2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
-
@duha Artık ne yapacaklarsa ne karar alacaklarsa bildirsinler. Sınav iptal olmasın da önümüzdeki bir iki ay içine tarih verilsin bir şekilde. Bu hafta belli olur da rahatlarız inşallah.
-
@onuktekin inşallah:)
-
@onuktekin doğru dersin:) üstat , ben de aynı düşüncedeyim ama güç kalmadı çalışmaya iyimi . Hayırlı bir tarihte en az hasarlı olur umarım .
-
Arkadaşlar yani sonuç olarak tahmini nezaman açıklanır sınava gireceklerin listesi
-
GUY-DUY derken arada kaynadı, unutuldu gitti.
-
akdslar kacla kapatir acaba tahmini olan var mi
-
@rabia89
Hocam şimdi hangi tahminde bulunsak puanı sınırda kalan arkadaşlar kötü algılayacak.Ama 875 kişi girecek bu sınavadan yola çıkarsak
bu yıl ilk kez girip de bu puan aralığına giren 200 kişi var desek gerisi geçen yıl bu yıl aynı kişiler desek iki yılın toplamı gibi düşünüp 875'i ikiye bölmeye gerek kalmadan diyelim ona 675 kişi. hadi düz olsun tek yıl bazında 700 kişi.
kaç farklı puan türünden alıyo 7 mi ? tam olarak eşit bir dağılımla 7 farklı puan türünün her biri için başvuran sayısı ortalama aynı ağırlıkta olmayacağından ve 7 farklı puanı arasında uçurum olan kişiden ziyade bu puanlar arasındaki farkları az olan kişi sayısı daha fazla olduğundan bu 700'ü 7 farklı puan için 7'ye bölmek yanlış sonuca ulaştıracak kaba taslak 3'e böl desek 233. hadi onu da yap düz hesap 250.herkesin başvurduğu durumda bu hiçbir istatistiğe dayanmayan hesapla 250.'liğe denk gelen puanlara tekabül eder diyeyim.
tabi bu puan aralıklarının istatistiklerini tutanlar varsa ya da mükerrer puanların sayısını az çok daha yaklaşık tahmin edecekler varsa hesabın rengi değişir. tahminimin ucunu açık bırakıyorum.
misal benim 89,6 olan puanımdan başvurdum, o puanda 180. miyim 184. müyüm neyim bakmadım şimdi.
bana 87 altına düşmez gibi geliyor açıkçası ama dediğim gibi istatistikler sallama tamamen yani tutmaması olası
-
Unuttular bizi galiba. Bugün bir haber gelse keşke.
-
@düdüklütencere2 baya sallama hemde
-
@düdüklütencere2 hocam naptın ya.. 87 altını görmez filan...
-
-
Hocam adı üzerinde tahmin.
Veriler elinde varsa onlar üzerinden daha isabetli hesaplayalım.Zaten sallama verilerle hesap ettiğimi ve üstün körü olduğunu belirttim neye gülüyon
Guy 90 muhabbeti yaparken de gülündü tablo ortada.En basit mantıkla dahi bırak hadi iki yılın toplamını dahil etmeyi tek yıl gibi düşünsek bile 7 farklı puan türü var. Kontenjanı elbet ki 7’ye bölmek yersiz olur hemen hemen belli puan türlerinde toplanma olacağından. 875’i 3’e dahi bölsen 292 eder. Buna iki yılın toplamına bu sene dahil olanları da düş üstüne de hadi başvurmayanlar olsun diyelim onları da ekle yine 250-300 sıralamaya denk gelen puanlarda kalır.
Kısacası temelsiz de değil.
Ha olur olmaz orası ayrı ama dayanaksız değil. -
@düdüklütencere2 Bu sene her şey sürprizli oldu. Kaldı ki vm çok istenen bir meslek. Merkez uzmanlıklarına girenler de başvurdu buraya. Sınava girmeseler bile başvuruları duruyor o kişilerin. Düşmezse çok da sürpriz olmaması lazım.
-
@onuktekin merkez uzmanlığında çalışan kişinin burayı tercih edip zorlu eğitim sürecine girmesinin motivasyonu nedir acaba? Maaş ve özlük hakları aynı değil mi ? Yanlış anlaşılmasın elestiri için söylemiyorum. Sonuçta herkesin kendi kararı ve bildiği bir şey vardır. Sadece öğrenme ve merak amacıyla yazdım.
-
@muallakta_kalan Maaşları aynı değil. Bunun yanında özelde çalışmak istenirse ymm olarak olsun danışman olarak olsun kazancın bir üst sınırı yok. Bir de bu mesleği ideali olarak gören çok kimse var. İdeal derken kaymakamlık, hakimlik gibi düşünün.
-
@onuktekin evet bu dedikleriniz var ama diğer taraftan merkez uzman kadrolarında bürokraside yükselme olanağı mevcut. Neyse herkesin kendi kararı sonuçta. Sınavın tarihiyle ilgili bir gelişme var mı acaba. Kurumu arayan oldu mu?
-
@muallakta_kalan Hocam vergi müfettişlerinin de aynı yükselme olanakları mevcut. Yani en nihayetinde tercih tabi ki.
-
@muallakta_kalan Sen git merkez uzman ol o zaman dostum sınav tarihini niye soruyorsun ? Senin vmy isteme tercihin sorgulanmıyor da başkasının tercihinin arkasını neden bu kadar arıyorsun ?
-
Arkadaş sadece merak ettiği için sorguluyor bu da çok doğal.
-
@karl-malone sadece merak için sorsa arkadaşın açıklaması sonrasına ama uzmanlıkta da yükselme var diye uzatmazdı bunun adı merak değil artniyet oluyor