2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
Bizler, özel sektördeki kâr hevesi, işçi kıyımı ve emek sömürüsünü çok iyi bilen, bu sebeple de, mensubu olmak için can attığımız kamu memuriyetine dahlolmak adına; gerek yüksek sınav giriş ücretlerine razı gelen gerekse başarıyla neticelendirebilmek için, hazırlık kaynakları ve dershane desteğine binlerce lira para harcayan İİBF/SBF mezunu, işsiz gençleriz.
Bazı taleplerimizi, sendikanız aracılığıyla, atanan ve konuyla ilişkisini bile isteye koparan bazı meslektaşlarımız gibi yükselme, "title kapma" güdüsü olmadan, sadece ekmek parası kazanmak adına, aday adayı memurlar olarak iletmek iletmek isteriz.
Devlet, bizlerden, insani yaşam koşullarında iş bulmamız, kimisinin de kariyer yapması için, temel eğitimden sonra, lise, liseden sonra da üniversite okumamız gerekliliğini haklı olarak talep etmektedir.
Üstüne de, sonucu liyatkasiz alımlar olan, torpil skandallarının bıktırdığı, KPSS olarak nitelendirilen sınavlardan belli puanlar almamızı da yine talep etmektedir. Bu süreçlerin tamamını neticelendirmiş fakat hâla iş bulamamış gençler olarak çareyi, sesini yönetenlere duyurmaktan başka seçeneği kalmamış durumda olduğumuzdan, önceliklerimizi sıralamak, duyurmak isteriz:1-Örneğin bir öğretmen adayı, kendi adına mücadele eden bir sendikası olduğundan ya da toplumun bu mesleğe dair haklı duyarlılığından, alımı az olacak olsa dahi kendi branşından ne kadar alım yapılacağını kestirebilmektedir. Daha da önemlisi, kariyerini ona göre planlayabilmektedir.
Fakat bir İİBF/SBF mezunu, tıpkı öğretmenlerde olduğu gibi (kendi meslek grubuna özgü), her yıl açılan kpss alan sınavına girmesine rağmen, hangi kurumun, tahmini de olsa ne kadarlık ve ne zaman alım yapacağını bilmeden, yukarıda saydığım masraflara ve sosyal yükümlülüklere katlanarak, tekrar tekrar sınava girmekte ve bilgisiz bırakılarak bekletilmektedir.
Bu durum, çok imkân olmasa da, kariyerini başkaca alanlarda devam etmeyi tercih edebilecek ya da kariyerini planlarken, yapılması planlanan alım sayısını ve tarihini baz alacak adaylar açısından, tabiri caizse çileli bir piyangoya dönüşmektedir; boşa ödenen paralar neticesinde boşa girilen sınavlar ve tarihi, miktarı belli olmayan alımlar...
Bu konuda, yani kpss alan sınavına girecek olan İIBF/SBF mezunlarına yönelik yapılacak olan (tahmini de olsa) alımların sayısının, tarihinin belirtilmesi, özellikle de yüksek sayılarda alım yapan ya da makul ülkelerdeki gibi yapması beklenen Maliye ve Hazine Bakanlığının, SGK'nın, diğer kamu kurumlarının hassasiyetlerini maksimum seviyeye çıkarmaları beklenmektedir.2- Ülkenin her köşesine İİBF açmaktan geri durmayan yetkililerin, sayıları yarım milyona yaklaşan işsizler ordusu olan İİBF/SBF mezunlarını istihdam etmek ya da olunmalarına katkı sağlamak gibi bir planlamaları olmadığı, sadece bu veriyle ortada olsa da, artık alımlarını arttırmalarını talep etmekteyiz. Zira memur olan aday hem işsizliği azaltacak hem de kazandığı parayla ekonomik yaşama dahil olarak hacme katkı sağlayacaktır. Bunu, iş vermek için tweet atmamız gerekliliği havasını oluşturan ilgili bürokratlar çok daha iyi tahmin edebilmektedirler ya da öyle umuyoruz.
3- Spesifik olarak, Gelir Uzman Yardımcılığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Denetmen Yardımcılığı, Müfettişliği, Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı, Vergi Müfettişliği, İl Göç Uzman Yardımcılığı mesleklerine alımların fazla ve sık olması, genç işsizlikte rekor kıran ülkenin de genç işsizler içerisinde yadsınamaz bir paya sahip olan İİBF/SBF mezunlarının da yüklerini hafifletecektir.
4- Özellikle 2018 ve 2019 KPSS alan sınavına giren yaklaşık 140.000 adayın, komik olarak tarif edilecek, çift haneli, tek haneli alımlarla geleceklerinin karartılmasına mani olunması için, en azından şimdiki mezunlar istihdam edilene kadar, gerekirse İİBF/SBF Fakültelerinin kapatılması ya da bir süre dondurulması bile acilen gündeme getirilmelidir. Zira Devlet, geleceklerini öngöremese de mezunlar, durumun vehametinin bilincine varmış durumdadırlar.
