2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Son alım sıkıntılı bir süreçti pek dikkate almamak lazım.
Yakın tarihten örnek vermek gerekirse İl göç uzman yardımcılığında 800 kişinin girdiği mülakatlar 1 ayda açıklanmıştı.
-
@shepherd Göç idaresi içişlerine bağlı. İçişleri alım süreçlerini hızlı yürütüyor. Hazine ve maliyenin yakın dönem alımlarını referans almak daha doğru olur. Tabii sizin de dediğiniz gibi korona öncesini değerlendirmeye almak lazım.
-
@avemim, içinde söyledi: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
@hysenn06 güvenlik soruşturması kalktı diye biliyorum
Nası kalktı? Sadece adli sicil kaydına bakamıyolar artık onun dışında ne yapıyo idiyseler onları yapmaya devam edeceklerdir.
-
@shepherd 3 ay değil onların mülakatlar 40 gün falan sürdü.
-
@buzdevrisid 40 gün mü??? Emin misiniz hocam?
-
@buzdevrisid, içinde söyledi: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
@shepherd 3 ay değil onların mülakatlar 40 gün falan sürdü.
abi elinizin altinda internet var acip bakmak zormu emin konusup insanlari yaniltmayin 15 haziranda baslamis 2 temmuzda bitmis sonuclar da 29 eylul de aciklanmis..yaklasik 3 ayi bulmus yani ama bu kez daha kisa surebilir bilemeyiz onlara kalmis.
-
@hysenn06 ben de netten biraz araştırma yaptım kaldırılmış
-
Hazine ve maliye bakanlığı’nın ayrılacağı çok konuşuluyor acaba alımlar bundan nasıl etkilenir sonuçta bu ünvan oluşurken muy ve huy yönetmeliği iptal edilip hmuy yönetmeliği çıkmıştı şimdi ne olacak acaba.
-
Kardeşim bi ekşın yapmayın ya bi kere şaşırtın bizi
https:/ /www. sozcu. com. tr/2021/gundem/ankara-kulisleri-kayniyor-naci-agbal-maliye-bakani-mi-olacak-6325224/
-
@mm0660 Bence şuan alım yapılırken de hazine ya da maliye olarak ayrı ayrı değerlendiriliyor. Bazılarına ingilizce soru sormak yerine sadece ingilizcen var mı diye sormaları bundan galiba. Yani, örneğin uluslararası ilişkilerden mülakata girenleri muhtemelen hazine kısmı için değerlendiriyorlar. Eğer bakanlık bölünürse bu alım takvimini uzatmaz inşallah.
-
@kamucubey şimdi hatırladım: ben mülakat beklerken yan odada çalışanlar da bu ayrılma konusunda "maliye ayrılırsa hangi binaya gideriz" şeklinde konuşuyorlardı. dediğiniz mantıklı geldi belirtmek istedim.
-
bakanlık çalışanı personeller mi konuşuyordu bunu kendi aralarında?
-
@tb bilmiyorum tek beklediğim odadan duydum. çalışan olduklarını düşünüyorum, çıkan biri takım elbiseliydi vs. unvan, statü bilemem.
-
@kamucubey sanmıyorum öyle olduğunu ben maliye mezunuyum ama ingilizce soru soruldu
-
İşletme mezunu giren arkadasimiz var mı aceba ? Eğer varsa Mülakatta ne soruldu paylaşırsanız sevinirim
-
@mm0660 hocam size ne soruldu bende maliye mezunuyum
-
@leontief75 tam spesifik olarak hatırlamıyorum ama bütçe, borçlanma, politikalar, yeni ekonomik reformlar bunlar çerçevesinde yorum soruları bide bilemediğim 2-3 tane soru vardı onları hiç hatırlamıyorum
-
Hazine ve maliye bölünür ya da bölünmez bilmiyorum ama uluslararası ilişkilercileri hazinede görevlendirirler kanısı yanlış bence. Bana hangi departmanda çalışılacağını sordular. Ben de "ui mezunlarını büyük ihtimal dış ekonomik ilişkilere verirler" dedim. Onlar da "eğer öyle olsaydı sadece 2 kişi alırdık" dediler. Bana daha çok tarih, Türk dış politikası ve küresel siyaset soruları sorulmasına rağmen bazı ui'ci arkadaşlara sadece iktisat ve maliye alanından sorulmuş. Ben burada şu çıkarı yaptım. Alan farketmeksizin (hukuk dışında) iyi iktisat ve maliye bilenleri kuruma alacaklar ve aşağı yukarı benzer işi yaptıracaklar. Yani kimisini muhasebata alırlar kimisini ihale birimine ama ikisininde dd iktisat ve maliye bilgisi iyi olması gerekir. Çıkarımım ne kadar doğru bilmiyorum ama ben de böyle bir kanı oluştu.
-
Yazım yanlışları için kusura bakmayın, düzeltmeye çalıştım ama site hata verdi :((
-
@carpe-vita bana da alan bilgisi uluslardan sormadılar hiç diyebilirim. maliyeden girdiler makroiktisattan çıktılar. Bir çoğuna cevapları verdim ama Baktılar sonlara doğru biraz tıkandım, madem uluslarcısın "şu güncel konunun özü nedir" gibi sadece 1 soru sorup speakinge geçtiler. Orda zaten batırdım