2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@tubaay Burada en büyük yanlışı zaten 18 19 20 puanı ayrıştırması yaparak yapıyoruz birlik olmamız gerekirken ayrılıyoruz benim de 2019 puanım var önemli olan nokta bu değil. Işte diyorum bu tartışmaların sonu gelmez hepimizin ıyiligi adına bakanlıktan daha açıklayıcı bir görsel talep etmeliyiz çünkü burada herkesin söylediği bir tahmin kesin hicbir şey yok bakanlık bir görsel yayınladı birbirimize düştük neredeyse.
-
Neyse arkadaşlar bu konu hakkında söyleyeceğimi söyledim. Dediğim gibi şu sınavın hakkı erken yapılmasıdır. 2019 Aralık ayından beri Guy gelecek diye beklerken Ekim ayına sarkması zaten en başından beri haksız bir durumdur. Corona olayı olmasa büyük ihtimal Nisan ya da Mayıs ayında bu ilanlar gelecekti. Şimdi farklı meseleler konuşuluyor. Tekrar yeniliyorum yapılacak tek etkinlik sınav takviminin öne alınmasındır. Daha da bu başlığa yazmayacağım için gereksiz tartışmalara girilmesin. Herkes hakkında hayırlısı neyse o olsun.
-
@Cerkes46 buradaki en büyük yanlış 2020lilerin bu konuda taraf haline getirilmesidir.yapilmasi istenmesi gereken tek şeyde sınavın daha erken tarihe çekilmesidir.dusunulmesi gereken kişiler henüz sınava dahi girmemiş kişiler değil 2senedir evde ilan bekleyen kişilerdir. Sizde duyar kasmayın dün sınav ertelensin diye yazdiklarinizi biliyorum 2019 puanı olan bir insanda sınav ertelensin demez.. bende birdaha bu konuda birşey yazmayacağım herkese tavsiyem süreçlerin uzunluğu ortadayken sınavın erkene çekilmesi için çalışmasıdır. Daha sınava bile girmemiş insanların sizinle emeklerinizle alay edilmesine izin vermeyin derim.insallah en çok emek verenin lehine sonuclanir bu süreç.herkese iyi günler.
-
Bakanlık açıklamasında 2020 adaylarının 2020 sınav takvimi içerisinde kaldığından dolayı dahil olduğunu belirtti. Kpss sınavı ertelendi , gelicek olan ilanlar 2020 takvimi dışında kaldı.Haliyle 2018 ve 2019 adaylarının girmesi şuan olması gereken durumdur. Eğer ilanlar ertelenirse sadece bizlere olan zulüm daha da artmakla kalmaz ayrıca anayasal eşitlik ilkesine aykırı davranılıp , yalnızca 2020 sınavına yönelik bir süreç planlaması yaparak anayasa suçuda işlenmiş olur.
Öyle ya 2018 de 2019 da sınavlara girip yıllardır bekleyen bizler bu ülkenin evlatları değiliz de 2020'de giricek kardeşlerimiz mi bir tek bu ülkenin evlatları?
Gün birlik olmak günü. Hep beraber bu haksızlığa el birliğiyle karşı çıkmamız lazımken kendi içimizde bölünmemize hiç gerek yok. 2018 ve 2019'lu adaylar olarak 2020 adaylarına bu mücadeleyi bırakmayacağımıza , onların her zaman yanlarında olacağına dair de büyük bir söz vermemiz gerekiyor. Bu tartışma 2018 , 2020 kavgası olmaktan çok iibf'ye yapılan bir zulümdür bunun net anlaşılması lazım. 24 Ekimde gerçekleştirilen ilana girsek dahi güvenlik soruşturmalarıydı ,mülakat süreciydi derken en erken 1 yıl sonra atamamız gerçekleşicek. Biz zaten 2 yıldır bekliyoruz . Daha şimdiden bu bekleme sürecimizin 3 yıl olacağıda önümüzde. Guy sınavı ertelenirse bu insanların 4 yıla dayanan bekleme süreci o kadar yakın ki.
-
@Cerkes46 "kardeş, birader, reis" yaşça büyük olabilirsin fakat bu ifadeler, yorumlarınla birlikte yoruyor, özürle yeniden başladığın diyalog, bıraktığın yere götürüyor, yapma...