5- Alımların, haberlere konu olduğu hâliyle, bir belediye tarafından bile şeffaf, liyakat esaslı, istihdam edilmesi düşünülen alanla alakalı soruların sorulduğu, kamera önünde yapıldığı gibi, insanları son derece rahatsız eden liyakatsiz alımlardan sıyrılarak, yapılması gerekliliği talebimiz de yine ciddi bir öneme sahiptir.
Kurum içini, memur sendikası ve ilk tanışmamız olduğu için eklemek istemedim.
Düşüncesi olan, eklemek isteyen, değiştirilmesi gerektiğini düşünenler varsa beraber hazırlayabiliriz. -
@cemalicoşan size zahmet fikirlerinizi bugün yazabilirseniz yarın maili atayım ya da atmak isteyen biri varsa o da atabilir.
-
Artik etkinlik vs falan dan da umudu kestim gelseydi gelirdi mayısta once de gelmeyecek gibi
-
İmlâ hatalarını ve anlatım bozukluklarını düzeltip maili attım. Mümkünse her yayına derdimizi eklemeleri isteğimi de ekledim.Destekleriniz için müteşekkirim.
Şimdi gelip, oturduğunuz yerden sızlanmaya devam edebilirsiniz. -
@cemalicoşan emeğiniz için teşekkür ederiz. gelişmelerden haberdar edebilir misiniz?
-
@sahaned est Hocam ne demek. Keşke herkes biraz uğraşsa... Haberdar edeceğim mutlaka.
-
@cemalicoşan teşekkurler hocam hakkını helal et , uğraşiyosun hepimiz icin .
-
@cemalicoşan cok sagolun Allah razi olsuj hocam
-
-
@cemalicoşan hocam Allah razı olsun benim elimden sadece twet atmak geliyor malesef daha da bişey yapamıyorum keşke yapsam hepimiz bir olunca öyle bu gidişata dur diyebiliriz ancak
-
Hocalarım birşey soracağım beş il seçimi olayı olursa puanlar kaça düşer ki
-
@homecinomiss puanlar yükselir hocam genel olarak ama şu puan olur demek yanlış olur.
-
@ktk 2018 2019 puan ortalamasının net sıralamasını bilsek az buçuk tahmin edilir
-
@homecinomiss İnanın guy tahminle olmaz hocam izmir eskişehir gibi illerin açık kalacağını kim nasıl tahmin eder.
-
Arkadaşlar bence kimsenin bu tür duyumuna itibar etmeyin.Pareto hoca diyorsa doğrudur gerisi hikayeden ibaret.Eğer gerçekten 5 il tercih meselesi vs gibi değişiklikler varsa pareto hocamız zaten söylerdi
-
İstanbulda 2 senelik bir guy olarak size birkaç tavsiye vermek istiyorum. Şu an sanki sonsuza kadar hiç ilan gelmicekmiş gibi hissediyo olabilirsiniz. Duyumlara filan hiç aldırmayın aniden ilan gelebilirmiş gibi hazırlıklı olun. Sonra tutuşup imeceyi veya diğer kitapları hatim indirmeye çalışmayın. Bıkıp usandığınız zamanlar olcak benimde oldu ama ertesi gün kahvemi yapıp tekrar başladım.
Şimdi bu yazıcaklarım ise asla hevesinizi kırmak için değil daha iyisini hedeflemeniz için tavsiyelerdir: arkadaşlar şuan işsizlikten çok bıktınız yeterki bi giriyim derdindesiniz ama daha ipler elinizdeyken guydan daha iyisini olmaya çalışın. Görev tanımınız belli olsun, düz memurdan farkınızın olduğu daha iyi a grubu kadrolar için çabalayın. Herkes teşkilattan kaçıp kurtulma peşinde ben bile daha 2 yıllık memurken şuan kaymakamlık için hazırlanıyorum.
Daha dün gibi bende burada duyum bekliyodum sizler gibi amacım sadece ipler daha sizin elinizdeyken en iyisi için çabalamanız.
Meslek ile ilgil sorularınız, merak ettikleriniz varsa seve seve cevaplarım. Allah yardımcınız olsun -
@burcudml hocam tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. doğru söylüyorsunuz. ama artık hangi unvan olsa üzerinde çok uzun düşünmeden kabul edecek durumda herkes. Mesela geçen hafta ki ilgöçe kalan 4000 kişinin rahat 1000i göç kurumu nedir ne değildir bilmiyordur bence. Yalnızca her ne iş ise çalışmak istiyor. Şikayet edenlere şunu söylemek isterdim ; şuan işsiz işsiz ders çalışıyor ve başı eğik bir modda yaşıyor olabilirlerdi ama onun yerine Türkiye standartlarında cazip bir iş yapıyorlar. Birde kurumlarda alım yapılacak konusu geçiyor mu duyuyor musunuz merak ediyorum?
-
Dbp den takip ettigimiz ilanlari artik nereden takip edecegiz
-
-
@burcudml guy icin nasil calisalim hocam.konu mu soru mu? Fasikul tarzi yeterli olur mu yoksa direk kitaptan mi calisalim