2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Arkadaşlar öncelikle yazılanları okudum ve yer yer üslubun gerçekten çok düştüğünü gördüm. Böylesi atışmaların kimseye bir faydası yok. Gelelim 500 meselesine. Şimdiye kadar İİBF tarihinde 500 kişilik bir merkez uzmanlık ilanı gelmedi. En yüklü saniyorum ki dguy idi. Bu ilanın hakkı yds'siz bir şekilde gelmesi idi. Neden çünkü bu kadro eskinin muy kadrosu. Tabi hazine ile birleşince başka başka mevzular işin içine girdi hazine kanati baskın çıktı şöyle oldu böyle oldu derken ilan yds'li geldi. Velhasıl girecek olan arkadaşlara tekrardan hayırlı olsun. Taktir bu şekilde vukuu buldu. Kadro sayısının tamamı dolar/dolmaz bu tamamen bakanlığın insiyatifinde. Böylesi kadroları taşra uzmanlıkları ile karıştırmamak gerekir. Sözkonusu kadro guy,ilgöç,duy,SGK dent değil ennihayetinde. Ezcümle bu işsizlikte bu zorlu dönemlerde nekadar çok kardeşimiz ekmeğine kavuşursa hem kendileri hemde aileleri için sevindirici olur. Umarım ki kadronun tamamı dolar. Başarılar diliyorum.
-
böyle ydsli kadroları taşra uzmanlıklarıyla karıştırmamak lazım derken 'çok ihtiyaç var o yüzden kesin kadroyu doldururlar' mı demek istediniz yoksa tam tersi mi?
-
@tb kalifiye adam isterler, sayıyı kesin dolduralım yük azalsın demez kimse demek istemiş herhalde
-
"Bu ilanın hakkı yds'siz bir şekilde gelmesi idi"
"HAK" kavramı çok tartışmalı ve göreceli bir kavram. Bana göre de en az 80 YDS 80 KPSS istenmesi adil olurdu. Kim ne diyebilir buna? Bu işler haktan ziyade o anki koşullarda devletin rasyonel ihtiyaçlarına göre belirleniyor (ki öyle de olmalı) "hak" kavramı gibi muğlak ama populist kavramlara göre değil.
Amerika'da bir laf vardır. "Haklı olarak ölmek istemiyorum" diye. "Hak"lı olmak o kadar da makbul bir şey değil bence. Bu cümleyi hayatı boyunca haklı olmaya çalışmış bir insan olarak söylüyorum. Pratik olan koşullara uyum sağlamak ve rasyonel olmaktır.
-
Başlığı hareketli görünce bir an mülakat tarihleri belli oldu sandım 5 aydır hala YDS konuşuluyor .. Atı alan Üsküdar’ı geçti aloooooo
-
Arkadaşlar burada lütfen sadece mülakata girecek olan arkadaşlar, nasıl çalıştıkları ve neler okuduklarına dair paylaşım yapsın, bir gelişme var mı diye okumak durumunda kalıyoruz
-
Ulan arkadaş ne yds’miş bee... hala daha yds istenmesi haksızlık diyorlar. Siz ne kadar hazımsız insanlarsınız ya. Yok merkez kadroymuş, haksızlıkmış... Bunu söyleyen kişi/kişileri görünce de hayatını hak ile batılı ayırmaya adamış doğruluğun gücü adına savaşan he-men sanarsın. İnsaf artık ya... Kaç aydır yds muhabbeti görüyoruz... Mülakat listesi açıklandı... Hala daha yds muhabbeti görüyoruz. Şu mülakat bitse de şu pis nefislerinizden bir kurtulsak. Yeter be.
-
Arkadaşlar eforumuzu ilanin gelmesi için sarf edelim fax etkinliği dedik kimsenin gıkı çıkmadı yahu.Yapalim şu etkinliği.!!!
