2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@strtmn kimdi ya ben dun gormedim kacirmisim.bide a grubu hocasiysa yandik.
-
Kutluay kararlı malesef sınıfta kaldı.İlgöç sınavı için kaynağını almıştım.Denemeleri baştan sona hatalıydı.Çözümsüz deneme yaparak amacını neydi az cok anlamiş olmalıydım.Bu tip hocalar bağımlılık yaptırır yani aday kazanmasın yine mahkum olsun gibi düşünebilirsiniz.Neymiş kadro izni verilmemişte bosa ugrasiyomusuzda.Guy gelmiyorsa idarenin keyfiyetinden gelmiyor.Kurumda mutlu olan kişi yok.Gelen kaçmanın derdinde.İşte yıllardir aldılar seçim süreci v.s.Seçim olmasaydi son iki alimda olmayacaktı.Guy artık başka boyutlara geldi.Her zaman şunu düşünün guy yoksa vmy neden yok mhuy dguy hatta duy.A grubu artık ydsye bakıyor.Yada 90 puana.
-
Sadece bilgilendirme amaçlıdır: Arkadaşlar bu bekleyişte en azından özel sektörde, görece doğru iş bulmak isteyenler var ise cahil aklımla birkaç firma ismi vermek isterim. CV bırakın hiç olmazsa. Yaşı 22-27 arasında olan, çalışırken de ailesinden destek alabilecek olan, İngilizceyi, meramını anlatabilecek kadar bilenler var ise 4 büyük denetim firmalarına (pwc, E&Y, KPMG, deloitte), oralar olmuyorsa da (daha seçicidirler),
-BDO YMM,
-Grant Thornton YMM,
-Crowe Horwath YMM,
-Moore Stephens YMM,
-Güreli YMM,
-Balıklı Audit YMM.
firmalarına başvursunlar, CV bıraksınlar. Az maaş verirler ama çoğu, SMMM masraflarınızı karşılar, iş öğretir, excelde, mevzuatta uzmanlaşmanıza katkıda bulunur.
Ailenizin desteği olmadan çok zor tekrar belirteyim de. Balıklı Audit en son tercihiniz olsun zira butik ve baskıcı bir işletme.
Zorlanan varsa, kendinize, elinizde bir sözlükle, mülakatta size sorulabilecek tüm soruların İngilizce cevaplarını hazırlayın. Mülakata giderken de anahtar kelimeleri bir kağıda yazın size hatırlatır.
Gelir Tablosu, vergi oranları, bilanço, vb. gibi temel bilgileri bilerek gitmeniz de yine size katkı sağlar. -
@cemalicoşan ben de başlığın GUY başlığı olduğunun, bu konunun burada uzatılmaması gerektiğinin bilincindeyim fakat bu karamsarlıkta mülakat daveti almak, başvurularla meşgul olmak, inş da iş teklifi almak size mutlu eder. Benden geçti zaten.
Bir tavsiyede daha bulunmak isterim. Gece mesaisi yapmayı sorun görmeyenler, aracı kurumların, yalnızca dealing birimlerine başvursunlar. İnanın çok tatmin edicidir, sizi epey geliştirir, para da verirler ama yorucudur. Kurban olayım bu iki mesajımdan, bizi caydırmak istiyor sonucu çıkmasın vallahi amacım katkı sağlamak...
Birkaç temiz firma ismi yazmak isterim, junior olarak başlamanın sorun olmayacağını, gece çalışmanın asla problem olmayacağını belirtirseniz, bir de mülakata gitmeden evvel makroekonomi, para bankadaki faiz, tahvil, para birimi değeri arasındaki ilişkiye göz atarsanız sizin için bulunmaz nimet olur.
Bu firmalar da yüksek lisans ve SPK Türev Araçlar Lisanslama masraflarınızı karşılayabilirler. Bazıları:
-A1 Menkul Değerler,
-Işık Menkul Değerler,
-XTB Menkul Değerler (burası iyidir),
-Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler,
-Invest AZ Menkul Değerler,
-Integral Menkul Değerler,
-GCM Menkul Değerler.
Tek ricam, hiçbir koşul altında, önce satıştan başlatalım talebi gelirse kabul etmeyin. Direk dealing hem de gece dealing isteyin. -
Gruptakiler ilandan umudu kesti galiba özel sektör tavsiyeleri dolaşıyo . Ne haksız bı rekabet içindeyiz Ya Rab gör halimizi
-
@homecinomiss içeriği okumadığınız o kadar belli ki. Kimin hangi koşullar altında mücadele ettiğinizi bilemeyiz.
Ben sadece çaresiz kalmış, şu zor günlerde alternatif bulmak isteyenlere, en azından cahil aklımla fikir vermek istedim.
