14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
@altairtyraen az önce kurumdan aradılar beni bilgilendirme amaçlı. sınava gireceğim alanı teyit etti. ben de aramışken aklımdaki soryu sordum arkadaşlar. iibf ve hukuk mezunları için 10 kişilk kadro var ancak alan soruları farklı olacak. bir grubun sorularının daha kolay sorulup o grubun daha yuksek puan alması haksızlık olmaz mı aynı kadro ıcın dedim. kadın da bilmiyorum bu konu hakkkında bilgim yok biz de ilk yapıyoruz sınavı dedi. onun degerlendirmesi nasıl olur bilmiyorum dedi. siz ne dusunuyorsunuz ?
-
@vasıflıişsiz sizi arayan numarayı yazabilir misiniz hocam?
-
Şu an bildiğimiz duruma baktığımızda bir tarafın sınavının kolay/zor olması haksızlık teşkil eder gibi. 10 kişinin hepsini iibf de doldurabilir bu durumda, hukuk da. Bence henüz bilgimiz dahilinde olmayan bir şeyler düşünmüş olabilirler.
-
@sbky11 03125385858
-
@siyaset-bilimci evet iki yönlü olarak sordum . arayan kadın dabilmediğini söyledi zaten ben de uzatmadım cunkü personelde çalışıyordur detay bilmemesi normal. ama en azından durumu belki bildirir gerekli yerlere.
-
@sbky11 ben herkes aranır dıye dusundum başka aranan yok mu arkadaşlar ?
-
@vasıflıişsiz Ben de herkes aranır diye düşünmüştüm beni de aradılar sınav süresini sordum bilgisi olmadığını söyledi arayan kişi 17-23 ağustos tarihlerinde yine AÜ sisteminden belgeye ulaşabileceğimi söyledi her şey çok havada ve belirsiz gibi ilk sınav olmasının olumsuz yanlarını yaşayıp her anlamda mağdur olmayız umarım zor bi süreç oldu
-
@vasıflıişsiz beni 0312 583 58 88 aramış, o yüzden size sorup teyit etmek istemiştim aslında ama farklıymış geri döndüm açan olmadı çünkü
-
@vasıflıişsiz şimdi tekrar aradım iletişim başkanlığıymış, bana da aynı bilgilendirme yapıldı
-
@vasıflıişsiz ben de 03125835888 numarasından arandım. Aynı bilgilendirmeler yapıldı ve yeni duyuru ve yönlendirmeler için sitemizi takip edin dediler.
-
@sbky11 ben yanlış yazmısım numarayı arkadaşlar kusura bakmayın
-
ben de arandım bir saat kadar önce. bence herkes aranacaktır, bekleyelim. arayıp boş yere yoğunluk yaratmayalım derim
-
@vasıflıişsiz Bence de hukuk mezunları her türlü avantajlı olacaklar. Bir sbf mezunu olarak ben bu sorulacak derslerin çoğunu okulda görmedim
-
@forrest ben de sbf mezunuyum hocam. derste görmüş olsak bile sınava dahil olan bu konular cok derya deniz yani çalışılması da zor kısa zamanda. yani her ıkı tarafa da aynı zorluk derecesınde nasıl soru sorucaklar bilemiyorum. başka kurumlarda bu sekılde durumda dava acıldıgını sınavın ıptal oldugunu biliyorum.
-
@xinna tekrar merhabalar, az önce aradılar. Psikoloji mezunuyum sosyoloji işaretledim dedim. Tamam sorun yok dediler. Bilginiz olsun.
-
Ben de arandım. Bölümleri teyit amaçlı herkesi arıyorlar galiba. Sınav giriş belgeleri 17-21 Ağustos arası açıklanacakmış.
-
@3pruu beni de biraz önce aradılar, aynı şeyleri söylediler genel olarak arkadaşların yazdıklarıyla. Sosyoloji genel alan gibi yazdık psikoloji de dahil buna dediler. Sınavın yine ilk sınav gibi kalabalık bir şekilde mi yapılacağını yoksa daha az kişiyle daha küçük salonlarda/ başkanlıkta vs mi yapılacağını sordum. Anadolu üniversitesi yapacağı için bir bilgim yok dedi ama muhtemelen ilk sınav gibi bir üniversitede olur diye düşünüyorum
-
ibf ciler için adil bir sınav ancak hukuk bölümüne sadece hukuk konularının sorulması adaletsizlik mi var acaba sorusunu ben dahil çoğu arkadasın aklına getiriyor? napalım kısmet
-
@sefa-turkdonmez kesinlikle öyle. hukukun sınırı belli, kitabı belli, kanunu belli. biz daha neyi hangi kaynaktan ve hangi derinlikte çalışacağımıza bile karar veremiyoruz. bilemiyorum.. hukukçu bir arkadaş varsa soralım, onlar ne düşünüyor ?
-
maşallah iibf nin konulari o kadar geniş ki bu kadar kısıtli bi sürede anca yüzeysel bi sekilde calisarak.hazirlanabiliriz