2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
-
@hukukcukişi aynen hocam zamanla soru çözerek oturuyor . Ben daha önce girmedim tanıtıcı yazıları okumakta fayda var ama 2 gün 4 oturum zaman yeterli olur yalan olmasın 5 er soru soruluyor galiba dediğim gibi hazırlanan yazılar okunmalı . Başarılar diliyorum
@zenginmemur sadece muh değil hocam misal hukuk maddesi varsa ayırılacak onları yazıyorum maddeleri elim kapalı ezberden bağırarak odada yapıyorum . Çok iyi oluyo Yani kabaca tablo çiziyorum maddeleri , tanımını ezberliyorum . İktisatta şekil varsa mutlaka çiziyorum eksenlere dikkat ederek tanım soruluyo her derste hemen hemen . Yorum gücü için mahfi hocanın kendime yazıları vardır çok akıcı yatmadan hesap planıyla bakmaya çalışıyorum . Maliye eskidir ama klasikler eskimez ben de abuzer hocanın kitabı var ve 30 sayfalık ders notum. bakabilirsem 5018 zaten önemli olan sürekli tekrar bıkmadan usanmadan tekrar . Tarzını yine de sen oluştur hocam ben akşam vakti severim muh sabah sözel misal . Başarılar dilerim . Muhasebede mutlaka hesap planını yazın elinizle ne nerede . Dün yazdım bayağı karışık oluyo zaten ne nerde bilirsen kurtulamaz sınav senden . Test değil sonuçta . -
@mj_23
teşekkür ediyorum -
@KamuAdayı rica ederim
-
Arkadaşlar aranızda İdari hakimlik sınavına da girecek olanlar da var mı ? İzmir Depremi dolayısıyla sınavın 19-20 Aralık tarihine ertelenmesini istiyorlar. Haliyle Vmy sınavı ile çakışacak bu durumda. İkisine girecek olanlar madur olacak malesef benim gibi bu durumda. Deprem yüzünden ertelenmesine karşı değilim o bölgede girecek olan arkadaşlar için kolay bir durum değil evet ama neden 19/20 Aralık olsun diye özellikle bu tarih seçilerek dilekçe yazılıyor. Daha sonra ki hafta olsun veya önceki hafta. Yanlış mı düşünüyorum ?
-
@mett01 ben bu durumun hukukçular tarafından planlandığını düşünüyorum. Kimse iyi niyetli oldukları konusunda tartışmasın lütfen. Sen ben iyi niyetli oluruz onlar değil. Zaten idari hakimlik konusunda kotayı (20 kişilik) getirerek önümüzü sürekli kapatıyorlar. Sinavi vmy ile cakistirarakta iibflilerin avantajinin daha fazla olduğu vmy ye yönelmesini sağlayıp kolay bi şekilde rakip eleyecekler.
-
@scofieldmustafa
ösym düşünür bakar heralde takvime hocam. vmy takvimlerinde yok ama haberleri yüksek ihtimalle vardır. direkt olarak istedikleri tarihe ertelerlerse bizden de karşı itiraz gelir zaten. -
@KamuAdayı ÖSYM hiç düşünmüyor böyle şeyleri. Sayıştay sınavını tarihi önceden belli olan PTT sınavıyla aynı güne koymuştu. Başka örnekleri de vardır kesin.
-
@mett01 doğru düşünüyorsunuz hocam. Fakat girecek olanlar reaksiyon göstermezse ve erteleme yapılırsa sonradan değişiklik yapmazlar. ÖSYM süper umursamaz bu konuda. E-sayistay iptal olunca yeni sınavın ptt sınavına denk gelmemesi için defalarca aradık başvuru yaptık fakat sınavı aldılar PTT sınavıyla aynı güne koydular. Hatta PTT sınavına girenlerden sevinenler, bana özelden hakaret edenler olmuştu tuhaftı.
-
Arkadaşlar İlhan Kılıç monografi mi Alican Hoca nın monografi kitabını mı önerirsiniz? Ya da her ikisini de mi çözelim? Alican hocanın kitabı çıkmış sorular o yüzden onu mu alsam diye düşündüm.
-
@gandalf
ilhan kılıcı aldım bugün. başlamadım ama göz gezdirdim güzel gibi geldi bana. doğrudan sınav formatı. vaktiniz varsa ikinisine de bakmak da fayda olabilir. -
@gandalf ilhan kılıç al.
-
@onuktekin
her iki sınava da girmek isteyenler olarak olay kesinleşmeden karşı itirazda mı bulunsak acaba. karar açıklanınca bence de dönülmez gibi. ama bu konuda çok da rahatsız olan arkadaş göremedim. organize olabilirsek bence mantıklı bir çözüm için başvuruda bulunabiliriz.
bileğine güvenen hukukçu da iibfli de rekabetten kaçmamalı bence. -
@onuktekin o vakit bizim de itiraz etmemiz lazım yapmamaları için 19/20 Aralık’ta ya da bilmiyorum napmamız lazım. Çünkü çok fazla yazan var, üstelik yazmaları için baskı yapanlar dershane sahipleri ve açıklamaları da şu: Anlamıyorum neden itiraz etmiyorsunuz 19/20 Aralık olması için, siz de tekrar etmiş olursunuz hem! Ee tamam da 19/20 olursa vmy ye girenler ne olacak ? Nasıl bir bencillik bu. Madem ertelenmesini istiyorsun 26/27 Aralık yapılsın. Neden özellikle belirtiyorsun 19/20 Aralık diye !
-
@KamuAdayı idari hakimlik sınavına başvuru yapmadım. Fakat organize olursanız destek veririm. Bu olay gerçekleşmeden müdahale etmek daha önemli.
-
@onuktekin
vallahi hocam bu aralar başım çok kalabalık. oturup düzgün gerekçelerle dilekçe hazırlayacak vaktim yok. pek fazla karşı itiraz da görmedim bu duruma. tepkiler çok cılız gibi. anladığım kadarıyla ertelensin diyenler iyi organize ve hukukçular ciddi destekliyor gibi. çok cılız ve az kalıyoruz.
bu konuda öncülük edecek, düzgün cümle ve gerekçelerle dilekçe hazırlayabilecek bir dostumuz var ise ben de destek vermeye hazırım. -
@mett01 Orada tepki konmayınca öyle devam ediyor işte. Şu konuşmalar olmasa hakimlik sına tarihini net bilmiyordum. Onlar da vmy sınavını bilmiyor olabilirler.
-
@mett01
hocam nerelerde yapılıyor bu açıklamalar. çok fazla sosyal medya takip etmiyorum ben. oralarda yorum olarak tepkimizi dile getirelim bari. -
@KamuAdayı Onlar da çok organize olamadılar. Çok detaylı bir şeye gerek yok. CİMER'e basit şekilde yazılsa yeter. Çok kişi yazmayacaksa enerji harcamaya gerek yok.
-
dostlar bu konuda cimerden destek verecekler bildirirse buradan hep beraber ortak bir metin ile başvurumuzu yapalım sayımızı da bilelim.
-
@KamuAdayı, içinde söyledi: 2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
dostlar bu konuda cimerden destek verecekler bildirirse buradan hep beraber ortak bir metin ile başvurumuzu yapalım sayımızı da bilelim.
+1