İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2020
-
@feyzasezen92 Yok hocam sizin doğruluğunuzdan ben dahil hiçbir arkadaşın şüphesi olmadığına eminim. Çok değerli bilgiler verdiniz , gerçekten müteşekkiriz o anlamda.
-
Bir de sunu soyleyecegim bu yazdiklarimi yetkili adminler okuyor mu bilmem bence forumun daimi uyeleri de sizler de bu konuda adminlere bunu iletin baski yapin . Bu siteyi biraz baktim bir suru meslek hakkinda bilgiler var ozel sektor bim a101 calisan maaslari imkanlarina kadar. Arkadaslar turkiye geneli ihracatci birlikleri Cok taninmayam imkanlari bilinmeyen ve cok iyi imkanlari olan kurumlar bence bu sitenin yetkilileri adminleri kurumu insan kaynaklarini arayip Site icin yayin amacli oldugunu soyleyip bilgi alabilirler calisanlardan ve bunu haber yapmalilar. Ben kurumu iyi bilen ve cokca tanidigi calisan olarak bu kurumlar taninsa ve bilinse insanlar bu kurumlar icin calisirlar emin olun bu habere deger kurumlardir kurumlar cok fazla alim yapmasa da hemen her birligin yillik 10-20 kisi alimi oluyor ve turkiye de dis ticaret kulturu olustukca ki olusuyor artiyor emin olun bu kurumlar ve alimlari daha da artacak bence bu kurumlarin bilinmezligini bu site giderirse guzel bi is yapmis olur ozelden cok fazla soru geliyor kusra bakmayin bakamiyorum daha once bu baslikta imkanlarini yazdim tekrar yazmayayim ordan bakin. Su anda dunya ve turkiye konjonktoru dis ticaret hacim ibreleri hizla artiyor ve bu kurumlar bu iste duayen mesela immib kurumu tr ihracatinin %30 unu yapan bir kurum. Turkiyede ihracat yapmak isteyen her ticaretci uretici kanuni olarak mecburi birlige kayit olmak zorunda eskiden kacak yapiliyordu birliklere ragbet yoktu ama simdi kacakcilik bitti nerdeyse denetimler siki herkes yasaya uymak zorunda ve mecbur birlige kayit yaptiriyor. Hacim arttikca birlige kayit artiyor kayit arttikca is cogaliyor boylece eleman ihtiyaci her gecen gun artiyor ve bu duzen boyle gider artik savaslar bile ticari hayatimiz ve dunya ticari ve en buyuk ticaret de dis ticaret ki tr de iktidar bunu surekli ittiriyor ve kim olsa tr nin dis ticaret hacmini ittirmek zorunda ve emin olun bu birlikler artis ve yukselis trendinde olacak hep bu yeni ve artik geriye donulmez bir sektor istihdam olarak. Ben iktisat mezunuyum bugun avrupada beyaz yaka calisan birisiyim Dis ticaret departmaninda calisiyorum Henuz 7-8 ay oldu ama keske burdaki imkanlari bi gorseniz inanin muhtesem ve kendi kendime neden diyorum bizim ulkemiz boyle olmasin. Burada kalici da degilim tuzu kuru demeyin iyi bir is firsati buldum geldim vensallah birgun ulkeme donup ulkemi bu sartlara getirmek icin calisacagim. Biz gencler olarak bu konjonkturu iyi okumali ulkemizin de bu avrupa imkanlarina sahip olmasi icin calismaliyiz ve bu iste dis ticaret cok onemli basta adminlere ve hepinize bu kurumlari arastirmayi tavsiye ederim. Herkese basarilar. Kusura bakmayin biraz karisik yazdim
-
@NeverLetGo hocam valla ilginç karşılayacak bir durum yok. Bu ilana başvurmadıım bi şey yapmadım beni ilgilendiren bir ilan değil Ki rakip elemek için zıt seyler yazayım. Tam aksini biliyor olsaydım zamanında mülakata girerdim Buraya başvuran bir arkadaş özelden mesaj attı bilgi almak istedi o şekilde gördüm ilanı ve bildiklerimi yazmak istedim. İnşallah benim dediğim şekilde değildir çok daha iyisidir ve hak eden kazanır başarılar herkese
-
@feyzasezen92 @Antimülakat @pareto_wilfredo güzel bir düşünce bence
-
Arkadaşlar Bugün belgelerimin ulaştığını teyit etmek için aradım birkaç ta soru sordum sağolsun bir bayan cevapladı süreç hızlı işler En geç ikişer hafta olarak bekleyin muhtemelen 1 hafta içinde mülakat listesi ve zamanı açıklanır Ondan sonra 2 hafta içinde de mülakatlar yapılır 2 haftaya da sonuçlar açıklanır dediler çünkü bütçe planlamasında yeni atananlar nisan ayında başlıyor görünüyormuş. benim anladığım başlayanlar nisan da maaş alacak demek ki. Burda okuduklarıma göre Yine çift mülakat mı olur diye sordum onu bilmiyoruz Genel sekreter başkanlığında komisyon karar veriyor tek te olabilir dediler. Bize ulaşan başvuru geçen seneye göre fazla dedi kadın bu da biraz beni korkuttu açıkcası puanlar yukarı çekebilir.
