2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
- Komisyonda giren varsa ortam nasıl bilgi verebilecek arkadaş var mı kasıntı bi ortam yoktur inşallah ?
-
Link kaldırıldı nasıl girebiliriz gruba
-
Konular derya deniz ya ne soracaklarını kestirmek o kadar güçki... Mesela ben matrahın ne demek olduğunu bilmiyor muyum biliyorum elbet ama çoktan seçmeli hiçbir yerde matrahın tanımı çok çıkmıyor. Veya bilanço kalemleri nedir vs... İnsan böyle hep gözünün önünde olan ama terim anlamını bilmediği şeylerden çekiniyor. Bazılarına 10tane sormuşlar bazılarına 4 tane. Mülakatı kendim yönetmeyi düşünüyorum. Yönetmek derken de şu : örneğin birşey söylerken bildiğim hazır olduğum konulara gireceğim yada iyi olduğum kavramlardan örnek vereceğim ki diğer soru onun üzerine olma ihtimali yüksek. Umarım güzel geçer
-
Arkadaşlar tarih kısmına mülakata girdiğimiz tarihi yazıcaz degil mi ? Beynim durdu galiba
-
Dostlar biraz geç de olsa tecrübemi paylaşmak istiyorum daha yeni telefonu
rahatça elime alabildim.
Mülakata bugün girdim. Yaklaşık 10 12 dakika sürdü.Büyükçe bir masanın başında oturuyorsunuz. Karşınızda 4 kişilik mülakat komisyonu oluyor. Salon geniş olduğundan ses tonunuzu ona göre ayarlamaya calısmaniz faydanıza olabilir. İlk 5 dakikalık kendinizi tanıtma faslında mülakatı siz yönetebiliyorsunuz. Verdiğiniz cevaplara göre mülakat şekilleniyor. Sonrasındaki alan soruları çok basit belki defalarca duyduğumuz ama tanım yapmakta zorlanabilecegimiz sorular şeklinde olabiliyor. Bu konuda son calismalarinizi tanimlar üzerinden yapmanizi öneririm.
Bana sırasıyla hukukdan idare nedir teşkilat nedir kit nedir şeklinde sorular yöneltildi. İktisattan piyasa nedir makro iktisatın kapsamı nedir muhasebeden finansal analiz kim için yapilir belli basli grub isimleri soruldu. Aklıma geldikçe eklemeler yapıcam. Her birinize Allah yar ve yardimci olsun dostlar.Basarilar diliyorum -
Ben de bunu merak ediyorum
-
-
Arkadaşlar kurumda kıyafet değiştirebilme imkanı sağlaniyor mu acaba
-
@karar çok teşekkürler hocam
-
Arkadaşlar bu komisyonda kimler bulunuyor unvanları ne bilen var mı
-
Silinmiştir
-
Silinmiştir
-
@ekonommss Telegram linki paylaşmak yasak. Buradan başlık oluşturup konuşabilirsiniz. AVM’nin içinde izinsiz stand açarsanız tabii kaldırırlar
-
Telegramda gördüklerim bunlar:
....
1.komisyon
Ceza hukukunda işlenmez suç nedir suçun unsurları nelerdir taksir ve kast arasındaki farklar senyoraj gelir nedir talebin gelir esnekliği nedir harç nedir özellikleri hisse senedinde kayıt yaptırdı
.
.
3. Komisyondan cıktım arkadaşlar
Sorular
Tam rekabet piyasasının özellikleri
İntifa hakkı
Muhasebe kayıt
Envanter yöntemleri
Ara seçim
Seçimlerin geriye bırakılması
3. Komisyonda girecek arkadaşlar için
Komisyondaki herkes çok güler yüzlü
.
.- Komisyon ağrı:sorular
Kuttul amare
Cds primi
Reel harcama transfer harcaması ayrımı
Risk primi nedir
Muhasebe bir kisi kendisine çekle taşıt almış ve gider yapmıştır bunun işletme adina kaydını yap.bir soru daha vardı hatirlamadim.
.
.
Maliye
- ödeme gücü
- klasik vergileme ilkeri-
- vergiyi sona erdiren haller
— laffer
İktiasat - iktiaat nedir
- öğrenme eğrisi
- ölçeğe göre getiri
- tam rekabet piyasa ve firma fiyat analızi
muhasebe
-4 -5 tane değerleme yöntemlerini sordular
.
.
Kastamonu için girdim , maliye bölümüm , 4 . Komisyon
.
.
Bütçe ilkeleri nedir
Adem’i tahsis ilkesini açıkla
Yetki genişliği nedir
Orta gelir tuzağı nedir
Ödemeler bilançosu net hata noksan nedir Nasıl çalışır
Nazım hesap nedir kodu ile örnek ver
Dönem sonu işlemlerinden ne anlıyorsun
Envanter ne zaman yapılır
Otomatik stabilizatör nedir
.
.
Merhabalar 1 komisyonda girdim
Kendinden bahset vs ilk 5 dk.
Sonra cebelitarık boğazı nerdedir
Süveyş kanalı nerdedir gecenlerde orda olay oldu mu
Enflasyonun tanımı nedir hangi politikayla müc. Ederiz
Eksik borç tanımı türleri
Bide orda yapamadıgım bir yorum sorusu vardı
.
.
Bölümüm sbky 5. Komisyon
Fırsat maliyeti
Kripto para piyasası hakkında ne biliyorsun
Pareto optimum
Vergi borcunu sona erdiren haller
İdari yargıda süreler
.