-
Kardeşim öncelikle lafın bana ise üslup hiç hoş olmamış. Bizi burda 3 senedir bilen bilir yazdıklarımız ortadadır. Kimseye tek kelam hakaret etmemiş kimsenin kalbini kırmamışızdır. Farklı düşüncelere saygı duymayı bilmeli insan. Bizler burda kamuda bürokrat olma aday adaylarıyız. Bu seviye ve itaamlar yakışmıyor. Herkesin gönlünce olsun. Başarılar.
-
@lion arkadaşım ben bu foruma üye olmadan önce de bu alımda da 100 kişilik listede olan alımda da sürekli ama sürekliiiiiiii aynı şeyleri yazıyorsun. Bir haksızlık olduğuna inanıyorsan bunu mülakat listesindeki adaylara niye söylüyorsun??? Ne yapmalarını bekliyorsun. Tamam evet haklısın yds puanı olanlar vatan haini al bakalım bu sizin hakkınız mı desinler? Bir haksızlık olduğuna inanıyorsan ara kurumu ben haksızlık olduğunu düşünüyorum de bitir. Sürekli sürekli aynı insanlar aylardır aynı şeyleri yazıyor ya. İnsaf biraz. Bir de sadece bu alımda da değil yds istenen her alımda... Israrla inatla...
-
Ne yazip yazmayacağımı sana mı soracam kardeşim. YDS konusunda tek bir hakaret ettiğim kalp kırdığım iletimi çıkart önüme koy terkederim ben bu platformu. Vakti zamanında herkes düşüncesini deklare etti. Bizde düşüncemizi belirttik. İletiletimizi okuyup anlamadan burda itaamlarda bulunma. Herkes düşüncesini dilediği gibi belirtir. Görmek istemiyorsan engellersin. YDS başlı başına yetkinlik anlamına mı geliyor? Nice 95 puanı olan babayiğitler bu ilana basvuramazken 80 puan ile başvuru yapılıyorsa bu bana göre haksızlık. Merkez uzmanliklarda kaldı ki 3 yıl içinde zaten YDS puanı almak zorunluluk iken daha giriş aşamasında talep edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Zihniyeti ve kafa yapısını değiştir. İnsanları yaftalayıp durmayın. Yoksa 100 geçer olmaz 500 gelir yine olmaz. Bu konuyu daha fazla uzatıp başlığı işgal etmek istemiyorum. Varsa başkaca bir düşüncen özelden yazabilirsin. Tartışmaya gerek yok.
-
@leviatanamayan Göreve başlayan arkadaştan öğrendiğim 100 kişilik ilandan 30 kişi alındığı. Kendisi de şu ibareyi kullandı. 630 kişinin içinden illa 500 kişiyi yeterli göreceklerini sanmıyorum. İlan 500 kişilik açıldı diye muhakkak 500 kişi alınacak değil, 630 kişiden tam 500 kişinin yeterli görünmesi zorunlu değil dedi.
-
@leviatanamayan, içinde söyledi: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
@ninnoni Değildi hocam. Önceki alımda 100 kişi için ilana çıkılmıştı. 63 Ankara - 37 İstanbul diye ayırmışlardı alımı. Sonucunda kaç kişi alındı kaçını Ankara-İstanbul'a dağıttılar bilmiyorum.
Göreve başlayan bir arkadaştan öğrendiğim, 100 kişilik ilandan 30 kişi alındığı. Kendisi de şu ibareyi kullandı. 630 kişinin içinden illa 500 kişiyi yeterli göreceklerini sanmıyorum. İlan 500 kişilik açıldı diye muhakkak 500 kişi alınacak değil, 630 kişiden tam 500 kişinin yeterli görünmesi zorunlu değil dedi.
