2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@kollos Önceden her yerde lojmanı vardı. Uzun süredir satıyorlar. gittiğimiz yerdekiler de satılmadıysa da satılacak.
-
Başvurular 18 başlıyor de mi arkadaşlar değişmedi
-
bitti mi ders calisman hazirmisin artik guya
düzenlenmiştir
-
@scofieldmustafa iyi uçuşlar dostum ben düdüklü değilim bu arada.
-
Şurası düşük kapatır şu puanla falan yere başvuracam diyen kişilerin zaten utanması yoktur takma isimlerin arkasina sıgınan karektersiz insanlardır hic kimse kusura bakmassin insanlari manüpüle edip yanlis kararlar aldiran kisilerin sahtekarlar oldugunu hepimiz biliyoruz
-
Çok az kaldı tercihlere çok
-
@duy-profesoru bu seni alakadar etmez.
-
@marmarakazim kalbimi kırdın kazım
-
İleti kaldırılmıştır.
-
@bybredd
Bahsettiğiniz, ben olduğumu sandığınız kişi ben değilim dostum.
Hatta ben olduğumu sandığınız duy profesörü nickli kişinin bu konudaki tutumunun tam aksine, sayfa 66'da bu konu hakkında nasıl bir görüşe sahip olduğum açıkça sabittir.Hesabımın banının süresi doldu ve açıldı. Ayrıca düdüklütencere haricinde hiçbir nick kullanmadım, kullanmayı da düşünmüyorum. Şahsi tartışmalardan uzak olmak ve konuşulacaksa da bunun kavramlar ve fikirler üzerinden olması dileğiyle iyi forumlar.
Ders çalışmamın bitip bitmediğini, guya hazır olup olmadığımı sormuşsunuz; 100 tam puanı almış aday değilsek şayet ya da kurum sınavlarında çıkabilecek tüm soruları hiç eksiksiz yapabilecek konumda değilsek şayet ders çalışmak hiçbir zaman bitmez. Guydan ziyade öncelikle vmy babında hazırlanıyor ve şu aralar hak kazanmış olduğum kosgeb mülakatı için heyecan duyuyorum daha çok. İnşallah guya da hazırımdır.
-
puanınız 77-84 arası ise en garanti yer doğudur bu gerçek şaşmaz guy da da düşük kapattı kosgeb de de her ilanda da aynı şey olur doğuya yönelik spekülasyonlara inanmayın ,,kosgebde de yaptılar aynı şeyi doğuda 90 ile şunu yazdım diyenler oldu doğuda bingöl 86 diyarbakır 85 ile kapadı ben 87 ile garanti olsun diye doğu yazdım geldi 88 ile tercihini batıdan yana kullananlar şimdi pişman..puanınız 84 üstüyse batı iç anadolu yazın ama gelmeme ihtimali var ama doğuda 84 üstü kapatan en fazla 2 yer olur buna da eminim....ibf olarak rahatı severiz öğretmenler şırnak falan demez koşa koşa gider 3 yıl sonra batıya kaçar biz doğuya genelde o kadar puanım var ne gidicem gözüyle bakarız geçen yıl yaptım bu yıl aynı hatayı yapmıyorum...istisna ilanlar için bu söylediğim
-
@lıvıngzeus kbakmayın da hiçbir yer için garanti diyemezsiniz hocam, kosgeble de karşılaştırma olmaz burda kosgeb çok az ilde ve 30 kişi burda 78 il 300 kişi. Herkes kendi memleketinden yazsa bile o il de kaç kişi 85 üstü aldı bilemezsiniz zaten çoğu yer 12 16 kişi çağırıyor
-
arkadaşlar 5 yıl sonra tayin olayımız nasıl oluyor bilen var mı? yani istediğimiz şehre istediğimiz gibi atanabiliyor muyuz yoksa boş olan yerler arasından mı seçebiliyoruz bilgisi olan birileri anlatırsa sevinirim
-
Merhaba dostlar.
