2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
-
Rg'de yönetmelik yayımlanmış. Süreç kaldığı yerden devam eder inşallah.
-
İnşallah tez zamanda gelir tarih artık bir engel yok bence @onuktekin
-
doğrudan vdk ile alakalı 5 ayrı düzenleme var resmi gazetede. biraz kapsamlı sayılabilecek bir çalışma varmış anlaşılan.
inşallah bu süreci hızlandıran bir gelişme olur.
değişiklikleri elimden geldiğince okumaya çalışacağım.
bizi ilgilendiren konularda değişiklikler tespit eden arkadaşlar da olursa paylaşsınlar lütfen. -
Taban puanı açıklasalar da bari sonra yine biraz daha düşünürler yeni değişiklikler üzerinde.
-
Benim anladığım kadarıyla performans sistemi değişmiş ve tayin durumları @duha
-
Sınavda artık ingilizce var ve 50 almak zorunlu. Bu iyi olmadı.
-
@yeniklasik bi zorunlu değil. kurumun tercihine bağlı, sınav ilaninda zaten boyle bir şart yoktu.
-
ilk ve hızlı okumada gördüklerim şunlar;
alınacak bölümler arasında kimya, fizik, biyoloji gibi bölümler de var (önceki yönetmelikte var mıydı bilmiyorum)
35 yaş uygulaması sınav tarihi itibari ile uygulanıyor (önceki yönetmelikte nasıldı bilmiyorum. guy durumunu yaşamayız umarım. dava süreci yaşamamak için 35 yaşa takılan dostlar lütfen bilgilendirsin kurumu)
sözlü sınav kısmında alan soruları belirtilmemiş. diğer meslek yönetmeliklerinde ve vmy nin yeterlilik sözlüsünde de ekstra olarak “yazılı sınav konularına hakimiyet” maddesi yet alırken vmy giriş sözlüsünde bu yok. diğer konular %20 şer olarak alınmış sadece.
yabancı dil var ama kurul isteğine bağlı. sınavda olması zorunlu değil. bundan sonra zorunlu kılsalar bile biz mevcut ilana göre gireceğiz.
son olarak turne süreleri ile alakalı madde göremedim. önceden sanırım yardımcılar için en az 4 ay yılda turne uygulanır gibi maddeler vardı. süreler tamamen takdire bırakılmış gibi. -
@duha eline sağlık dostum.
-
@maliyeüstadı
rica ederim hocam
ama dediğim gibi hızlı bir bakış yaptım. gözden detayını kaçırarak yanlış aktardığım veya eksik bilgi verdiğim konular olabilir.
bunlarla ilgili eksik veya yanlışları tespit edilenler de bilgilendirirse sevinirim. -
Tabi ben sınav konuları ve 50 alma zorunluluğuna odaklandım hemen. İngilizce zorunlu değil.
-
@duha önceki ile fark yok gibi nerdeyse.Öncekinde fen fakültelerinden alım yapılıyordu ama 2013te aldılar bir daha olmadı.
-
@zenginmemur
evet o madde genel çerçeveyi çiziyor. kurum ilan verirken çerçeve içindeki istediği fakülte veya bölümleri seçebilir.
açıkçası ben de sanmıyorum. iibf alımının sayısı bile bu kadar düşmüşken diğer fakülteleri dahil etmenin bir anlamı olmaz sanırım.
2013 dönemi ve sonrasında olanlar zaten.. -
Sınavı İngilizce şartı için bekletmemişlerdir inşallah
-
@duha ben ismi değişti falan sanmıştım mesleğin vergi denetmenliği olacak diye söylentiler vardi.Bu yönetmelik eskisi ile neredeyse aynı bakalım bur hareketlenme olacak mı?
-
@onuktekin
aman hocam şüpheci biriyimdir düşürmeyin aklımıza
acaba liste de o yüzden mi açıklanmadı? mevcut ilan iptal edilip ydsli yeni bir ilan amacıyla..
bana ait 3. sınıf bir komplo teorisi olarak kalması dileğiyle.. -
@duha Yds mi olur ingilizce test mi olur bilmiyorum. Gece okuduğumda canım sıkılmadı değil.
-
@onuktekin 2011 yönetmeliğine bakın sınav konuları birebir aynı. İngilizce var onda da. Yeni eklenen birşey değil rahatladım şimdi.
-
Ben yazacaktım sen önce davrandın aynen hocam eski yönetmelikte de var @yeniklasik
-
@yeniklasik İyi o zaman