85+ için günlük ders programı
-
85+ alabilmek için günlük nasıl çalışılmalı ? Veya bizzat alanlar nasıl çalıştılar bir günde kaç ders baktılar ? Her tecrübeye açığım teşekkürler.
-
@Su28A hangi sınavdan dostum
-
@Manchester kpss Alan sınavı için hocam
-
Pardon kpss a yı görmedim tamam
-
İlk sene 76 2.sene 89 3.sene 87 aldım hocam ilk sene sınav acıklandıktan 2 hafta sonra kendime teşhis koydum (burası en önemli kısım) hangi derste iyiyim hangisine agırlık vereyim hangi dersi nasıl calısayım diye hukuk 8 muhasebe 16 maliye 22 iktisat 24 netti bariz belli ki hukuk muhasebe agırlıklı calısıp maliye ile iktisatı da digerlerine gore daha az agırlıkla calıstım günü ikiye böldüm sabah kötü olan dersim ogleden sonra diger 2 dersten biri seklinde ama sonrasında farkettim ki muhasebe maliye ve iktisatta tamam olmusum ama hukukta hala 10 neti gecemiyodum sonrasında gunu tekrar ikiye bolup sabah hukuk ve gunde youtubedaki benimhocamdan 7 8 saat video seyredip tek bir hukuk defteri tutup(o defter bana hangi basarilari getirdi kim bili) sonrasında diger 3 dersten hangisi denk gelirse sırayla o sekilde calistim.İşin püf noktası şu herkesin derslere karşı bakış açısı farklıdır.Genel geçer tek kural defalarca tekrar ve önemli olan kendinizi tanımanız.90 alan bir arkadasım sadece ders fasikülünü okuyarak tek bir soru cozmeden yaptı.Kimi arkadasım cozumlu soru cozerek yaptı.Bende ilk once konu tekrari ve uzerine cozumlu soru hicbir zaman ustune cozmeden ornegin muhasebeyi bos kagida cozdum zaman kazanmak icin hukukta cozemedigim her soruyu not aldim ve boyle defalarca tekrar ederek calistim.cikmis soru cozerek strateji yapın hangi dersten hangi konuyu defalarca sormuslar o zaman da sizin calismaniz gereken konu ya da agırlık vermeniz gerekm orası bu sekilde bosa enerji vermemis olursunuz. 4 temel şey
Kendinizi tanıyın
Defalarca tekrar yapın
Yerinde akılcı size uygun stratejiyi belirleyin
Asla yılmayın. -
@emilsax çok sağolun hocam eksik olduğum noktalari tamamlamam gerek anladım. Ben günde 4 alan dersine vakit ayırmaya çalışıyorum zor oluyordu ondan sormak istedim günde kaç ders makuldur diye
-
Hocam günde 4 alan dersine bakmak kendine eziyet olur konulari bitirmekte zorlanırsın. Güzel bir programla dengelemen gerek. Konu çalışacaksan en fazla 2 alan dersi olmalı. Hatta o günü tek derse ayırsan daha verimli olur. Soru için günde kac soru çözebileceğine kalmış. 400 soru çozerim diyorsan her dersten 100 er soru çözebilirsin. Ben genelde iktisat 150 maliye 150 hukuk 100 soru şeklinde çozerdim. Hepsinden önemlisi programina sadık kalmak. Ne olursa olsun o gün programında 100 soru hukuk varsa 20 tane bile olsun çözmen gerekir. Konu eksiğini tamamladıktan sonra soru çözmek zevkli kısım zaten. Sözün özü 4 derse kendini bölme bir günde en ideali 2 max 3
-
@scofieldmustafa anladım hocam çok teşekkür ederim
-
@scofieldmustafa Hocam günde 400 soru ne kadar vaktinizi alıyordu, çok zaman almaz mı ya
-
@roses ilk zamanlar 200 soru üstüne çıkarmıyordum. Zamanla bu sayısı artacaktır arkadaşlar. Daha soruyu bitirmeden çözümü bulacaksınız. Konular tamamen bittikten sonra istediğiniz kadar soru çözmeye vaktiniz kalır. Ben genelde sabah 8 de çözmeye başlıyordum. Akşam 8 e kalmadan oynaya eğlene bitiriyordum. 8 den sonrası bana kalıyordu.
-
@emilsax bu 90 alan arkadaşınız bütün derslerde mi böyle yaptı acaba?muhasebe mesela soru çözmeden nasıl olur?yanlış anlamayın gerçekten merak ettim.kimi soru çözün kimi konu çalışın diyor ama ben soru çözerken çok sıkılıyorum
-
@megg bütün derslerde soru çözmeden konu tekrarı yaptı ve aldı puanını kişiden kişiye değişiyor işte
-
@emilsax bende konu tekrarından yanayım. Kendim ağırlıklı konu çalıştım sadece konu bitince öğrenmeye kendimi denemeye yetecek kadar soru çözdüm toplasan her dersten her konudan 1 er test 1 kitap etmez . Gayet güzel puanlar aldım herkes kendi yöntemini belirlemeli
-
@Willsmithh hocam dediğiniz anladım fakat bazen denk geliyorum özgün sorulara soruyu cozemedigim oluyor konuyu biliyorum halbuki ama soru farkli kelimelerle falan dizayn edilince kalakaliyorum
-
@Su28A hepsini çözmek önemli değil çoğunu çözmek önemli %70 başarı saplamak testlerde kpss de 90 üstü başarı sağlar
-
85 + üstü alanlar netlerini yazabilir mi arkadaşlar?
-
Neye göre 85+ net ? Bence Kpss Alancılar 2 ye ayrılıyor birinci grup p48 ciler, ikinci grup kendi mezun olduğu bölüm odaklı çalışanlar. Mesela ben kamu mezunuyum p30/31/32/33 tarzı puanlar ile hukuk ağırlıklı puanlarda 90+ puanı gördüm (pek işe yaramasa da) Bana göre bu ikinci gruba yönelip bir de yanına yds koymak daha mantıklı geliyor özellikle benim gibi muhasebe yapamayanlar için.
-
Ben p48 ağırlıklı çalıştım. 4 alan dersine ağırlık verdim diğer derslere sırf puan hesaplansın diye girdim.
Hukuk 30 10
İktisat 29 11
Maliye 30 9
Muhasebe 33 6
Gk Gy 69 30
Puan 89.51 -
@hakimehanımm p48 için sormuştum hocam
-
@scofieldmustafa teşekkür ederim