6 - 12/13 Eylül 2020 KPSS Lisans ve A Grubu Sınavları Hazırlık Platformu
-
Merhaba bir soru sormak istiyorum; 2019 puanımız varken 2020 sınavına başvuru yapabiliyor muyuz? 2020'de puanı düşürme durumuna istinaden alan puanları 2 yıl geçerli olduğu için 2019 puanım boşa gider mi? Tereddüte düştüm sormak istedim, bir arkadaşım son alınan puanın geçerli olduğunu söyledi.
-
@asimetri 2019 puanınız 2021 kpss sınav sonuçları açıklanana kadar geçerlidir.
-
@bykeynes, içinde söyledi: 6 - 12/13 Eylül 2020 KPSS Lisans ve A Grubu Sınavları Hazırlık Platformu
Arkadaşlar merhaba maliye alt yapım pek yok hatta nerdeyse hiç. Akadro konu anlatımdan çalısıyorum. Özgün sorularını çözdüm bundan sonrasında çıkmışları çözeceğim. Sizce yeterli mi o kitap alt yapısı olmayan biri için? Çalısıyorum okuyorum ama hep eksik hissediyorum kendimi size de sormak istedim.
Arkadaşlar akadro değil 4t den çalışıyorum. Kada karışıklığı olmuş
-
@LioN bunu biliyorum fakat bu sene girersem nasıl olur? Bu konuda son girilen mi geçerli oluyor. Eğer öyle ise başvuru yapmayacağım.
-
@bykeynes kardeşim maliye alan içindeki yoruma dayalı olan en önde gelen ders. Bir hukuk gibi ezber değil ya da bir muhasebe gibi belli bir algoritması yok iktisat gibi grafiği ezberle yorumlada değil. Maliye hangi kitaptan çalışırsan çalış hangi soru bankasını çözersen çöz birazcık genel ekonomik bilgi politik dönemler siyaset güncel haber takibi ve bütün bunların yanında öğrenilen bilgilerin yorumlanmasını vs gerektiriyor. Dolayısı ile görünüşte kolay gibi ama işin esasına girince zorlaşan bir ders. Özellikle son birkaç yıldır ÖSYM biraz ters köşede yapmaya başladı maliyede. Ezberle gelsen ziyade yorumla gel diyor. Piyasadaki kitaplar üç assağı beş yukarı aynı 4t güzel bir kitap yine pareto iyi bir kitap bunun yanınada kafana göre bir kaç soru bankası eklenebilir. Tabi bunlar benim düşüncelerim. Güncel ekonomik gelişmeleri takip etmekte de fayda var. Analiz sentez yapmak için.
-
@asimetri kardeşim kpss alan puanları 2 yıl geçerlidir. Şuan için cari dönem uygulaması böyle. 2019 da aldığın puanları 2021 sınav sonucu aciklanana kadar kullanabilirsin. Daha net olması bakımından. 2019 p48 in 85 2020 p48 in ise 80 diyelim. 2020 sonunda gelen bir guy ilanında hangi yıl puanın yüksekse onu kullanirsin. Bu örneğe göre 2019 kullanacaksın. Diğer sınavlar ve puan türleri içinde böyle.
-
@LioN çok teşekkür ederim açıklamanız için. Faydalı oldu.
-
kpss a için ücret yatırmanın son tarihi 13 temmuz mu 14 temmuz mu
-
Arkadaslar daha evvel bahsedilmis olabilir kpss icin konu anlaminda cok vaktim yok deneme almak.istiyorum alan icin deneme oneriniz var mi
-
@hukukcukişi denemeyi kimse ösym gibi soramadığından tavsiye etmiyorum. soru bankası çözün daha iyi. en iyi deneme biraz klişe olacak ama sınavın kendisidir ama gk gy için deneme alın tabii
-
@islimbot tamam hocam cok tesekkur ederim ozaman oyle yapayim sagolun
-
@hukukcukişi 4t nin ayrı ayrı denemeleri var 10 lu tavsiye ederim.monopol de 10 lu alan denemesi çıkardı haziran baski. 2si de iyi yayınlardır monopol un sorulari kalitelidir hakimlik denemeleri de epey titiz hazırlanmıştı almaya niyetiniz varsa bu 2 yayına bakin pişman olmazsiniz
-
@olursaolur tamam hocam ikisine de bakacagim tesekkurler
-
Çeko için konu anlatımlı a kadro kitabı yeterli mi? Bir de çeko çıkmış soruları olan gönderebilir mi sevabına
-
Çıkmış sorularda yüzde kaç başarı sizce iyidir ?
-
Arkadaşlar bir soru var çözüme nasıl ulaşacağımı bilemiyorum. Belki bir yardımınız olur.
Ekonomide toplam çıktı düzeyinde azalma olduğunda, diğer şartlar sabitken para talebi ve faiz oranı nasıl değişir?
A) artar-yükselir B)artar-düşer C)azalır-düşer D)azalır-yükselir E)değişmez-düşer
2009 kpss, para banka sorusu -
@afisuli cevap nedir hocam c mi
-
@afisuli d mi?
-
@afisuli c şıkkı doğru
-
@churcill evet cevap c