2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@EsTerGon-Kalesi herkesin oluşturmaya çalıştığı algı istanbul-ankara-izmir-bursa yuksek kapatır algısı yaratıp büyük şehirleri yazmakbenim tavsiyem büyük şehirde yazın ama tercihte illaki doğudan bir yer yazin yoksa pişman olursunuz.
-
@EsTerGon-Kalesi değerli arkadaşım bir önceki yazımda bende öyle belirttim birileri büyükşehirlerde algı yaratıyor ve iyide beceriyor arkadaşım beni aradı 3bindeyim İstanbul kesin gelmez demi bana diyor sadece güldüm 4-5 yıldır bu süreç içindeyiz bu tür muhabbetler hep oldu ondan ben alışığım hatta hangi şehirin kaç puanla kapatacağını bile şimdiden tahmin ediyorum ama yazmam şehir seçimi bitmeden kimseye de özelde dahil öneride bulunmam ama eminim tahminlerim bu senede yanıltmayacak beni
-
@idealistbiri hocam siz kendinize fazla guveniyorsunuzpatlamayin sonra tercihte
-
@Earth11 bunu zaten herkes yapicak. Her insan büyükşehir de yaşamak istemeyebilir. Herkesin hayat şartları farklı. Benim cevremdekiler önce memleketlerini en son kesin gördükleri yeri yapacak. Yüksek puan bile olsa kimse dışarıda kalmak istemez. Kalmaz zaten ama riske atmak istemez. Herkes İstanbul Ankara izmir de yaşamak istiyor diye söylemek de algı yaratmaktır.
-
@Earth11 arkadaşım benim şehrim kesin gelecek hatta 2 şehir tercih edecem o kadar eminim ben
Yani diğer 3 rastgele yazacam.
-
@melisss olay böyle değil 81 alanın 5. Tercihi ankara ise ve bu kişinin ilk 4 tercihten biri için puanı yeterliyse ona girer 5. Tercihe kalmaz şayet ilk 4 ü tutmıyorsa 5. Tercihe sıra gelir o zamanda ankara için kontenjan kaldıysa ankara olur
-
Gerçekten bir başlıkta yazılanlar hiç mi değişmez? Yine kendini çok akıllı sananlar, çaktırmadan yönlendirme yapanlar, uç puanlarla komik şehirlerin gelip gelmeyeceğini soranlar...
Bir de bu uç puan alanların aba altından sopa göstermesi... Yok neymiş efendim asıl düşünülmesi gereken güçlü adaylarla aynı kurum sınavına girmemekmiş...
Yahu taban puanların hepsi hemen hemen birbirlerine yakın oluyor zaten ki matematiksel olarak bir iki şehir dışında bütün şehirlerde aynı ölçüde güçlü aday bulunuyor.2017 guy, 2019 guy ve dguy yazılı sınavlarını kazanmış biri olarak kurum sınavlarını gözünüzde çok büyütmeyin diyorum. Temeli olan ve ilanIn geldiği günden itibaren her gün düzenli ve verimli çalışan bir adayın bu sınavları geçemeyeceğini düşünmüyorum.
Asıl önemli olan mülakat ki bu spekülasyonları yapanlar genelde bu konuda çok rahat olurlar. Mesela dikkat edin sınav bittikten sonra, ne giyeceğiz, komisyonun karşısında nasıl davranacağız gibi konularda göremezsiniz onları...
Neyse çok uzattım. Uzak dur arkadaşım buradan... Git dersini çalış. Sonra kalbinden geçen 5 şehiri yaz, nasibini bekle.
Burada seni yönlendirmeye çalışan, moralini bozup seni elemeye çalışan, dayısı hazırda bekleyen adamların ekmeğine yağ sürme...
-
@poncik siz olayı anlamamissiniz puanı sizden yüksekse önceki 4 tercihte yerlesemediyse 5. tercihi de olsa puanı sizden yüksekse o yerleşir. Yani herşey puanla alakalı sen ilk siraya 79 puanla ankara yazarsin başka biri 80 puanla ankarayi 2. tercihine yazar 2. tercihe yazan kişiye gelir.
-
@Earth11 aslinda ben de sizin dediginiz gibi anlatmaya calismistim ama hikayeyi oturtamadim galiba. Demek istemistim ki kisinin ilk 4 tercihi tutmuyor ama 5.siradaki tercihi tutuyor konteyjan yetiyor ve girebiliyorsa. Ondan daha dusuk puanli biri o sehri 1.siraya yazsa bile ilk bahsettigim kisi 5.tercihinde oncelikli olur.
-
@crowdingout 83
-
@melisss aynen öyle
-
@yorgunsavaşçı Şark kurnazlığına soyunan çok.
-
@Earth11 ben olayı anladım lakin bahsetttiğim şey farklı birinin ilk 4 tercih için puanı şehirlerden birine tutuyorsa 5. Tercihe kalmaz olay yorum yaptıgım arkadaş farklı anlatmış bn ona yorum yaptım
-
@melisss aynen sen farklı şekide yazınca bnde açıklamak istedim yanlış anlaşılma olmasın diye zira olayı tam anlayamayan arkadaşlar var
-
@idealistbiri 5 il tercihi ilk defa uygulanıyorken bunları yazmak da ne biliyim...
-
@poncik aslinda yazdigimi tekrar okudum. Eger 5.tercihi geliyorsa diye belirrmisim ilk cumlede. Ama egee yanlis anlasilma olustiysa arkadaslar araainda bunu duzeltmemiz yine de iyi oldu.
-
@poncik o kesin zaten 1. tercihe de yetiyorsa 2. ye gerek kalmaz senden daha düşük kişi tercih ettiyse sıra ona gelir
-
@yorgunsavaşçı örnek İstanbul =250.5=1250 aday sınava girecek
250.2=500 kişi mülakata kalacak ben mi yanlış biliyorum? Bunun sınavın kolay olmasıyla ne ilgisi var -
@koskorodo şu an kimse ne olacağını bilemez çünkü yeni bi sistem bocalayan illaki olacaktır öyle kimse kendinden emin olmasin.Ama 5 tercihin en az 2 sini 8-10 alim yapilan yerleri yazmak daha mantıklı. Bende basta yuksek alim yapan yerleri yazmayı düşündüm ama kesinlikle hata olur o çünkü herkes bizim gibi düşünecek.
-
@Earth11 yada şimdiki düşündüğünüz gibi dusnurse