-
@lion @lion her foruma girdiğimde başlıkta acaba önemli bir şey mi var diye baktığımda senin adını görmek zorunda mıyım? Bana ne 95 puan alan babayiğitler giremiyor da 80 puan alanlar giriyorsa... benim de puanlarım 90 üstüydü yds yokken bir işe yaramaz dedim yds aldım. Konu kapandı. Eğer o babayiğit dediğin 95’lik adam, yds alamıyorsa demekki banayiğit değilmiş o kadar. Şimdi bir daha bu başlığa yazıp insanları germemeni bütün mülakat listesindeki adaylar adına senden rica ediyorum. Ayrıca;
BİR DERDİN VARSA BABAYİĞİT GİBİ GİT KURUMU ARA. ONLARA SÖYLEMEDİĞİNİ BURADAKİ ADAMLARA SÖYLEMEK EZİKLİKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL.
-
YDS tartışmasını bitirelim artık. Olan olmuş. Bundan sonraki ilanlar için de yok ben 95 aldım, yok 80 aldım yds istiyor nasıl olur, olur mu böyle saçmalık gibi ya da bu ilanda YDS niye yok böyle saçmalık mı olur, gibi herkes kendi çıkarına uygun ilanda YDS olsun veya olmasın isteyeceğine tüm ilanlara katılma şansını arttırmak için YDS ve yüksek puan alsın. Bu kadar basit aslında hesap. Bunun haricinde var mı bir gelişme, mülakat ne zaman yapılır en geç tahmini olarak?
-
@lion aynen isgal edip bekleme yapma seni kimsenin taktigi yok emin ol
moderatorler nerde acaba yds muhabbeti acanlari engelliyolardi bi ara hala hazimsizlar geliyo ben engelliyorum sikinti yok da engelle engelle bitmiyolar -
@önemli tamam kardeşim. Özürdilerim başarılar.
-
@user86 İstanbul Ankara için mi toplamda 30 kişi alınmış?
-
Stajyer kontrolörlük listesine bakıyoruz. 140 kişi 80 kpss ve 70 yds barajını geçmiş. Bu ilana bakıyoruz 643 75 kpss ve 70 yds barajını geçmiş. Eğer buradaki belli bir kesimin ilân geldiğinden beri ima ettiği gibi "zaten 500 kişi almayacaklar ilana yazık oldu puff" luk bir durum varsa bu ilanın hakkı ydsli olmasıdır. Madem 200 250 kişi alacaklar yds ve 80 civarı puan almaları gayet normal. Kaldıki listede görüldüğü üzere ilk 60 sıra kpss 86 puan, ilk 80 sıra kpss 84.5 puana denk geliyor. Zaten 87-88 puanlı adam ile "90lık babayiğitler" arasında ki fark iddia edildiği gibi alan soruları değil genelde p3 puanı oluyor, yds puanı olan adam daha kalifiye sayılır hatta. Yani sürekli söylendiği gibi "zaten 500 kişi alınmayacak" ise tartışmanın hiç bir gereği yok . Yok 500 kişi alınacaksa o zaman bu kadro merkez uzmanlık hakkı bu muydu yani? Diyene bir şey diyemem. Ancak eski yıllara, kurumların eski çıkmış sorularına baktığımızda, örneğin sayıştay ki bu kurum iibfnin barcelonasi falan, 2013-2014 ve öncesi sınav sorularını soru olarak bile değerlendirmez bu forumdaki bir çok insan. Yani kurumlara girmek eskiden daha kolaymış, işe başladığınızı varsayarsak sizden 7-8 sene önce işe girmiş "üstad" diyeceğiniz kişiler klasik sınavlarda sizin yemek arasında göz ucuyla çözdüğünüz arz-talep, vergi gibi soruları çözerek falan girmiş arkadaşlar. Fakat buradan onların bu işi haketmiyor olduğu anlamına varmaktan ziyade anlamamiz gereken sadece şu ,sayımız fazla ondan bu çile.
-
"Kaldıki listede görüldüğü üzere ilk 60 sıra kpss 86 puan, ilk 80 sıra kpss 84.5 puana denk geliyor." bu hangi liste? hmuy listesi ad-soyad sırasıyla değil miydi? ilk 60 sırasının 86 puan ile kapattığını nasıl anladınız?