TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı

KPSS A
    2020 vergi müfettiş yardımcılığı alım
    304
    2193
    328314
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • P
      pikaçu @saitulukurt Son düzenleyen:

@saitulukurt dönembaşı ya da açılış bilançosu demememişti, gayette T cetveline atıp oradan da gidilebilirdi. Ama doğru şimdi bizi açılış kaydı yapmayıp T cetveli tuttuk diye elerler. Neyse siz en doğrusunu biliyorsunuz. Biz hiç bu sınava girmemişiz ya da girip kazanmamışız gibi.

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • Ö
        ömer faruk 0 @pikaçu Son düzenleyen:

@pikaçu bu kafayla zor geçersin ben sadece genel kabul gormüş bir muhasebe sistemindeki düzenden bahsediyorum yukarıdaki arkadaş da örnegini veriyor stmm konusunda yoksa kimse çok büyuk bir yanlıs oldugunu söylemiyor sadece gözden kaçmıs o kadar

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • P
          pikaçu @ömer faruk 0 Son düzenleyen: pikaçu

@ömer-faruk-0 ben de diyorum ki açılış kaydını yaptığını varsayıp, t cetveline atıp, oradan takip edebilirsin stmm yi diyorum, sonuçta diyorum. 2017’de sınavı geçmiş biriyim, o yüzden içine çok da dert olmasın benim geçip geçememem. Ayrıca bir kurumda işimin hakkını vererek görevimi icra ediyorum, benim kafamı sorgulamak sana kalmadı, hadsiz !!

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
          • S
            saitulukurt @pikaçu Son düzenleyen:

@pikaçu olayı saptırıyorsun hocam açılış kaydını yapılmadığında monografini çizerler mi denildi size onlarca insan okuyur burayı başka kurumların klasik sınavına girecek arkadaşlar var açılış kaydı önemli onu anlatmaya çalıştırıyoruz yoksa size bir şey ispatlamaya çalışmıyorum. Umarım 350 kişi mülakata kalır en başta sizin kalmanızı isterim. Saygılar..

Ö P 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
            • Ö
              ömer faruk 0 @saitulukurt Son düzenleyen:

@saitulukurt boşverin hocam ben haddi aştığımı düşünmüyorum sadece 3 4 puandan edebilirler normal muhasebe düzenine ve planına uyarlarsa eğer diyorum

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
              • P
                pikaçu @saitulukurt Son düzenleyen:

@saitulukurt hocam saptırmak değil de bilanço, mizan isteseler kesinlikle yapın dersim lakin bu şekilde olunca çok kafaya takılacak bir ayrıntı olmadığını, t cetveli ile takip edilebileceğini söyledim. Siz fazladan yaptını ya da neden yaptınız demiyorum lakin yapmamanın büyük bir kayıp olmadığımı belirtmeye çalıştım. Neyse kusura bakmayın, umarım siz de kalırsın mülakata.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • P
                  pikaçu @ömer faruk 0 Son düzenleyen: pikaçu

@ömer-faruk-0 tanımadığınız birinin kafa yapısını sorgulamak, kusura bakmayın da hadsizliktir ve size kimse bu hakkı vermiyor. Keşke çalıştığımın üstatlardan birime denk gelseniz, kafa yapımın nasıl çalıştığını size anlatsalar ya da mesai arkadaşlarımdan biri. Lakin oturduğunuz yerden ithamınız hoş değil, iyi günler.

• N
                    norm Son düzenleyen:

merak etmeyin arkadaşlar hepimiz barajı geçip listeye girecegiz 💪

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                    • Duha
                      Duha Son düzenleyen:

arkadaşlar bu mevzu niye bu kadar uzadı ya.
                      hocam size katılmıyorum yevmiye kaydını yapmadığınız bir işlemi T defterine almak bence doğru değil. işletme yapmış yevmiyeyi varsaydım ben sadece t ye aldık demek yanlış geliyor ya ikisini de yapmayacağız ya da yevmiye sonra T ye çekeceğiz. Bu benim görüşüm. Ayrıca bende de var ilhan hocanın kitabı. Açılış kaydı yaptığı sorular var gayette. Bazı sorular mizan ile başlıyor onlarda yapmamış doğal olarak. dönembaşı bilançosu vererek başlayanlar ayrı karıştırmamak lazım.
                      Herşeye rağmen bu kadar büyütülecek bir mevzu değil.

• G
                        gedson Son düzenleyen: gedson

T cetveli yapmak gerekiyor muydu sınavda? Yani yevmiyenin bir parçası değil diye biliyorum. T cetveli yapılmazsa puan kırarlar mi?? Açılış kaydı tamam olması lazım ama t cetveli lazim mi?

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                        • P
                          pikaçu @gedson Son düzenleyen: pikaçu

@gedson bizim gözetmenimiz zorunlu değil ama dönem sonu işlemlerini takip etmeniz çok daha kolay olur, bana sorarsanız t cetveli açın ama sürekli sayfa çevirmekle uğraşamam derseniz sizin bileceğiniz iş dedi.

• Duha
                            Duha Son düzenleyen:

@gedson
                            zorunlu değil onlar ama kdv tahakkunu, gelir gider hesaplarını yani kar tespitini, ticari mallar kalanını felan tek tek yevmiyelerden tespit etmek çok daha zor ve zaman alıcı. hataya da çok müsait. emin olun t leri çizmek zaman kaybı değil tam tersi zaman kazandırıcı oluyor. hele ki süre böyle kısıtlıyken.
                            çizmeden yapanlar da olmuş olabilir yevmiyeden bakarak.

• L
                              Lex fori Son düzenleyen:

Aksak rekabet piyasalarinin ortaya cikis nedenleri sorusuna ne yazdiniz?

C S 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                              • C
                                colinmcrae @Lex fori Son düzenleyen:

@lex-fori tam rekabet piyasasının şartlarından birinin aksaması , doğal tekeller, hammaddeye yakınlık, devlet lisansları vs. sıralayıp açıkladım.

• S
                                  saitulukurt @Lex fori Son düzenleyen:

@lex-fori firmanın hammadeyi elinde bulundurması , yeni buluş yani ürünün pantenti elinde bulundurma , ölçek ekonomiler maliyet avantayı sağlar doğal tekel diyoruz , devlet imtiyaz vermesi sadece firma üretim yapar ki Buda mali tekeldir

• N
                                    norm Son düzenleyen:

arkadaşlar bir önceki alımda yazılı sınav sonuçları kaç günde açıklandı hatırlayan var mı

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                    • S
                                      sokrates12 @norm Son düzenleyen:

2 ay 4 gün hocam

N 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                      • N
                                        norm @sokrates12 Son düzenleyen:

@sokrates12 teşekkürler hocam

L 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                        • L
                                          Lex fori @norm Son düzenleyen:

@norm o sinava 1500 kisi giriyordu ama 35-40 gunde aciklanir diye dusunuyorum

N 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                          • N
                                            norm @Lex fori Son düzenleyen:

@lex-fori dogru olabilir hocam

• 1
                                            • 2
                                            • 96
                                            • 97
                                            • 98
                                            • 99
                                            • 100