2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
-
@schossow99 bu forumun amacı bilgi edinmek ve paylaşmak, meslekler hakkında bilgi alışverişi. Yazdığım şeyi açıklamama rağmen nasıl bir artniyet çıkardınız anlamadım doğrusu. İki meslekte çok değerli. Sonuçta hemen hemen aynı derece imkanlara sahip mesleklerin birinde yol almışken diğeri için başa dönmek arasındaki motivasyonunu sordum. Belki benim bilmediğim bir şey var ve öğrenmeye çalışıyorum. Sonucunda da herkesin tercihine saygı duyduğumu belirttim. Bu metni polemik için yazmıyorum. Derdimi de gayet iyi açıkladığımı düşünüyorum. O sebeple başka bir ileti yazmayacağım. Saygılar
-
@muallakta_kalan birşeyler söylüyormuş gibi yapan ama Aslında birşeyler söylemeyen uzun bir cümle olmuş neyse ben de senin gibi derdim polemik yaratmak değil diyerek lafıda araya sıkıştırarak sıvışayım , Senin önceki entrylerine de baktım hmuy ile ilgili “ 500 kişilik ilan için yds şart koşulması ve farkli bölüm türlerinden 75 taban puanla insanlarin merkez uzman olup, yıllarını bu işe vermiş + 85 +90 uzeri insanların sınava alınmamasına insanlar içerliyor. “ yazdığın bu entry sonrası kendi önünden yemeyip başkasının tabağına göz diken sıfatı meraklı yerine daha uygun olur hadi sen milletin kaç para aldığını niye iş değiştirdiğini kaç ile atandığını “merak” edip araştırmaya devam et
-
@muallakta_kalan
biraz karakter meselesi hocam uzmanlık ve teftişler.
etliye sütlüye karışmayayım. verilen görevi yapayım, özlük haklarım da iyi olsun, rotasyonsuz turnesiz yaşayayım diyorsanız merkez uzmanlıklar güzeldir. sakin yapılı insanlara daha uygundur.
ben yetki kullanmak ve sorumluluk almak istiyorum diyen, daha aktif yapılı insanlara da teftişler daha uygundur. turnesi felan zordur tabi.
bu arada yükselme konusunda önceden üst düzey bürokratlar genelde teftiş kökenli oluyordu. kurumiçinde idari personeli de denetleyebildikleri için lobileri güçlüdür. vmy yi bunların dışında tutmak lazım. farklı bir kadro daha çok denetim kadrosu tabi.
şu da gerçek. bu zamana kadar merkez uzmanlıklar daha çok tercih ediliyordu. bence hala da öyle. turne olayı çoğu kişiye uygun değil. ama bahsettiğim sebeplerle yetki ve sorumluluk isteyen, bir firmaya gittiğinde mükellefte yarattığı tedirginliği ve duyulan hürmeti yaşamak isteyen de vardır aralarında uzmanların geçmek istiyor olabilirler.
teftişler benim de karakterime biraz daha uygun. ah bi de turneler bu kadar uzun olmasa
ayrıca ymm olma işi de eskisi kadar kolay değil arkadaşlar. farklı mevzular da var orda. 10 yıl sonra direkt ymm olurun diye düşünen varsa eğer. -
@duha
teftiş, hakimlik, kaymakamlık gibi ideal haline gelen mesleklere baktığımızda kesişim noktaları ortak gibi. özlük hakkı felan değil sebep.
yetki, sorumluluk ve hürmet.. -
@duha teşekkürler.
-
Arkadaşlar nasıl gidiyor çalışmalar günde 4-5 saat çalışabiliyor musunuz? Belirsizlikte çalışmakta zor oluyor
-
@guy1626 bu ara hiç çalışmıyor gibiyim de yavaş yavaş tekrar en azından 4-5 saat çalışır hale gelirim inşallah.
-
Hmb tüm sınavlarını açıkladı fakat hala vmy'den haber yok. Siz nedeni ne olabilir ?
-
4-5 saate çıkabilsem rahatlarım ben de hocam ama bu belirsizlik can sıkıcı en azından tarihi söyleseler @onuktekin
-
Sınav tarihini geçtim 87.230 puanla başvuru yaptım listeye kalıp kalmayacağımı bile bilmiyorum en azından liste yayınlansa kafamız rahatlardı
-
@yaslıkurt aynı puanlarla başvurmuşuz, inşallah kalırız, inşallah liste yayınlanır ve inşallah sınava gireriz
-
@crazy-lawyer989 inşallah arkadaşım. Hangi başvurduğun puan türünde sıralaman kaç belki fikir yürütebiliriz benim p22 de sıralama 699
-
@guy1626 bir önceki alım gibi olmasın da inşallah
-
@yaslıkurt ben de 87.822 ile başvurdum. Bu 87li puanlar çok riskli. Sınırlarda geziyoruz. Önceki alımlar hep daha fazlaymış 84 85le falan kapatmış. Şimdi nispeten az alım var kaç puan atar kim bilir
-
@hysenn06, içinde söyledi: 2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
@yaslıkurt ben de 87.822 ile başvurdum. Bu 87li puanlar çok riskli. Sınırlarda geziyoruz. Önceki alımlar hep daha fazlaymış 84 85le falan kapatmış. Şimdi nispeten az alım var kaç puan atar kim bilir
81 82 ile kapatmış pardon
-
@hysenn06 hocam ben ticaret bakanlığının iç ticaret müf ilanını baz alıyorum 300 kişide 88 küsür puana düştü fakat o tek puan türüyle p48 le altı 875 kişide de çok puan türü bile olsa bize sıra gelir diye umuyorum
-
Sinav 24 nisanda olur mu acaba?
-
@asdfghasdfgh kimsenin bir bilgisi yok hocam bu konuda hepimiz senin kadar biliyoruz.
-
bu vmydeki hareketsizlik benim de artık tadımı kaçırıyor. hiç duyum da gelmiyor ya. diğer başlıklarda yalan yanlış da olsa birşeyler dönüyor. vmy b grubu muamelesi görüyor bu ne sessizlik
duyumu olan arkadaşlardan paylaşmalarını rica ediyorum. her türlü bilgiye aç şu an başlık. -
@asdfghasdfgh yanlış hatırlamıyorsam 24nisanda Ziraat Müfettişlik sınavı var.