2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
-
Olaya kural bazında bakarsak ''listenin sınavdan en az 10 gün önceye kadar açıklanacağı'' ifadesinden sınav tarihine 10 gün kalana kadar açıklamamalarında bir problem olmadığı kesin.
Öte yandan elbet ki böyle bir ifade dolayısıyla illa son 10 güne kadar bekletmeleri gerekmediği de kesin.
Ancak; kurum alacağı adayların prensip olarak sınava sınav öncesi hazırlandıkları için bu konulara hakim olmasından ziyade, sınavdaki konuları zaten içselleştirmiş ve her zaman hakim, sınava her daim hazır şekilde olmasına özen gösteriyor.
Dolayısıyla, sınava girecekleri, sınavdan çok önce açıklamaması da prensibiyle örtüşüyor.Yani, şu anki somut durumda listelerin açıklanmasını talep etmekteki mağduriyet gerekçesi bu yukarıda bahsedilen hususları ilgilendirecek şekildeyse maalesef ciddiye alınılırlığı kalmıyor.
Listelerin bir an önce açıklanması hususunda eğer bir duruş sergilenecekse, bunun, sınava girmeye hak kazanacağı puan bazında zaten garanti görünenlerle, sınava girmeye hak kazanacağı kritik olan puanlardaki adayların arasındaki uçurumun daha da açılacağı sebebiyle olmalı. Puanı garanti eden adayların zaten hali hazırda aldıkları puanların da gösterdiği üzre avantajları varken, bir de bu sınava girmeleri garanti olduğundan hedefe odaklanmaları, kritik durumdakilere göre çok daha kolay oluyor.
Yani listelerin sınav tarihine göre bir nebze daha erken açıklanabilmesi hususundaki talep bu gerekçe ile olursa daha ciddiye alınabilir bir talep olur görüşündeyim.Benim matematiksel olarak düşünüldüğünde her halükarda puanım bu sınava yetmekte, öte yandan muhtemelen de girmeyeceğim, ancak; etraflıca düşünüldüğünde bu gerekçe ile ortaya konulan bir duruş, hem sınavın unutulup gitmesi yönündeki algının normalleşmemesini sağlayarak böyle bir durumun olma ihtimalini azaltır hem de belki listelerin daha erken açıklanmasını sağlar.
-
2018 de bizim başımıza gelenler bu ilanın da başına gelecek muhtemelen
Almaya niyetleri olsa şimdiye on kere açıklama yapılırdı.
Yine ramazan bahanesiyle erteleniyor
Muhtemelen iptal olacak ilan -
@merasim34 iptal olacağını bu sefer sanmıyorum.Pandemi olmasaydı bu sınav yapılacaktı.Ancak işte bu ertelemeden sonra ne olduysa o aradaki süre zarfında Vdk kendi içinde ilana dair sanki bir tereddüt yasadi.Cunku Hazine mufettisligi yapılırken bu sınavı yapmamak soru işareti olarak kalacak ama yönetmelik falan çıktı.Su matematikçi fenci almaları benim kafamı biraz karıştırmadı değil.
-
@merasim34
Böyle saygı duyularak bakılan bir meslek, üst üste 2. kez aynı faciayı hiçbir şekilde yaşatmayı göze almaz diye düşünüyorum ama elbet ki temkinde fayda var.
Benim gözüme batan kısmıysa, değişiklik meğişiklik derken sürecin uzaması konusunda hissedilen rahatlık. Bu rahatlık 2 ay da uzatır 1 yıl da uzatır bir rahatlık hali gibi gelmeye başladı gözüme.
