2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Arkadaşlar günaydın. Dörtlü iktisat yazmamışlar çalışmaya gerek var mı sizce ? Vergi hukuku tvs de yok .
-
Bide çok değişik terimler falan var facede paylaşılan. Yani hepsini nasıl bilebilir insan
-
@ztrkrdvn hmuy mülakatlarından yola çıkıp bunu söylediniz sanırım ama çok farklı durumlar hocam orayla bura arasında yapılacak bilgi paylaşımının sonuçları. Her il kendi içinde yarışıyor, illerin mülakat tarihleri aynı gün vs.
-
Bu forumda ilk kez soruları paylaşmayalım diye bir yazıya denk geldim şaşırdım açıkçası. Kaymakamlık mülakatında içeriden çıkanın kapıdakilerle sorulan soruları paylaşması geldi aklıma birden. Herkes Özgür tabi bu konuda ama herkes nasibini Yaşar arkadaşlar. Ben paylaşırım hep paylaştım. Arkadaşın düşüncesinden ilerlersekte zaten aynı kulvarda yarışmıyoruz. Belirttiği gibi bir risk olduğunu düşünmüyorum.
-
@deen
facebook gruplarındaki soruları felan takip etmeyin arkadaşlar. oralarda bazı arkadaşlar belki gerçekten çok detaycı olduğundan belki de art niyetle moral bozmak istediğinden saçma sapan sorular paylaşıyor. guy sınavı öncesi merak edip bakmıştım face guy grubuna. öyle sorular atmışlar ki bırak guy u en baba meslek sınavlarında sorulmuyor ya sınav hakkında bilgileri yok ya da art niyetliler. çoğu da geçememiş sınavı yani.
mülakat konusunda alan bilginiz fazlasıyla yeter. genel bir tekrar yapıp girin. orada önemli olan diksiyonunuz, özgüveniniz, karşıya verdiğiniz güven vb. bunlar da 2 haftada olmaz. yılların birikimi ve karakter meselesidir. -
@duha hocam cevabınız için çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun. İlanda yazmayan konulara da çalışın demişler ama bana saçma geldi biraz siz ne düşünüyosunuz ?
-
Arkadaslar mulakatlar tahmininiz kac dakika surer
-
@deen
mülakatta biraz laf lafı açıyor hocam. orada doğaçlama gelişiyor bazı şeyler. öyle durumlarda bazen farklı sorular gelebiliyor verdiğiniz cevaba göre. ama alan bilginiz genel olarak iyi ise zaten o soruya da birşeyler söylersiniz. bilmiyorsanız da ezilip büzülmeden bilmiyorum ya da bu konuda fikrim yok demeniz faydanıza olabilir. ben hatırlamıyorum kelimesini kullanmıyorum. bu sefer hatırlatmak için bilmediğim konuda yardımcı olmak için başka şeyler soruyorlar. iyice batıyorsunuz tercih meselesi tabi. gerçekten biliyor ve hatırlamıyorsanız iyi olabilir ama riskli tabi yine hatırlamayınca dediğim gibi modunda düşürüyor.
yani konular içinde tvs yoksa kolay kolau sormazlar. ama verdiğiniz bir cevap oraları çağrıştırır da soru gelmesine neden olursanız olabilir. bana sövmeyin sonra
yine de vaktiniz varsa bakabilirsiniz hocam garanti olsun derseniz. -
@duha hocam çook teşekkür ediyorum
-
İlanda yazmıyordu ama yönetmelikte vardı hocam. Kamu yönetimi mezunu olduğum için sorabilirler diye düşündüm. @lannisJk
-
@lannisjk arkadaşım senin burada söyleceğin sorular başka bi gün başka bi şehir için sınava girecek insanları etkileyebilir . Burda üye olmayan soruları görmeyen arkadaşlarla gören kişilere belki aynı sorular sorulacak bilmiyorsun ben herkes eşit şartlarda yarışmasından yanayım olay bu
-
@estergon-kalesi fark eder mi hocam ? Burda sorular paylaşıldığı zaman foruma üye olmayan görmeyen arkadaşlarla gören arkadaşlar aynı sorular gelcek belki bilmiyoruz şehirlerin farklı günde olmasının çok anlamı olmuyor yani
-
@ztrkrdvn sen herkes eşit şartlarda mı yarışıyor sanıyorsun ? o soruların önemi var mı sanıyorsun ?
-
@mert12344321 o durum bambaşka bi tartışma konusu hocam ben mülakat durumdan bahsettim ayrıca senin orda duruşun konuşma tarzın bilgiyi karşı tarafa nasıl aktardığın bunlar da önemlidir diye düşünmek istiyorum belki de dediğiniz gibi hiç önemli değil o durumu hiç bi zaman öğrenemeyeceğiz malasef
-
@ztrkrdvn Gelsin üye olsun görsün. Araştırsın sorsun soruştursun. Sadece oturup ders çalışmakla olur mu bu işler.
-
@mert12344321
o kadar değil hocam.
bizzat etrafımdaki yakın arkadaşımlarından örnek vereyim. doğruyu söylediğinden emin olduğum insanlar. kurum adı vermeyeyim. önceki mülakatlardan birinde bir tanesi sağlam müdür bir tanıdık bulduk vb kanka diyordu bana. sonra mülakatta çuvallayınca elediler. diğeri de sıfır referansla gidip aynı mülakatta hakkını verdi ve geçti mülakatı.
polisliğe giren bir arkadaşım da bile yaşadım bunu ben. kesin geçer diyordum ona. onu bile eledilerse referansına kimse fazla da güvenmesin açıkçası.
referans dönüyor mu? elbette. ama bu demek değil ki dayını ayarla mülakatta yan gel yat. referansın olsa da mülakatta batırınca eliyorlar. tam tersi de geçerli.
özetle referansı olan çok rahata kapılıp da geçtim sanmasın olmayan da bittim elediler girmeden sanmasın. elinizden geleni yapın allah büyüktür. -
Mülakat komisyonunda kimler oluyor bilgisi olan var mı ?
-
@duha hocam sizi çok rahatsız ettim ama son bi sorum var size . Adem kılıç mülakat kitabı aldım sizce burdan mı bakmalıyım diğer kpss kitaplarımdan mı ?
-
@samettin en çok yirmi dakika sürer
-
@deen
mülakat kitapları hakkında bilgim yok hocam. pek gerekli bulmuyorum. kitabın içeriği alan bilgisi mi yoksa mülakatta tavır, giyim vb konular ile ilgili mi? alan bilgisi ise gerek var mı bilmiyorum. alan kitaplarımdan gitmeyi tercih ederim ben. farklı konularda ipuçları içeriyorsa siz bilirsiniz. yanıltıcı olmayayım bilmediğim için o tür kitapları. ama bence gereksiz. mülakatta ne yapacağını bilemeyen tecrübesiz adaylar için pazarlama unsuru gibi geliyor bana. (bu yorumum önyargı içerir biraz, kitap içeriğini bilmiyorum )
zaten dediğim gibi bazı şeyler doğaçlama yürüdüğü için kitap felan fayda etmez. o anda hızlı düşünüp en uygun cevabı vermeniz lazım. bu sadece alan bilgisi ile alakalı değil.