-
@yakupcemil81 hocam geçen seneki ilan yine bu zamanlar gelmiş. Geçen sene a grubundan hiç atama olmamıştı ilan bakımından kıt bi zamandı ve b gurubu kpss nin olduğu bir yıl. Buna rağmen bu sene nasıl daha fazla başvuru olmuş anlamadım. Neyse hayırlısı olsun inşallah üzecek bir puanla kapatmaz.
-
Başka bir mülakatla çakışırsa tarihi değiştirme durumu olabiliyor mu ? Ya da şöyle sorayım 8 Marttan önce başlama durumu olabilir mi mülakatların
-
@dust7 valla konuştuğum bayan öyle söyledi hocam evraklarınızı biz kontrol ediyoruz eksik olup olmadığına bakıyoruz sizinkini ben kontrol ettim eksiğiniz yok deyince Ben de acaba kaç puanla kapatır bir fikriniz var mı dedim. Bilgi veremem ama bu yıl baya rağbet oldu evrak kayıta ulaşan başvuru sayısı geçen seneye göre fazla dedi. Bu konuşma bana biraz yukarıdan kapatıcak gibi geldi ama inşallah mülakat görürüz bakalım hayırlısı.
-
Kaymakamlıktan bile feragat edebilirim şu iş için ama bu sene de rağbet oluyor. Zaten listelerde her yere başvuran aynı tipleri görmekten sıkıldım , her köşeyi kapmaya çalışıyor insanlar cidden çok ilginç bir durum.
-
@NeverLetGo mecbur hocam napsın insanlar. her gördüğümüze başvuruyoruz özeli kamusu fark etmez. Çok uçuk puanlarla kapatmaz ama
-
@ank3435 Hocam şimdi ben de 200 kişilik il göç alımına puanım yettiği halde başvurmadim ya da Tigem'e de aynı halde başvurmadim çünkü istemiyorum . Kadro sıkıntısının yaşandığı bir gerçek kimse inkar edemez ama biraz seçici olmamız lazım.
-
@NeverLetGo Hocam valla ben hayatım boyunca hep orta düzey biri oldum hiç kaymakamlık gibi üst düzey yerlerde gözüm olmadı bu işte orta düzey bana uyar diye görüyordum ha sonra baktık şartları iyi burası da yükseliyor insanın umudu da gidiyor. Dediğiniz gibi artık öyle bir seçicisizlik var ki insanlar ne iş yapacaklarına ne istediklerine göre ayrım yapmadan yeterki iş olsun da ne olursa olsun mantığıyla her yere aynı anda adeta saldırıyor. Ha bunu da muhakkak işsizliğin bu derece ağırlığından yapıyorlar. Üniversiteden tanıdığım bi arkadaşla haberleşiyoruz şu anda 6 yere uzman yardımcılığı (kimisi mülakat aşamasında kimisi sınav) başvuru süreci devam ediyor, bakmış burda yazan şartlar iyi buraya İmmib e de başvuru yapmış. Şimdi onun bu 7 yerden birisi olacak diğer 6 yer iptal ve onun yüzünden o 6 yere sıralamaya giremeyen belki 6 kişinin hakkı. Bu işe yasal bir çözüm getirilmeli bu büyük vebaldir. İşsizlik işte böyle doyumsuzluklardan bu seviyeye geliyor yazık. Alımlardan adalet beklentimiz kalmadı Allah adalet versin ne diyelim.
-
Arkadaslar kesin degil ama buyuk ihtimal bu yil tek mulakat olacakmis ve surec hizli isleyecekmis bir de basvuru sayisi evet epey fazlaymis
-
İnşallah tek mülakat olur, burayı okuyorlarsa dikkate alırlarsa harika olur. Şehir dışından gelip kalacak yeri olmayanlar var, işsiziz ve yol parası çok tutuyor.
-
@feyzasezen92 hocam bi puan bilginiz var mı varsa lütfen yaklaşık olarak paylaşın bize çok yardımcı oldunuz puanlara çok yüksek derseniz umutla beklemeyelim hiç olmazsa
-
@yakupcemil81 hocam puan bilgim yok siralama yapilmadan kimsenin olamaz duydugum sadece beklenenden fazla basvuru varmis o kadar galiba bu hafta bitiyormus basvurular onumuzdeki hafta belli olur cok surmez diye dusunuyorum
-
@yakupcemil81 Hocam bu tarz şeyleri söylemek hoşuma gitmez ama zaten listeye girilse bile puan seviyesine göre alım yapılacağına göre pek bir anlamı kalmıyor
-
@NeverLetGo hocam Haklısınız da bu alım da 90 üstüne çıkar mı ya o kadar uçar mı puanlar @feyzasezen92 hocam?
-
@feyzasezen92 yani uzman Yardımcılığı için ilk 19 da mi olmak gerekiyor
-
@yakupcemil81 dostum senin puan kaç?