Bakın 2020'li arkadaşlar, birçoğunuzun nickine, birçoğumuz yeni şahitlik ediyoruz. Verilen bir emek, alınan riskler var. Size tavsiyem, şu başlığı en baştan okuyun, ne rezillikler yaşanmış, ne uğraşlar verilmiş görün, sonra kararınızı verin...Sizler, çeşitli saiklerle; kiminiz girmeyeceği için kiminiz dikkate almadığı için kiminiz "ben girene kadar yok gibi davranırımcılıktan" kiminiz de bir şey değişmeyeceğini düşündüğünüzden buralarda yoktunuz, katılmadınız.
Olmamanız, ilansız kalmanız anlamına gelmiyor ama ciddi bir mantık hatası var; Bakanlık, 2018'in hakkını ihlâl etti, bunu, kanaatine güvendiğiniz kişiler ve kurumlar da söylüyor, hem burada hem twitter'da.
İhlâli meşrulaştırmak da size düştü, yani 18 ay hiçbirinizde "ilan gelirse biz de girmeliyiz" kanaati oluşmadı 2 ayda ortakçı oldunuz etmeyin... Sıkıştığınızda topu Bakanlığa atıyorsunuz, rahata erince "bizim de Hakkımız" diyorsunuz. Hak 2018 ve hatta ilansızlıktan 2019'a da girmek zorunda kalmış, üstüne de 2020'ye girmemesi gereken 2018 ve 2019'lularındır.Bizlerin korkusu 2020'ye girecek cengâverlerle yarışmak değil, 2020'nin, kritik bir eşik olması.
Yani 2020, ucunda ilan olduğundan, örneğin öğretmenlik kadar dikkate alınacak (giren sayısı artacak), ayrıca sürenin uzamış olması da millete umut olduğundan iyice yüklenilmesine vesile olacak.Örneğin Nuri, kpss namına kalifiye, bir kurumda ya da özel sektörde, yani boşlamış, 2000'se 2000, ilanı görüp yönelecek,
Örneğin Melahat, kpss namına ortalama ama SMMM'si de var kopmak üzereydi, ilan var diye bir de süre uzayınca tekrar yönelecek vs vs...
Eylemler yapıldı,
Gazete ilanları verildi,
Gazeteye roportaj verildi,
Twitter'da etkinlikler yapıldı,
Anlayacağınız resmen savaşıldı... -
@nairu En iyisi bırakalım süreç bize ne yaşatacak ise yaşatsın çünkü tartışmanın sonu gelecek gibi görünmüyor bakanlık yeni bir açıklama yapmaz ise ağustos ayında neyin ne olduğunu anlarız çünkü senin bu tarzınla bu yazış şenlikle senle konuşulmaz bilâder yok dün öyle demiştin de vs ıyi günler olsun dediğin gibi
-
@Cerkes46 aynı uğraşı 2018 liler içinde verseydin 1hafta önce söylediklerin samimi gelebilirdi ama burda kimse ne için cabaladigini anlamıcak kadar ahmak değil.sen insanları salak yerine koymaya çalışırsan başka bir üslupla karsilasmazsin k.bakmicaksin
-
@nairu Neyse susuyorum ama yazdıklarına bir cevabim olmadığının değil Allah herkesin gönlüne göre versin.
-
buradaki temel mesele ilanların şimdiden verilip en iyi ihtimalle ekim sonunda sınava girilecek olmasıdır. temmuz ayında ösym sınav yapabiliyorsa maliye haydi haydi yapar. herkes ortak paydada birleşmeli ve kurum sınavı tarihinin öne çekilmesi için çaba sarf etmelidir. hangi yıl kpssye girmiş olanların bu sınava başvuracağı meselesi saçmalıktan öte bir şeydir. hali hazırda 2018 ve 2019'luların puanları var ve 2020 kpss daha yapılmadı bile. bakanlık topluca hepsini aradan çıkarayım diye düşündü ama çok saçma bir karar aldılar. madem 2020 kpssyi dahil edeceksin o zaman onun süreci tamamlansın öyle ilana çık neden insanları birbirine düşürürsün ki?
-
Haziranda ilan Agustosda sınav örnek isteyen olursa 2018 guy ve dguy alımı.Hatta bir sınav daha görebiliriz.
-
Sgk kaça kadar düşer yeri değil ama gorusleriniz nedir arkadaşlar?
-
Kesinlikle ugrasacaksak sınavın öne çekilmesi için yada sayilarin artırılması için ugrasmaliyiz.
