29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
-
@yüzbaşı o iş öyle olmuyor hocam. Kontenjanı doldurmak durumunda değiller. Falsonun olmaması yeterli değil. Referans olayı yine tamamen. Ek mülakatlar da olacağı için kontenjanın dolmaması çok muhtemel.
-
@yüzbaşı ama tabiki iibflilere göre şansları çok daha yüksek.
-
@Mambaa referans zaten Allah’ın emri de şans olarak demiştim şimdi baktığımızda 80 100 kişiden 80 kişiye kadar alma hakları var kontenjanı doldurmasalar dahi alım yüksek kazanan az
-
@yüzbaşı 211-89'u çok duydum. Sordum cimerden, cevap gelmedi özel çalışma gerektiriyor falan dedi.
Dediğiniz doğru 211 kişi 20 kişiye girmeye çalışırken 89 80'e girmeye calisicak. mamba'nin dediği gibi kontenjanı doldurmama riskleri var ama son 3-4 senedir hep dolmuş idari. En en kotu 50 hukukçu alacaklarini düşünsek bile 89'dan 50 kişi seçmeleri 211'den 20 secmelerinden 5-6 kat yüksek bir şans. Bakalım hayırlısı olsun.
-
Merhabalar. Askerliğimi yedek subay olarak yapmaktayım. Askerlik ile ilişiği olmak sınava girmeye engel mi? Benim durumumda olup da sınava girebilen var mı? Sınava girebilipde başarılı olma durumunda bu husus sorun teşkil eder mi?
-
@Demirrhakann Girersin hocam, mülakata dahi girersin sıkıntı yok. Izin de verirler. Tek sıkıntı askerliğin bitmeden hakimlik stajına baslayamiyorsun. 2020'cilerin sınavı mulakatidir derken staj başlaması öbür eylüle kadar uzar, o yüzden askerligin çoktan biter. O yüzden bir problem olmaz.
-
Bence idari hakimliğe iibf nin giriş hakkını tamamen kaldırsınlar rahatlasınlar bize can çekiştiriyorlar
-
@sayden06 kaymakamlıkta hukukçulara kota var mı yok! Bu kota nedir anlamıyorum
-
ne var ne yok arkadaşlar?
-
@Berkan13 yarını bekliyoruz sanırım.
-
Sizlere bişey sormak istiyorum, referansın illaki siyasi mi olması gerekiyor
-
@mezun Referans nedir?
-
@hukuk075, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
@mezun Referans nedir?
çok hoj birşeydir
-
@mezun bürokrat aynı zamanda siyasidir her siyasi bürokrat değildir ama
-
@kemankeşş2 anladım teşekkür ediyorum cevap için
-
Arkadaşlar arşiv araştırması formunda yani mülakat için gönderilen formda en son çalıştığınız iş yerine staj yaptığımız yeri yazmalı mıydık? Yani stajyer avukatım staj yaptığım ofis, iş yeri olarak mı yazılmalı yoksa boş mu kalmalı o kısım?
-
@hkmhkm çok önemli değil hocam .yazmasanız da etkilemez
-
Aslında yazılı sınav ile mülâkat arasında referans(torpil) eleme aşaması koysalar bu elemeyi geçenler usulen mülakata alinsa biz de beklemesek bari benim hayırlısı ile eleneceğim 13. Mulakatim olacak sayıştay kaymakamlık üst kurul uzmanlıkları müfettişlik kontrolörlük denetmenlik girmedgim mülâkat kalmadı işlerin nasıl yürüdüğünü görmediğim kurum kalmadı ve bıraktım artık
-
peki staj yaptığımız yeri yazmamız gereken bir yer var mıydı? formlarda
-
@hkmhkm yoktu hocam, ayrıca şu atmosferde bu başlıkta sorulacak soru değil bunlar. Herkeste stres had safhada. 2020 başlığına yazsanız daha çok yardımcı olurlar