Yoksa ortada bırakın ilanı, namı bile yokken "sizce 5 il tercihinde ne olur?", "şu il gelirse şu puanla alır mı?" ya da sanki zamanı geriye alma ihtimalimiz varmışcasına "iibf yerine şunu okumalıydım." gibi şeyler de yazabilirim. Problem değil. -
@cemalicoşan hocam yanlış anladınız ben size bişey demedim ki kimseye bişey demiyorum özel sektör tavsiyesi de verebilirsiniz ben şu anki halimize diyorum yazık diye yoksa kimseye bı ithamim yok
-
@homecinomiss tamam Hocam zaten derdimiz bizi boğuyor yeterince.
İibf Derneği mektup etkinliğiyle alakalı bir tweet atmıştı. O konuyu da takipte kalalım.
Hayırlı günler. -
Bu GUY ilanı niye gelmiyooooooooooooo
-
@homecinomiss kardeşim asla yanlış anlama fakat bak sabırla bekliyoruz zaten, pozitif düşünmeye çalışıyoruz , sen burda mod düşürücü şeyler yazma bence.
Kendince böyle rahatlıyor olabilirsin böyle ama bazı arkadaşlarımız daha da strese girebilir. -
@ücüncütekil amacım kimsenin modunu düşürmek değil yanış anlaşılmasın ama herkes bu soruyu eminim soruyor
-
Arkadaşlar beklemek çok zor biliyorum. Hepimiz bekliyoruz. Ama güzel olacak. Biz başaracağız. Allah geciktiriyorsa güzelleştiriyordur. Bütün işaretler geleceği yönünde. Bu yüzden daha güçlü durmanın zamanı.
-
@zenginmemur izin cikmamis mi nasil yani
-
@adam-simith hocam izinle ilgisi yok.Şuan yayınlamak istese 2000lik guy anında gelir.Ama kurumda yapilanma var v.s denilerek erteleniyor.
-
@zenginmemur 2 yil oldu ya daha ne kadar bekleyebiliriz:/
-
@paretowilfredo üstadım bize neden biseyler söylemiyorsun yok mu yeni bir gelişme bu kutluay in dedikleri hakkında ne düşünüyorsun doğru mu ?
-
@ücüncütekil beşinci yıla girecem modum iki cümle doğru laf eden adama karşı düşmüyor şahsen çocuk değiliz. Bu yolun böyle olacağı üç aşağı beş yukarı belliydi yani kardeşim.cok duygusal moda girmye gerek yok..
-
@cemalicoşan Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Dealer için ingilizcesi az olan birini alma ihtimalleri var mıdır?
İnternette aracı kurum ilanı hiç görmedim sadece yapı kredi bir ilan açmış.Galiba İstanbul dışında seçeneğimiz yok.
Aracı kurumlar için Cv'mizi İstanbul merkezlerine gidip mi bırakmalıyız yoksa mail yoluyla ulaştırmamız da mümkün mü? -
@rybzinski şöyle ki bankaların dealingleri çok kapsamlı, o birim için epey seçicidirler. Biraz da bahane ederek Bilkent, Koç, Sabancı, İtü, Boğaziçi, Odtü dışında pek alım yaptıkları görülmemiştir. Hatta mümkün mertebe de mühendis istihdam ederler.
Başlıkta, rahatsız olanı rahatsız etmemek adına çok uzatmak istemem ama kariyernet'te ilan olmasa dahi yazdığım firmaların sitelerindeki kariyer sayfalarına doğrudan CV bırakabilirsiniz. Mutlaka istenilen birimi belirtmek kaidesiyle.
Banka değil, bankalara bağlı aracı kurumlara (mesela Garanti bir bankadır, Garanti Yatırım ona bağlı bir aracı kurumdur gibi) da bırakabilirsiniz ama onlar mutlaka SPK Lisansı isterler.
Normal aracı kurumlar (yazdıklarım) ise işe aldıktan sonra da esneklik gösterebiliyorlar.
Aslında İngilizce dealing'te de gerekli fakat gece dealing çok tercih edilmediği, yerli piyasalar kapalı olduğu için aracı kurumlar bu konuda esneklik gösterebiliyorlar.
Mülakatlarda, hiç İngilizce ile karşılaşmak istemeyenler varsa da SPK Düzey 3 Lisansı alarak, aracı kurumların, banka aracı kurumlarının "kontrolörlük" pozisyonlarına başvurabilirler. Oradan bankalara geçmek de kolaydır. -
@cemalicoşan Çok kıymetli bilgiler için teşekkür ederim hocam araştırıcam dediklerinizi . Yalnız google dan çeşitli kombinasyonlarla deailing birimini araştırmaya çalıştım ama pek birşey bulamadım biraz daha açabilir misiniz size zahmet