- Bilen dostlar zaten beklemedeler, unutan dostlarımıza da hatırlatma olsun; 18 Ocak 2021 yani bu Pazartesi günü itibariyle Defterdarlık Uzman Yardımcılığı alımı başvuruları ve dolayısıyla il seçimleri başlıyor. Buna dair bir şeyler söylemek istiyorum.
- Öncelikli unutanlar için anımsatalım, 300 kişilik bir alım söz konusu. Bu alımda önceki Defterdarlık Uzman Yrd. alımlarından farklı olarak eski Gelir Uzman Yardımcılığı alımlarında olduğu gibi tek bir il seçme hakkınız olacak. Başvurular 29 Ocak'a kadar devam edecek.
- Başvurularda KPSS P47 veya KPSS P48 puan türlerinden bir tanesini kullanacaksınız. Bu iki puan türünün hangisinin sayısal değeri yüksek ise (!) onu kullanmalısınız. Daha düşük olup daha iyi sıralama derecesine sahip olmanızın bir önemi yok. Yüksek olan puanı kullanmanız gerek.
- İlana dair detayları anımsamak isterseniz ilan metnini şuradan inceleyebilirsiniz; https://www.tercihiniyap.net/ilan/defterdarlik-uzman-yardimciligi-duy-alim-ilani-2020-h11662.html
- Bu yıl ki Defterdarlık Uzman Yrd. alımında önceki senelerden farklı olan bir diğer konu ise alımın şekli. Önceki yıllarda yirmi kat aday yazılı sınava kabul edilirken, bu yıl alım tek aşamalı olarak yapılacak ve yalnızca dört kat aday sözlü mülakat ile mesleğe alınacak.
- Bu yönden daha az dostumuza fayda sağlayacak olan bu alımda yapacağınız il tercihi de daha önemli hale geliyor. Buna yönelik uyarılarıma ve önerilerime aşağıda değineceğim.
- Defterdarlık Uzman Yardımcılığı alımında mesleğe dair akıllara takılan bir diğer konu olan beş yıl başka yere geçememe hükmünden söz etmek istiyorum. Bu hüküm sizin bir başka mesleğe geçişinize mani değil dostlar. Kurum içerisinde becayiş vb. durumlar dışında tayin istenemez.
- Yani bir başka mesleğin sınavında başarılı olarak muvafakat alabilirseniz Kurumunuzdan, kazandığınız kuruma geçmenizde herhangi bir mani olmayacaktır. Ancak dediğim gibi Bakanlık beş yıl sizin aynı meslek içinde başka bir il/ilçeye geçişinize izin verilmeyeceğini vurguluyor.
- Hazine ve Maliye Bakanlığı malumunuz Gelir Uzman Yrd. alımlarında yıllarca uygulamış olduğu ve çeşitli haksızlıklara yol açması sebebiyle senelerce itiraz ettiğimiz, sonunda da kaldırılmasını hep birlikte sağladığımız tek il tercihini bu alımla hayatımıza yeniden soktu.
- Gelir Uzman Yardımcılığı alımlarında olduğu gibi bu alımda da bazı illerde daha yüksek puanlı adaylar yarışın dışında kalacak iken, başka bir ilde daha düşük puanla sınava katılma hakkı elde edenler olacak. Sistem en azından GUY'da olduğu gibi beş il sistemi olmalıydı.
- Mevcut sistemde 18'inden 29'una kadar karşılaşacağınız en önemli sorun kirli bilgi ve manipülasyon olacaktır dostlar. Bir çok kişi özellikle sosyal medya gruplarında, telegram/whatsapp gruplarında sizi yanlış yönlendirmeye çalışacaktır. Bu konuda çok dikkatli olmalısınız.
- Başvuruda seçeceğiniz ile karar verirken en güvendiğiniz yakınlarınız dışında kimseyle fikir alışverişinde bulunmayın ki bu dahi yalnızca seçeceğiniz yerin kaçla kapatacağına dair değil, oranın yaşanılırlığı, nasıl bir yer olduğu üzerine olsun.
- Bunun dışında kimse, Bakan dahi, bir varlık olsa sorsanız, o ilin kendisi dahi taban puanı bilemez. Yapacağınız tercihe dair tamamen hislerinize ve kısmen alım sayısı-puanınız gibi somut parametrelere dayanarak tek başınıza karar vermenizi öneriyorum.
