2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@duha evet hocam sadece alan bilgisiyle alakalı kitap .Peki çok teşekkür ediyorum
-
@deen
rica ederim. doğaçlama mevzusu ve mülakatı sizin yönlendirmeniz ile alakalı şöyle bir örnek vereyim size son olarak
önceki mülakatlarımdan bir tanesinde son olarak hanımefendi arkadaşlarınız sizi 3 kelime ile tarif etmek istese neler söylerdi dedi. kendimce 3 özelliğimi söyledim ve tam çıkmak üzere iken beyefendi söylediğim özelliklerden bir tanesine nazaran bana uzunca bir soru sordu ve yorumumu istedi. hiçbir kitapta bulamazsınız çünkü cevaplar size ait o nedenle bazen alanla sınırlı kalmıyor ve doğaçlama şekilde hızlı düşünme ve cevap vermeniz gerekiyor dedim.
başarılar diliyorum hocam mülakatta. -
@duha anladım hocam:) çoook teşekkür ediyorum sizce
-
@deen Ek olarak bir şey söyleyeyim. Yaşadığınız veya doğduğunuz şehir ile ilgili, okuduğunuz üniversite ile ilgili sorular gelebilir. Mesela Gazianteplisiniz gazi unvanı aldığı yılı, fıstıkla ilgili soru gelebilir. Üniversitenizin adı önemli bir kişinin adıysa onunla ilgili soru gelebilir.
-
@duha refaransı olmadığı halde kazanan arkadaşlarım var. Aslında referansları bilgileri. Mülakat performansın güzel olursa , mülakat komisyonu sana referans olur. Listede olman için amcan ,dayın gibi uğraşır. Sıfır referansla girip çok iyi kurumda olan tanıdıklarım var.
-
@urfaspor63
kesinlikle hocam. emeğin karşılığını insan er ya da geç alıyor. defalarca yaşadım veya tanık oldum. -
Arkadaşlar para banka makronun içine dahil olan bir ders mi ?
-
@blueberry çoktandır ankaraya gitmedim. kestiremiyorum yerini.
-
Arkadaşlar iktisatta sadece mikro ve makrodan mı sorumluyuz.
-
Bunca yıldır sürecin içerisindeyim birçok mülakat gördüm ama ilk kez sorular paylaşılmasın diye konu konuşuluyor. Ne kadar fesatsınız arkadaşlar. Kimse kimsenin ekmeğini yiyemez bu dünyada nasipten öte yol yok bunu daha anlamadınız mı? Neden madem harıl harış çıkmış mülakat soruları arayışındasınız? Çok ilginç. Herkes kalbinin ekmeğini yer. Kolay gelsin.
-
@ztrkrdvn gereken cevabı diğer iki arkadaş vermiş zaten
-
Soruları yazsanız ne olur yazmasanız ne olur. Orda o sorulara verilen cevaplar belirleyici kıstas mı ki?
-
Ben de soruların paylaşılmaması gerektiğini düşünüyorum. Sorular aynı havuza yeniden atılıyor. İlk gün giren arkadaslar neyle karşılacaklarını bilmezken son gün giren arkadasların karşılacakları soruları bilme olasılığı oluyor. Böylece eşit şartlarda yarışılmış olmuyor. İçeride ben belki bocalarken baska arkadasların aynı sorularla şov yapması da adaletli değil. Asıl fesatlık bence bunu görmezden gelmektir. Çünkü her halükarda avantaj yaratmış oluyorlar. İlk günlerde giriyorum mülakata evet ama sırf bu yüzden bu düşünceyi de savunmuyorum yanlıs anlasılmasın. İski mülakatına son gün girmeme rağmen orada da aynı dusunceyi savundum. Tabii ki mülakatlar hakkında genel bilgiler verilir komisyon şöyleydi ortam sıcaktı soğuktu gibi ama soruların sıralanmasını doğru bulmuyorum. Evet nasibimizde varsa olur ama bile isteye de hak yemek yedirmek de kanaatimce doğru değil. Hakkımızda hayırlısı olsun herkese basarılarr
-
@asımus bunları savunan arkadaşların hepsinin mülakatlarının son gün olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam . Haksız rekabet nedir bilmiyorlar . Ben de sizin yazdıklarınızı anlatmaya çalıştım ama nasip dendi , torpil dendi garip tepkiler gördüm
-
@misiko arkadasım fesatlıkla ne alakası var sen zar zor sorulara cevap verirken soruları paylaştığın için başka bi gün başka bi şehirdeki aday şov yapacak ve o şehirde haksız rekabet olacak herkese aynı sorular sorulmayacak aynı soruyu yakalayan aday önde olacak herkes eşit yarışsın demenin neresi fesatlık ?
