14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
@beirutde burayı baz almayalim artik bence geçen sefer 60 kişi yazdık 650 kişi sinavi geçmiş
-
@vasıflıişsiz çok doğru
-
@3pruu ben A bloktaydım sınıfta yanlış hatırlamıyorsam 17kişi saymıştım
-
@littlefinger hocam bu e şıkkı olmalı diye düşünüyorum. Aslında paragrafta açık olarak yazmıyor ama çıkarım olarak bu cümleyi kurabiliyoruz diye hatırlıyorum.
-
@alitor hocam dediğiniz soru dahil üç soruya itiraz edeceğim. İkincisi "küresel bağlamda iletişimi zorlaştıran öge" sorusu, üçüncüsüyse "medya okuryazar bireylerin bilmesi gerekenler" sorusu. Üçünün de oldukça hatalı olduğunu düşünüyorum.
-
@beirutde hocam bunda yanlışlık olmayabilir ama çok zorlama bir soru olduğunu düşünüyorum. Bir yerde damage to vegetation and increased risk to biodiversity dediği için ben b şıkkı işaretledim. Develerle ilgili bir hastalık söz konusu değildi diye hatırlıyorum
-
@spark O sorular cidden bariz derecede saçmaydı. Ama tutup da yüzlerce binlerce sayfa mevzuattan en dipte köşedeki detayın detayı bilgileri sormak kadar değil tabi.
-
@xinna o soruda sizle ayni fikirdeyim. 46 da biraz kafam karisti hocam. evet local plante zarar veriyo fakat as for australia cümlesi sanki local governmentin yapmasina ragmen ulke capinda kabul goren bir katliam oldugu dusuncesini verdi biraz. tabi cok zorluyo olabilirim ajja
-
@3pruu hocam alan soruları farklı olduğu için bizde gözüken kitapçıkla isteyen arkadaşların alanındaki sorular farklı olmalı, biraz şaşırabilirler ️
Acaba sosyoloji genel alanından kaç kişi sınava girdi. Burada yazan sadece iki kişi varız ama eminim bu kadar az değildir. Forumdan haberi olmayanlar da olabilir, benim de geç haberim olmuştu. -
@beirutde çok özür dilerim yanlış soruya bakmışım. 46 için fikir olarak muhtemelen dediğiniz gibi kabul açısından ülke çapında kabul gören bir proje. ama a şıkkında katletme operasyonu ülke çapında diyince uygulamaya yönelik olarak ülke çapındayı kastettiğini düşünerek sadece belirli coğrafi alanı kapsaması nedeniyle yine c şıkkını işaretlemiştim
-
@xinna anladım hocam çok sağ olun
-
@xinna evet hocam muhtemelen dediğiniz gibi cevap. sinav anında c şıkkıni niyeyse dikkatli okumadan a yı isaretlemisim
-
@mia_nur paragraftaki ilgili kısmı alıntılayarak yazacağım hocam açıklamada 23. Sorunun itirazı için.
-
@bezgin sayın hocam mikrobloging sorusuyla başlamak isterim. Twitter'da insanlar kendini 140 karakter ile mis gibi ifade edebiliyor. Aynı zamanda elbette bilgi araştırılıp paylaşılabilir de. Kurumsal iletişim faaliyetidir de. Topluluk oluşturma fonksiyonu olmayabilir tabii facebookla karşılaştırıldığında.
Küresel bağlamda iletişimi zorlaştıran ögelere gelirsek dil engeli gayet etkilidir bence. Dünya görüşü ve kültürün başı çektiğini söyleyebiliriz. Aynı zamanda Kuzey Kore örneğiyle uluslararası politikayı da katabiliriz gibi. 4.şık doğru olan zaten bir garip...
Medya okuryazarlığı sorusundaysa yine şıklardan gidersek medya içeriğinin sosyal ve kültürel bağlamını anlamak elbette elzem. Medyanın sahiplik yapısını da anlamalı. Fakat yanlış olan şık medyanın ticari doğasını anlamak. Medyanın ekonomi politiğine girmiyor mu aynı zamanda bu da? Bir medya okuryazarı 80ler sonrası neoliberal politikalardan nasibini alan medyanın ticari doğasını anlamasın da napsın? Eleştirel medya okuryazarlığının temeli olduğunu düşünüyorum. Bence birlikte itiraz edelim iletişimciler olarak çünkü üzücü oluyor bu tarz sorular. Kurama, medya hukukuna, ekonomi politiğe dair onca akademik kitap okuyup böyle belirsiz sorularla karşılaşıp yanlış yapmak çok kötü oluyor ki aöfün hap sorularına da çalışmıştım. Test mantığı illa ki basitleştirerek kategorileştirecek fakat bu üç sorunun hatalı olduğunu düşünüyorum.
-
@kamiya_55 yolladim hocam
-
@xinna, içinde söyledi: 14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
@beirutde use of mobile phones ile ilgili paragraf soruları arasında hocam
The following uses of mobile phones are mentioned in the text except as......
a)weapon of war (bu giriş cümlesinde)b) device to give power
C)subject of study in the field of communication
D) way of informing authorities (bence bu doğru cevap)
E) tool to influence voters in electionsben de bu sorunun doğru cevabının d olduğunu düşünüyorum hocam.
-
@spark tıpkı sizin gibi düşünüyorum ve ilgili sorulara itiraz açtım. açıklamalarım : Küresel Bağlamda iletişimi zorlaştıran etmenler arasında konu ile ilgili makalelerin hemen hemen hepsinde DİL de belirtilmektedir.Kültürel farklılıkları, daha çok dil, din, hayat görüşü gibi manevi değerler oluşturmaktadır. Dolayısıyla kültürel ayrışmaya neden olan ve iletişim için önemli olan dil, din ve dünya görüşü farklılığı iletişimi olumsuz yönde etkilemektedir.
Medya okuryazar bireylerin bilmesi gerekenlerden değildir? şeklinde sorulan sorunun cevabı Medyanın ticari doğasını anlamak doğru cevap olarak verilmiştir. Fakat; İstanbul üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Medya Okuryazarlığı dersi kitabının birçok yerinde Medya okuryazarlığı eğitimi sonucu Medyanın ticari yanının olduğunu algılamak belirtilmektedir. Örn: 264. sayfasında Medya Okuryazarlığı Temel İlkelerinde : "Medyanın ticari bir yanı vardır. " şeklinde belirtilmiştir. İlgili sorunun iptal edilmesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederim.
Mikrobloglar kullanıcılara kısa cümleler, anlık gfotograflar veya video linkleri gibi küçük içerik parçalarını paylaşmak için ortam sağlar.[1]Mikroblog yayıncıları, "şimdi ne yapıyorum?", "şu anda ne gördüm?" veya "bu çok güzelmiş." gibi anlık ve günlük hayatta o an içinde yayıncıyı çok etkileyen, gün sonunda pek anlam taşımayabilen içerikler yayınlayabildikleri gibi, geleneksel blog yayıncılığında olduğu gibi tematik konuları da yayınlayabilirler. Dolayısıyla kendilerini ifade etmek için kullanılabilir.
-
@beirutde iibf den girdim 80,50 diye hesapladım. Gelir mi acaba?
-
@beirutde Çok sağolun hocam eyvallah.
-
@Joseph eh buna da gelmezse