- Bunun dışında etki altında kalarak alacağınız her karar neticesi itibariyle sizi üzecektir. Yanlış karar verecek olsanız bile bunu siz yapın. Başkalarının sizi yönlendirerek kendi çıkarını öncülemesine asla müsaade etmeyin.
- Sisteme dair daha detaylı açıklamaları buna dair hazırlamış olduğum çalışmada inceleyebilirsiniz dostlar; https://www.tercihiniyap.net/kamudan-haber/defterdarlik-uzman-yardimciligi-sinavi-basvurulari-nasil-yapilir-h11907.html
- Stresli bir süreç olacak. Dilerim süreç sonuçlandığında herkesin gönlüne göre bir tablo oluşur dostlar. Hepinizin hislerinin en doğru tercihi yapmasını dilerim.
- Süreçlere ve mesleklere dair bilgilendirici paylaşımlarımızdan haberdar olmak için Instagram sayfamızı takip etmeyi, bağlantı metni
- Anlık etkileşim için telegram kanalımızı takip etmeyi unutmayın dostlar; bağlantı metni
- Hepinizin bahtı açık olsun dostlar. Başarılar ve iyi çalışmalar diliyorum.
ALINTI TWİTTER: Wilfredo Pareto ( @TY_WilfPareto )
-
@hayırlısıı arkadaşa katılıyorum herkes kendi memleketini yazsa bile o il de 15 20 kişinin puanı 80 ve üstüdür
-
7.Defterdarlık Uzman Yardımcılığı alımında mesleğe dair akıllara takılan bir diğer konu olan beş yıl başka yere geçememe hükmünden söz etmek istiyorum. Bu hüküm sizin bir başka mesleğe geçişinize mani değil dostlar. Kurum içerisinde becayiş vb. durumlar dışında tayin istenemez.
8.Yani bir başka mesleğin sınavında başarılı olarak muvafakat alabilirseniz Kurumunuzdan, kazandığınız kuruma geçmenizde herhangi bir mani olmayacaktır. Ancak dediğim gibi Bakanlık beş yıl sizin aynı meslek içinde başka bir il/ilçeye geçişinize izin verilmeyeceğini vurguluyor.
ALINTI TWİTTER: Wilfredo Pareto ( @TY_WilfPareto )
@koskorodo, içinde söyledi: 2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanıarkadaşlar 5 yıl sonra tayin olayımız nasıl oluyor bilen var mı? yani istediğimiz şehre istediğimiz gibi atanabiliyor muyuz yoksa boş olan yerler arasından mı seçebiliyoruz bilgisi olan birileri anlatırsa sevinirim
-
@hayırlısı035 bunu okumuştum hocam teşekkür ederim
ama benim sorduğum şey şu atıyorum defterdarlığı kazandık mesleğe başladık 5 yıl sonra başka il/ilçeye geçmek istersek süreç nasıl işliyor istediğin yere istediğin gibi geçebiliyor musun yoksa kontejyana puana vb başka şeylere göre mi geçiyorsun yoksa hiç tayin isteyememe gibi bi durum oluyor mu -
@koskorodo hocam bizim memlekette bi bayan vardı 5 yılı doldurmasına rağmen tayinn istedii vermediler 13 yıl burda kalmak zorunda kaldııı
Yaniii arkadaşlar 5 yıl olarak bakmayınn olaya o yüzden yaşamak istediğiniz veya yaşayabileceğiniz ilçeleri seçin google dan bakarak derim. -
@koskorodo hocam 5 yıldan sonra tayin istemelerine rağmen gidememelerinin sebebi de şu zaten şimdi şöyle bi gerçek var ki açılan illerin hep en kötü ilçeleri nerdeyse açılmış buralara mesleğe girdikten sonra kimse gelmek istemediği içinn bu 5 yılı istisnalar hariç unutun yani 5 yıldır 7 yılı 10 yılı bulabilir maalesef
-
@sherlock evlilik için tayin istenebiliyor mu 5 yıl içinde?