2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@bytheodoras Başta benim de mülakat direkt iktisat sorularıyla başladı. Bir iki kavramı açıkladıktan sonra sorular derinleşmeye başladı ve ben bocalamaya başladım. Kuruma ui puanıyla başvurduğumu ve kendi alan puanım çok yüksek olduğu için diğerlerini de yükselttiğini söyledim. "Sana uluslararası ilişkilerden soralım o zaman" dediler ve bayağı soru soruldu. Uzun uzun anlattım soruları, yer yer sohbete döndü çok iyi geçti ama iktisat bilgim zayıf olduğu için pek ümidim yok açıkçası. İngilizce konusuna gelirsek; ben mülakattan önce ekonomi ve finans terimlerine baktım. İng sorunun küresel siyasetteki bir konunun açıklanması şeklinde olacağını düşündüm ve öyle hazırlandım. Lakin bana sorulan soru özel sektör mülakat sorusuydu ve daha önce hiç düşünmediğim bir konuydu. Türkçe olarak bile çok konuşamayacağım bir soru ve nitekim 5-6 cümle kurdum ve başka ing. soru sorulmadı. İngilizcem iyi olmasına rağmen soru nedeniyle patladım
-
Ben de mülakatımdan bahsedeyim. Ben de Uluslararası İlişkiler mezunuyum. Bana alanımla ilgili hiç soru sormadılar. Sadece (o da ne kadar alanım) IMF nin amacını sordular. Ne küresel siyaset, ne başka bir IR sorusu. Daha çok hep kambiyo, dolarizasyon falan sordular. Bocaladığım da oldu tabiki, ama ingilizce güzel geçti. 2 tane yabancı dilim var ama o anda öyle alakasız bir soru geliyor ki aklınıza ne gelirse söylüyosunuz, ama mülakatta en çok genel kültür kısmında eğlendim seri sorular güzeldi. Herkese başarılar
-
İktisat ve maliye bilen adam arıyorlar şu an ihtiyaç var diye uluslararası ilişkiler ve kamu yönetimini de eklediler önceki alımların aksine ama iktisat ve maliye bilgisi yoksa alacaklarını düşünmüyorum ben
-
@uvyx orası muhakkak ama alım uzman yardımcısı alımı zaten adam girince 3 yıl uzm yrd olarak eğitim alcak sonunda tez yazcak sınava gircek yani meslek memuru olacak. İlk etapta kişinin doğrudan iktisat maliye bilgisinden ne kadar faydalınabilinir ki? Fakat dediğiniz doğru temel bilgileri bilmesi tabiki mülakatta iyi bir izlenim verir.
-
@uvyx her zaman mülakatta bilinen sorulara göre alim yapıldığını düşünecek kadar temiz kalırız insallah.
-
silinmiştir
-
Yarın ve Salı günü mülakata girecek arkadaşlar kaç kişinin gelmediğini öğrenebilir mi?
-
Ben işletmeden girdim dikkatimi çeken detay normal saatimden yaklaşık 40dk geç sıra gelmesine rağmen benden sonraki 3 kişi art arda gelmemişti. Bilmiyorum denk mi geldi yoksa girmeyen sayısı çok mu?
-
Arkadaşlar mülakata girmeyenlerin sayısını soranlar vs. olmuş da. Ne amaçla soruluyor bilmiyorum ama hani katılım az olursa alım şansımız artar diye düşünen varsa diye yazmak istedim. Çoğu kişi Covid yüzünden sınava giremedi. Benim sınav günüm 16 si olmasına rağmen karantinada olmam dolayısıyla sınavım yarına alındı. Daha bir çok kişi var bu durumda olan. Bu yüzden de mülakatlar listede yazdığı tarihte bitmeyecek, ötelenecek demektir. Yine de gönlümden geçen, umarım başka yerlere yerleştiği için gelmeyenler olmuştur da şansımız artmıştır.
-
Bugun mulakata girenlere tcmb baskaninin gorevden alinmasi ile ilgili soru soruyolar mı acaba . Adaylar zor durumda kalır acıklarken
-
@ademsmith, içinde söyledi: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Bugun mulakata girenlere tcmb baskaninin gorevden alinmasi ile ilgili soru soruyolar mı acaba . Adaylar zor durumda kalır acıklarken
kesin soru gelir ancak üstadların yapılması gerekenle ilgileneceğini sanıyorum .
-
@user86 peki sizden testinizi istediler mi yoksa beyanınızı doğru mu kabul ettiler covidden 600 kişi için çok fazla katılım olmadığını düşünmüyorum
-
@avemim sınav günümden önce aradıgimda son gün 22 si o zamana kadar karantinaniz bitmiş oluyor, sabah 9 da gelin dediler. Sonra da Cuma günü arayıp komisyon test istiyor gelmeden dendi. Cuma günü test yaptırdım, bugün de soruldu tabi test sonucuma baktı görevliler, komisyona da bilgi verdiler. Ben eşimden temasliydim aslında, 10 gün önceki testim de Negatif ti. Fakat sonraki süreçte dönmüş olabilir diye yenisini istediler.
-
@user86 çok geçmiş olsun
-
Pozitif olması nedeniyle salı gününden sonra bu hafta içi mülakata girecek olan var mı baska?
-
Tahminen sonuçlar ne zamana açıklanır arkadaşlar sizce?
-
@önemli bakanlıkların ayrılması süreci etkiler mi bilmiyorum. Kim hazine tarafına kim maliye tarafına alınacak, hazine nereye taşınacak, maliyedeki yönetim kalacak mı gidecek mi vs. gibi durumlar süreci uzatabilir ama uzun süredir yapılan bi calısma var ise bu ayrılık ile ilgili bence 2-3 ayda açıklanır.
-
@mm0660 hazine ve maliye ayrılacak mı peki?
-
@önemli öyle gözüküyor çok fazla haber dolaşıyor. herkesin ağzında naci ağbal'ın hazine bakanı olacağı var
-
@mm0660 iyi de hazine önceden bakanlık değildi ki müsteşarlıktı... yeniden müsteşarlığa dönecek olmasın o?