğru bir hamle olur. maalesef ömrümüz beklemekle geçiyor bu hiç hoş değil. bir yerden başlamak lazım. bende mülakata kalmama rağmen işe bakmaya devam edeceğim çünkü sonunda ne olacağı hiç belli değil.
-
Valla ne yalan söyleyeyim hiç inandırıcı değil.. ama şu puanları görüp biz ne yaptık mı demişlerdir insafa mı gelmişlerdir bilemedim..
-
Aynı duyumu bende aldım. Arkadaşım söyleyince inanmamıştım daha sonra bir gelir uzmanı arkadaşta bahsetti tekrar sanki alım olacak gibi dedi. Çalışmayı bırakmayın bunca yıl verilen emeği çöpe atmayın.
-
@rabia89 inandırıcı biri mi
-
@meç Hocam ne zaman olur kpss sonrası mi?
-
@meç boyle duyumlara cok ihtiyacimiz var gercekten su an tam dustuk dusecegiz bir haber bizi ayaga kaldircak
-
@zenginmemur onu bilmiyorum sadece bu alımı hızlıca sonuçlandırmak istiyolarmış diğeride eğer doğruysa çok uzun sürmez alımda isteklilerse.
-
@rabia89 hocam öyle tabi kurumda bazı şeylerin farkına varmıştır inşallah bu puanlar yıllardır yapılmayan alımların neticesinde oldu. Konuştuğum gelir uzmanı arkadaş şuanki 1000 kişilik alımın ihtiyacı karşılamayacağını söyledi
-
@meç hocam 2013 2012 yillarinda pes pese alimlar olmus neden simdi olmasin ki insallh guzel haberler beklioruz su mutsuzlgmuzu dindirsinler 1 soru ile elendik 90puanlarla elendik bizi gorsunler artk insallah
-
@rabia89 aynen öle hocam bırakmak baştan kaybetmek demek bence yıllarını vermiş kişiler olarak bu hataya düşmeyelim. Çalışmaya devam
-
Valla arkadaşlar çalışın tâbi.. toparlanıp devam edin. Ama şu kurum içi olayını lütfen bırakmayalım.. tek bi duyuma 2 buçuk sene bekledik sonuç ortada.. aman diyim.. ne de olsa uğraşan var diyip sadece derse odaklanmayin bi duyum için sadece..
-
Arkadaşlar 1000 kişi değil 2500 kişi alıyorlar. 1500'ü kurumiçi olmak üzere. Bu kurumiçine ses çıkarmak zorundayız yoksa geçmiş olsun. Duyum diyip umut pompalayanlara fazla inanmayın tepkimizi bile frenlemek istiyor olabilirler. Keşke bu duyumlar gerçek olsa ama kurumiçi belası varken çok zor. Duymlara bel bağlamayın arkadaşlar kurumiçine bi tweette olsa destek verin. Burda ki iyi niyetli kardeşlerimi tenzih ederim.
-
@noksani kesinlikle.. sırf tepki azaltmak için bile ortaya atılan birşey olabilir.. biz kurum içi haksızlığıni son ana kadar duyuralım.. ha alım mı yapıyorlar yapsınlar bir kere de biz şaşıralim beklemeden gelsin..