-
@ztrkrdvn paylaşan paylaşacak, paylaşmayan paylaşmayacak. Sen paylaşmak istemiyorsan tercih senin. Ben kendi adıma söylemek gerekirse paylaşmama taraftarıyım. Ama kimseyi yönlendirecek tutacak değilim.
-
Arkadaşlar sorular paylaşılmasın falan demişsiniz de herkese aynı soruları sorduklarını falan mı sanıyorsunuz 2014 den beri bir sürü mülalata girdim kimseye de aynı soruların denk geldiğini görmedim birde paylaşılan sorulara itibar etmeyin moral bozmak için zor sorular soruluyor falan dendi lakin mülakatta cıkan sorular şans işi örneğin bna negatif faizden tutun da faktör donatımı teorisi leontied paradoksu gec likidite penceresi tr nin genel ekonomik sorunları vs her yerden soru geldi daha cok sesli çalışmanızı ve özellikle duy için az zaman kaldı daha ziyade genel gecer sorulabilecek şeylere bakmak çok daha önemli ztn her kavramı teoriyi akılda tutup ezberlemek falan imkansız fikriniz olduğu bir konuda diliniz döndüğünce ifade edin kendinizi gerisi nasip ztn kolay sorular sorulup elendiğimde oldu zor sorular sorulup elendiğimde bunun bir belirleyicisi yok malesef
-
@poncik Valla ben cok denk geldim hocam. YSK, il göç, İSKİ mülakatlarında aynı sorular soruldu. Soruları aynı fanusa atıyoruz o sekilde de denk gelebiliyor, komisyon da bir yerden sonra başa sarıp aynı seyleri sormaya baslıyor ya da bölümden kaynaklı da aynı sorular sorulabiliyor. Hmuy mülakatı devam ediyor su an Duy komisyonu da sanırım oymus. İlk günden 2 arkadasa aynı sorular gelmiş mesela gelen soruda CDS primi nedir su an kaç ve malazgirt savaşıyla ilgili tamamen şansa dayalı sorular. Diyelim ki siz girdiniz mülakatta bunları bilemediniz ve burada paylaştınız. Ben de sizden sonra giriyorum buradan görüp öğrendim bana da aynı sorular geldi ve ben bildim. İşte burada sizin hakkınızı bir nevi yemiş oluyorum ama benden ziyade siz yedirmiş oluyorsunuz. Soru paylasıp paylasmamakla bitse keşke herkes hakkıyla girse ama en azından kendi içimizde haksız rekabete yol acacak bir davranısta bulunmayabiliriz. Tabii ki arkadasların da dediği gibi herkesin kendi tercihi kimse kimseyi zorlayamaz. Bizimkisi de fikrimizi söylemek sadece. Bahsettiğiniz diğer hususlara katılıyorum. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar bilemeyiz temel bilgileri, güncel olayları bilmek ve en önemlisi ifade edebilmek önemli.
-
Mülakatım 1 Nisan. Son gün falan değil hatta ilk günler. Dediğim gibi rakibim değilsiniz çünkü herkesin şehirler ayrı. Buraya girip bişiyler öğrenmek yerine evde takım elbise bakan adam da zaten soruları görmesin buradakiler yararlansın, ki yararlanmalıkta bişiy yok aynıları zate çok denk gelmez. Bu konuda bile böyle cin fikirli arkadaşlar çıkıyor valla çok enteresan. Ne diyim gizleyin. Hatta gireceğimiz binayı adresi falan gizleyin maazallah birileri burdan görür gider görmeyenlere adil olmaz :)))
-
@lannisjk ortak havuz bir atama olsa örneğin hmuy. Alican hoca sonradan vazgeçmiş hatta paylaşmayı. Ama burda herkesin ekmeği farklı. Ortak havuz bir atama yok. Amaaan neyse kafanıza göre.