Ama komple iptal olması açıkçası kendi adıma ihtimal verdiğim bir durum değil. Elbet ki her zamanki kadar temkinli olmak gerekli. -
Mesleğin şanına yakışır bir bekleme oluyor sanki. Hele sakin olun gelecek diyor gibiler. Öyle kolay mı vmy olmak önce bir sabrı öğrenin der gibi. :))
-
@frie-list, içinde söyledi: 2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
Forumdan bir arkadaş 86,9 puanla kapattığı gibi bir şey söylemiş.. 86,3 puanla diken üstündeyiz.. umarım yarın açıklanır
bu duyum dogru mu arkdslar
-
@locke Biz sabrı çoktan öğrendik. Sabır biziz artık
-
@tarkovski Sonunda selametle inşallah
-
-
-
@onuktekin, içinde söyledi: 2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
@onuktekin, içinde söyledi: 2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
CİMER'e yazdım daha bakanlıkta bekliyor. Arkadaşlar sizlerde yazarsanız hızlı cevap verilir.
Şunu CİMER yoluyla gönderebilirsek bir açıklama yapılabileceğini umut ediyorum. Bir şeyler yapmalıyız.
..
..
Pandemi nedeniyle birçok alımın sınavı ertelendi. Vergi müfettiş yardımcılığı da bunlardan biriydi. Bakanlığın diğer sınavlarının günleri belli olmuşken ve bazılarının sözlü sınavları yapılıyorken vergi müfettiş yardımcılığı sınav tarihi, sınava girmeye hak kazananların listesi belli olmadı. Bu süre içinde de başka bakanlıkların benzer sınavları yapıldı. Bu sınavın da yapılabileceğini düşünüyoruz.
Sınava girecek kişilerin listesinin yayımlanmasını ve sınav tarihinin belirlenmesini talep ediyoruz.
..
..
..Gelen yanıt:
07/04/2021 tarih ve 31447 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliğinin "Vergi Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı" başlıklı 11 inci maddesinde; “(2) Giriş sınavlarının açılış tarihleri, sınava davet ve ilan ile ilgili hususlar Bakanlıkça belirlenir” hükmü yer almaktadır.
Bu itibarla, yukarıda bahsi geçen yönetmelik maddesi uyarınca 19-20 Aralık 2020 tarihlerinde yapılması planlanan ancak salgın koşulları nedeniyle ertelenen Vergi Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı ile ilgili ayrıntılı bilgi Hazine ve Maliye Bakanlığı (www.hmb. gov. tr) internet sayfasından ilan edilecektir.
.
.
.
Eğer daha çok kişi yazarsa daha net bir cevap alabiliriz. -
Arkadaşlar ben de 86.9 duyumu aldım ne kadar doğru bilemem ama
-
Liste güncellemesi gündemde var mı peki?
-
Bence guyun yaptığı hatayı VDK yapmaz sonuçta davanın kazanıldığını biliyorlar @crazy-lawyer989
-
@guy1626 inşallah hocam bencede
-
Telefondan arayınca listeden feragat edebiliyor muyuz? Ders çalışamıyorum boş yere de sınava gitmek istemiyorum. Puan:89.37
-
Hali hazırda atanan veya sınava gitmeyecek arkadaşlar listeden feragat ederlerse iyi olur. Sınırda kalıcak çok kişi var. Feragat konusunda kurumu arayıp bilgi alınabilir. Selametle.
-
Pazartesiden sonra esnek çalışma gelecek söylentisi var o zaman kuruma daha zor ulaşılıyor personel sayısı nerdeyse yarıya düşüyor telefonu açanda zaten hiç bilgi vermiyor GİB gibi değil maalesef telefonu açan da zaten VDK da çalışan gelir uzmanları
-
175 sayısı arttirilip ilana tekrar çikilma durumu olabilir mi?
-
Arkadaşlar etkinlik yapmalıyız, başvuruları yeniden almaları lazım. Başvuru aldıkları zaman sınavlar yoktu herkes başvurdu. Bu süreçte atanan, gitmek istemeyen çok kişi var. Bu yüzden taleplerimizi çeşitli mecralarda dile getirmeliyiz. Bu gidişte sınava girecek 875 değil 800 kişi veya daha az kişi girebilir.