2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
-
@m-ali-44 hocam çok özür dilerim yanlış numara yazmışım. 0 (312) 253 54 06 aradığım numara buydu.
-
@pikaçu sorun yok 03122535390 bu namaza direkt vdk bunu arayalım attık sıkıştırmaya devam
-
@m-ali-44 benim aradığım numara doğrudan sınav birimiyle alakalı sanırım, hatta başvuru ekranımızdan bulmuştum numarayı.
-
@pikaçu bende bir çok numarayı aradım en son bunu verirler sınav birimine bağlıyorum dedi.
-
arkadaşlar bu kadar uzun mu yazdınız oku oku bitmedi maşallah.
-
Okumanın bitmemesi imkansız bence, toplam 500 civarı kağıt var. Bir şeyler bekleniyor ama ne bekleniyor bilemiyorum.
-
@emir Hocam, okunan defter sayısı, tahmini 475 kişi sınava girdi dersek, 1.900 defter eder. İkinci okumanın yapılması (bunu söylenenlere dayanarak yazdım, ikinci okuma hakkında kesin bilgiye sahip değilim), bayram tatilinin öncesinde ya da sonrasında yıllık izin kullanarak tatili uzatanların olması (muhakkak olmuştur) ve bunların yanında yapılandırmadan dolayı zamanaşımlı incelemeleri 02/08/2021 tarihine kadar yetiştirmeye çalışılmasından dolayı gecikme yaşandığı düşüncesindeyim.
-
@pikaçu vayy be zamanaşımlı incelemeleri yetiştirmeye calıştirdiklarindan demek üstad peki bu incelemeler ne zaman zamanasimina uğruyor ?
-
@pikaçu Kağıt okuyan üstadların aynı zamanda zamanaşımli vergi incelemeleri veya herhangi bir vergi incelemesi gibi bir inceleme yaptığı fikrine de nereden kapildiniz acaba
-
kağıtların okunması için gerekli personel görevlendirilmiştir. zamanaşımiyla yada incelemelerle bi alakası olacağını sanmıyorum. 2 aylık bi süreçtede mevcut olan kağıtların okunmuş olması gerekir. okunmuş olupta açıklanmaması yada hala tamamlanmamiş olması anormal bir durum.
-
@paşalı-müf Ben kesinlikten bahsetmedim, ihtimal dahilinde olabilir dedim, mantıklı bir neden bulmaya çalıştım. Bunda saldırılacak bir taraf göremiyorum.
-
@lex-fori şimdi arkadaşım sana tahakkuk servisinde 1 sene, kdv iade servisinde 2,5 sene çalışmış ve dereceyle uzmanlığını almış biri olarak yanıt vereceğim. 2016 yılı incelemeleri normalde kasıma kadar tamamlanıp, vergi dairelerine 15 kasıma (daha erken de olabilir ama alınan karar dahilinde daha geç iletilmesinin önüne geçmişlerdi çünkü inceleme raporu sonucana göre tarh edilen vergilerin, cezaların özellikle e-tebliğ adresi olmayanlara tebliği vs gibi nedenlerle) kadar iletilir, gerekli işlemlerin yapılması için ve 2016 yılına ait bir inceleme 31/12/2021 tarihinde zamanaşımına uğrar; incelenememişse geçmiş olsun. Fakat bu sene ağustosun sonunda başvuruları bitecek olan yapılandırma kanunundan faydalanılabilmesi için ellerindeki incelemeleri (zamanaşımlı incelemeler dahil) 02/08/2021 tarihine kadar yetiştirilmesi istendi. Ha ilgili yıllarda matrah artırımında bulunan mükelleflerin incelenmesi kapatıldı ya da mükellef matrah artırımında bulunmadıysa gelen inceleme raporlarına yapılacak işlemler ağustos sonuna kadar bekletiliyor çünkü mükellefin matrah artırımında bulunmasına karşılık ya işlem yapılmayacak ya da vergi müfettişinin düzenlediği inceleme raporu sonucunda önerilen tarhiyatın matrah artırımındaki tutardan daha fazla olması durumunda aradaki fark tarh ettirilecek vs vs. Ben de ihtimal dahilinde belki sınav komisyonunda görevlendirilmeden önce almış oldukları zamanaşımlı (zamanaşımsız incelemeler de dahil) incelemeleri tamamlamaya çalışmış olabilirler dedim. Kesinlikle incelemeleri yetiştiyorlar demedim. Ama bir müfettiş arkadaşınız varsa 02/08/2021 tarihine kadar inceleme yetiştirme muhabbetini sorarsınız onlar da size daha aydınlatıcı bilgi verirler lakin alaycı üslubunuza kırıldım. İyi akşamlar
-
@paşalı-müf Ayrıca tamamlanmayan, devam eden incelemeler (zamanaşımlı incelemeler de dahil) yine olağan periyodunda tamamlanarak vergi dairelerine intikal ettirilecektir.
-
@lex-fori Ayrıca tamamlanmayan, devam eden incelemeler (zamanaşımlı incelemeler de dahil) yine olağan periyodunda tamamlanarak vergi dairelerine intikal ettirilecektir
-
@pikaçu Sınav kağıdı okuyan adamın zamanaşımı ile raporla ne işi olur bir de vergi dairesinde çalışıyorsunuz dışardan biri olsan anlarim
-
@pikaçu küçük bir ilave yapayım, zamanaşımlı olsun ya da olmasın 7326 sayılı kanundan yararlanarak, matrah artırımında bulunanların incelemesi 02/08/2021 tarihine kadar yetiştirilmeye çalışıldı. 02/08/2021 ve ağustosun son gününe kadar gelecek raporlarda da ise ağustosun sonu beklenip mükellefin matrah artırımı yapıp yapmadığı (yukarıda açıkladığım gibi) dikkate alınacak.
-
@paşalı-müf hocam ben anlatamıyorum sanırım, sınav komisyonu sürekli bir komisyon değil, değişiyor. Belki müfettişin sınav komisyonunda yer almadan önce başladığı ve beklettiği inceleme olabilir ve matrah artırımından dolayı onu tamamlıyor olabilir dedim, yani sadece ihtimal dedim, kesinlik yok. Ayrıca bu durumun vergi dairesinde çalışmakla ne alakası var ? Vergi dairesinde çalışan birinin, vdk sınav komisyonunda yer alan müfettişin başka işlerle uğraşıp uğraşmadığını bilme zorunluluğu mu var ? Ben bağlantı kuramadım ama teşekkür ederim yorumunuz için, bundan sonra diğer kurumlarında iş ve işleyişine, görev dağılımına vs daha dikkat etmeye çalışacağım.
-
@maliyeüstadı
nerde ya o 8-9 sayfa yazdım diyenler. hele gelin hele -
Vmy hep sancılı olmuş süreci, keşke yarın açıklasalar ay sonuna da mülakat olsa ne kadar hoş olurdu
-
Yazılı sınavın her bir dersinin sorularını 1 kişi hazırlıyor. Sonra sorular komisyonda değerlendirilip kesinleşiyor. Sınavdan sonra ise soruları hazırlayan o 1 kişi tüm kağıtların hazırladığı dersle ilgili olan bölümünü okuyor.
VDK bu sistemle farklı kişilerin subjektif değerlendirmeleri sonucu hakkaniyetsizlik oluşmamasını amaçlıyor. VDK'da sistem bu.
Ancak bu sistemde dahi 10-15 günde okumaların bittiğini ancak bürokratik sebeplerle sonuçların açıklanmadığını düşünüyorum.