.
Komisyon iki
Sorular ; ceza hukuku genel hükümler,ictima nedir ,taksir,sucu ortadan kaldıran unsurlar ,iştirak nedir ,enflasyonist ekonomilerde nasıl bir yol izlenmelidir(borclanmayi unutmayın)5 tlsuyun fiyatibvergisini artırırsak 10 tl ne olur
.
.
2.Komisyon
Kendini tanit/ Kişisel sorular.
Haksız fiil nedir?
Haksız fiilin unsurları neler?
Haksız fiil zaman asimi süresi?
Anayasanın değişmez maddeleri nelerdir ?
Enflasyon muhasebesi ( bu epey sürdü yorumlamaya dayalı soru idi. )
Nakit oran formülü? Neyi ifade ediyor? Oran kaç olmali ?
Çarpan nedir?
Sana 5 dakika düşünme süresi. Bizler ceza bilmiyoruz. Ceza hukukunda genel hukuml3r ve özel hükümler var. Bunlardan genel hükümleri bizlere anlatır mısın?
Ticaretten 2 tan3 soru sordular tam hatırlamıyorum.
Komisyon iyi yardımcı olmaya çalışıyorlar.
Bölüm Maliye.
.
.
Bugun 5.komisyonda en son girdim hatirladigim kadariyla sorular milli gelir hesaplama yontemleri nelerdir bi tanesini aciklayiniz,friksiyonel issizlik nedir sen friksiyonel issiz misin ,yonetim giderleri nereye kaydedilir,kodu kactir,gelir tablosuna nasil aktarilir, geri kalanlar guy a girdin mi kac aldin ve hangisini tercih edersin gibi kisisel sorulardi. Herkese basarilar dilerim
.
.
Bende 3. Komisyon da mülakata girdim bugün. Komisyon üyeleri çok iyiler rahatlatıyorlar. Sorularım da 1. Sınıf tüccar kimdir
TTK da sayılan defterler
Suçun unsurları
TBMM denetim yolları nedir Meclis araştırmasını açıklayınız
Kamu harcamaları artış sebeplerini sayınız
Wagner ve sıçrama hipotezi
İhtiyaçlar hiyerarşisi
.
.
Ben 3. Grup için girdim komisyon rahatlatıcı kasmıyor hepsi yardımcı olmaya calısıyor. bölümüm işletme bana daha cok bölümümle ilgili sorular sordular.
1-Leasing nedir?
2-swap nedir?
3-dünya ölcegine göre işletmeleri sınıflandır?
4-Kamu işletmesi deyince aklına ne geliyor? KİT, İDT ve KİK i sordu ayrımını falan anlattım.
5- Şüpheli ticari alacak nedir? Soru yazdırdılar onun kaydını yaptım.
.
.
Orumcek agi
ilk haritayi cizen kim
Dunyanin mwekezi neresi
Dolayli dolaysiz vergileri ackla hangisi daha adil
Sayistay kimleri denetler
Amortisman nedie
Bilanco klemlerini acikla
Bilanco denkligi nedir
.
.
Kamu maliyesi modern yaklaşım
Türkiye uzay ajansı hakkında ne biliyorsun
Pandemi koşullarında işletme acar mısın açmaz misin
Muhasebe nedir sürekli envanter özün önceliği nedir
Karadenize kıyısı olan ülkeler
Eksik borç nedir
Likitide tuzagi
Guy duy ne iş yapar
.
.
Gini katsayisi
Geleneksel maliye
Lifo fifo aralıklı sürekli envanter
Süveyş kanalındaki olay
Tck kanunilik ilkesi
...
...
...
- Komisyon ağrı:sorular
-
-
muhasebede kayıt yapma sorularında kağıt kalem kullanmadan kafadan mı hesaplama yapıyorsunuz? Orada kağıt kalem veriliyor mu veya kendimizin götürmesi mantıklı mı? Mesela 5 dk düşünme süresi verilen bir konu ile ilgili öncelikle önümüzdeki kağıda notlar almak,konuyu toparlayabilmek açısından kolaylaştırıcı bir yöntemdir fikrimce. Eğer kağıt kalem verilmiyorsa, yanımızda bir blok not ile mülakata girmemizin komisyon tarafından algısı nasıl olur sizce?
-
@ouroboros kağıt kalem oluyor zaten önünüzde.
-
@ouroboros Masada bir tane bloknot defter ile kalem var. 5 dk düşünme süresi verilmez. 5 dk çok fazla. Olabildiğince çabuk cümleye başlamanız daha iyi olur.
-
4.komisyon dan çıkanlar pek paylaşımda bulunmuyorlar gördüğüm kadarıyla.
-
Alıntı
.
.
(2. Komisyon) bölümüm maliye arkadaşlar:
1 . Şüpheli ticari alacak karşılık ayrıma kaydı( kayıt yapmamı istediler )
2. Özel Maliyet nedir? Amortisman ayrılır mı ?
3 . Dönem sonu KDV kayıt işlemlerini sözel olarak rakam vererek açıkla. Kayıtların diğer aylarla bağlantısı var mı ?
4. Fiil ehliyeti nedir ? Ehliyet türleri nelerdir ? Sınırlı ehliyetli kimlerdir ? Reşit olmak için Ergin olmak gerekir mi ?
5. Dolaylı vergilerde meydana gelen ani bir artışın enflasyon veya fiyatlar genel düzeyinde etki meydana getirir mi nasıl etkiler ?