-
Bu konuya yazacağım son mesaj. Gerçekten o kadar umutluydum fakat hem 2019 hem de 2018liler yüklendikçe yükleniyor. 2019lular puanların yüksek olacağını bildiği için hemen ilan istiyor, 2018liler malum. Şimdi SGK gelsin diyorum, onun puanları yüksek olur GUY olsun deniliyor. Yahu buradakilerin amacı alım mı gelmesi yoksa düşük puanla atama mı olması? İşte ben bugün her ikisini de istediklerini anladım. Sonuçta herkes çıkarı için ister. Fakat her iki tarafın da gönlü olsun diye buraya yazanlara hakaretler, hakkımızı yemeyin dediniz. İstanbul ve Bursa'da alana hazırlanan grubumuz '2018lilere SGK alımı gelsin hemen, sonraki alım yapılacağı zaman onların da desteğini alırız.' dedik. 50 küsür hesapla her etkinliğe katkıda sağladık. Şimdi buradakilere kalsa bizler hiçbir şey yapmıyoruz. Artık bıktım, umarım yakın zamanda açıklama olur da burada geçmiş deneyimler, kaynak tavsiyesi görürüz. Son olarak şunu belirteyim 12 kişi, 50 hesap sizin için SGK desteğini bu andan itibaren kesmiştir. İstedikleriniz oluyor yavaş yavaş, kendi kendinizi yiyip bitirebilirsiniz.
-
@François-Quesnay diğer basliklardaki iletilerimi takip edebilirsin puanım 90ustu hiç bir puan kaygısı gutmuyorum sizlerin anlamadığı zaman kavramı 2yil bekledik bir 7ay daha beklicez diyosun ki ertelensin biz daha fazla beklemek istemiyoruz beklemeyen bunun önemini anlamaz.2yil bekleyip ilana askerde yakalanmayan bunu anlamaz.genel sağlık sigortasıni ödeyemeyen bunu anlamaz.cok güzel duyar kasiyorsunuz 2018lileri sınava girmeden etkinlik düzenleyecek kadar düşünen insanlar bu sinavin 1gun dahi ertelenmesine gönlü razı olmaz.
-
@nairu katılıyorum normalde biz zaten ilan erken gelsin diye uğraşıyoduk ekimde ilan geldi
-
Uzun süredir okuyorum yorumlari biz ancak birbirimizi yemekten baska bir sey yapmiyoruz...2018 li arkadaslarinda sadece kendi faydalarini max.. Etmek istedigini dusunuyorum artik...olaganustu donemlerden geciyoruz salgin hastalik nedeniyle sinavlar hep erteleniyorken kpss 2020 de dogal olarak etkilendi ve ileri tarihe ertelendi simdi kendi adima soyluyorum 2020 liler siz girmeyin bu sinava sadece biz girelim demek ne kadar vicdani size birakiyorum...hem 2018li arkadaslarin bir diger yanilgisi 2020ye sadece yeni mezunlar girmiyor sizin gibi 2018 li 2019 lular hatta daha gec mezunlar bile girecek hatta elestiri yapan arkadaslarin coguda girecek demem o ki yanlis yere enerji harciyoruz amacimiz kadrolarin arttirilmasi olmali bu tartismada ilk ve son yorumum iyi forumlar dilerim
-
Arkadaslar allah aşkına tek sorun 2018 2020 mi sayinin 2000 olmasimi siz hakikaten iyimisiniz? Kadro artırım talebinde bulanacamiza o girsin bu girsin amac kadro talebi olmasi lazimmm 2018 li sadece 1000 kisi mi atansin istiyosunuz pes yani öğretmenlerin hic su bölüme su kadro az verin dedigini duydunuz mu???? Bu yuzden bu fakülteden nefret ettim!!!!!!!
-
Obur hmuy grubunda da yok yds li girsin yds siz girmesin dusmanmiyiz anlamadim ayip ya su salgin doneminde yarina cikacazmi belli degil moral motivasyonumuzu saglamamiz şart sağduyu lütfenn
-
Bütün tartışmaları bir kenara bırakalım yapılacak tek şey var guy ilanını birlik olup haziran ayına aldıralım diğer ilanlar varsın 2020 sonrası olsun ama en azından şu guy kpss öncesi ve 1500 kişilik bir alımla gelirse herkes memnun olur bütün ortak çabamız bu olmalıdır
-
Bugün whatsappta bir arkadaşın yazdığı yazı.