2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@duha p48 84.310 sıralama 1354
-
@zenginmemur ben de Muğla, Aydın, Antalya hoştır ama benene diyorum duy ilanına bakarken
-
@strtmn
oraların ilçeler de merkeze çok uzak değişik ilçeler hocam ya. çok talep olur mu mesela bilmiyorum. örneğin antalya ama ilçeleri kırsal -
@semihylc Aslına bakarsanız işsizler olarak buna karşı çıkıyoruz (bence haklıyız) ama kurumu da anlıyorum.
Kusura bakmasın kimse, bu ilanın bu şekilde gelmesi tamamen İİBF'nin suçu. Sen atan, 1 sene sonra başka kuruma geç. Kurum napsın ? En azından bu oranı düşürmek istiyor.
Bir sorum daha olacak. 5 yıl çalışma zorunluluğu var.
'Ataması yapılanlar, atandıkları il’de beş yıl görev yapmak zorundadır.'
DUY olanlar, mesela Vakıfbank ilanına başvurabilirler mi? Çünkü vakıfbank için de şöyle bir ifade var: 'Başka bir kuruma karşı zorunlu çalışma yükümlülüğünün bulunmaması,'
-
@125478 o 5 yıl olan zorunluluk duy yada guyken ki zorunluluk duyken yada vakıftayken yada başka bir kurumda uzman yrd olarak çalışırken istediğin sınava başvurabiliyor sınavı geçersen mülakata girebiliyorsun fakat asıl olay mülakat aşamasında başlıyor bazı kurumlar buna müsade edebiliyor fakat bankalar genelde işe başlarkenki eğitim masrafları vs gibi bir tazminatı ödeyip ayrılabiliyorsun başka kurumun mülakatını kazandıysan ama guyken guya duya yada işte ilgöç olup guya geçişte coğu zaman kurum muvafakat vermiyormuş artık
-
@125478 hocam bu işsizlik de bir çoğumuzun ilçeler ne kadar düşündürse bile kazansak gideriz . Bu geçiş sorunları veya mükerrer başvuruların düzenlenmesi bizim elimizde değil zaten .
Asıl problem şurada olacak defterdarlık kazanıp atanacak bir çok kişi ilçelerden çıkmak için gene devam edecek çalışmaya veya başka kuruma başvurmaya yani bu işin sonu yok
-
@125478 yani duyken 5 yıl oradasın eş durumu becayiş yapamıyorsan
-
@poncik Şimdi benim anladığım (ya da anlamak istediğim) şey şu:
Vakıfbank şunu demiş: Başka bir kuruma karşı zorunlu çalışma yükümlülüğünün bulunmaması gerekir. DUY'un ilanda belirttiği beş yıl zorunluluğu zorunlu çalışma yükümlülüğüne giriyor mu ? Bence girsin çünkü
-
@125478 bnce giriyordur aynı şeyi farklı şekilde söylemişler gibi duruyor bnm anladığım ama bu konuda kurumlarda çalışam daha bilgili birileri aydınlatırsa iyi olur
-
@125478
5 yıllık yükümlülük iş ile alakalı değil, yer ile alakalı hocam. aynı yerde çalışma zorunluluğundan bahsediyor 5 yıl. yer yönünden bir zaman sınırlaması yani. 5 yıl boyunca başka kuruma gidemezsin demiyor bu il veya ilçeden gidemezsin diyor. kurum muvakkafakat verirse sorun yok. zorunlu hizmet yükümlülüğü başka bir konu.
örneğin bir kurum sizi yurtdışına yüksek lisansa gönderiyorsa dönüşte sizden 2 yıl örneğin mutlaka kurumda çalışacaksın der. orada bahsedilen bu ve benzeri durumlar. -
@duha Tüh, ben iş yönünden kısıtlama sanmıştım...
-
Arkadaşlar listede doğusu batısı farketmiyor ki bence . Açılan illerin içindeki ilçeler öylesine illerden uzakki hergün listeye bakıyorum bakıyorum hiçbir seçim yapamıyorum nolcak sonumuz böyle
-
@maliyeciece dogu nedem uçsun ki hocam
-
@kpsslik geçmiş yılların taban puanlarına bakıldığı zaman (guy)doğuda dahil her bölgede bir kaç tane diğer illere nazaran yüksek kapatan iller olmuş.
-
Listede merkez ilçe olan yerler biraz yüksek kapatıyor.
-
@kpsslik neden uçmasın?
-
@blueberry geçmiş yıllarda mı hocam ?
-
@bytul evet
-
@poncik hocam 5 yıl kafana göre ben şuraya tayin isticem diyemiyorsun ya da bildiğim kadarıyla evliyken de isteyemiyorsun. Ama atandık tan sonra evlenirsen mazeret olduğu için aile birliği nedeniyle eş durumu atamanı yapıyolar. 5 sene mazeretsiz tayin için diye biliyorum
-
@maliyeci16 aynen hocam bnde böyle biliyorum