6 - 12/13 Eylül 2020 KPSS Lisans ve A Grubu Sınavları Hazırlık Platformu
-
@bykeynes sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ben de eski kimlikle gireceğim
-
@bykeynes 2023 yılına kadar gecerliligi mevcut eski kimliklerin. O yüzden sıkıntı olmaz.
-
@formidable Sınavdan önceki son gün sınava girecek olanlar kontrol ediliyor. Virüs tanısı konulan veya virüslü biriyle teması bulunan kişilerin girecekleri okuldaki bina sorumlusuna bu bilgiler veriliyor. Bu kişiler ayrı bir sınıfta sınava giriyorlar. Yani sınava girememe durumu filan kesinlikle olmaz.
-
Arkadaşlar cmk da kpss'de çıkabilecek ciddi değişiklik var mı malum geçen sene kanunda değişiklik olmuştu. ben 2019 kitapları ile çalışıyorum sıkıntı olur mu?
-
@yolosapiens çok iyiymiş, aynı şehirdeyse bir şekilde sınava ayrı yerde girer demişlerdi ama bu şekilde son gün kontrol edilip harekete geçildiğini bilmiyordum. Kimsenin başına gelmesin umarım da sadece her ihtimale karşı bilelim.
-
Vaka sayılarında ki ciddi artış endişe duyulacak kıvama gelmiş durumda. Özellikle şuan ki vakaların ortalama 10 gün önce virüsü kapanlardan oluştuğunu baz alırsak sanırım biz kpss'ye girinceye kadar 2 binli sayılara ulaşacak gibi. Umarım bu hal ve şartlarda maksimum önlemler altında sınava girmek nasip olur. Sürecin cidden çok uzadığının ve artık mental olarak yıpranmışlığın pik safhada olduğu herkesçe aşikar.
-
@LioN hastanede çalışan bir arkadaşım ikinci dalganın geldiğini söylüyor. Tabi doğruysa yoksa herkes bişey söylüyor..
-
@LioN bi yandan artık çok uzadı girelim sınava bitsin diyorum diğer yandan milyonlarca kişi aynı gün giriyoruz sınav bittikten sonra eve gidişi var bunun bi de başta sağlık olsun sınavdan önemli mi diyorum bakalım durum kötüye gidiyor memurlara esnek çalışmayı getirdiler bizim sınav ertelenir mi diye düşünmeye başladım artık
-
@bykeynes kardeşim bana göre ikinci dalga temmuz ortasından itibaren geldi bile. Tatilciler gurbetçiler kurban bayramı yaz rehaveti derken şimdi acı reçetesi çıkıyor. Vakalar durduk yerde yükselme trendine girmedi. Virüs hiç ortamı terketmedi önlemler gevşeyince tekrar başa döndük. Önümüzün sonbahar ve kış olduğunu düşünürsek ALLAH muhafaza ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kalabiliriz. Mevzu sadece kpss vs değil. Hadi kpss birşekilde yapıldı diyelim. Ekim Kasım gibi vaka sayıları nirvana yaparsa tekrardan sıkı tedbirler yasaklamalar basgösterecek ve olası gelmesi beklenen ilanlarda bu sebeple sarkabilecek. Velhasıl neresinden tutarsak tutalım tedbirlere riayet etmez isek hem sağlık hem sınavlar hem atanma konusunda zorlu dönemler ile karşı karşıya kalabiliriz. Yüce ALLAH sonumuzu hayırlı etsin.
-
Hepimizin bildiği ama nedense söyleyenin siyaset yapmakla itham edildiği fakat söylenmemesinin ilginç olduğu bir realite var: Hükümet, aktif turizm dönemini atlattıktan, gerekli döviz girdisinin sağlandığını teyit ettikten sonra, tekrar sıkı tedbirler alacaktır.
Yani şuanda döviz girdisi talebi>halk sağlığı...
Ayrıca "çeyiz ekonomisi" de iç talepte ciddi bir hacme sahip olduğundan, düğünlerin getirisi>halk sağlığı...
Allah'tan ki eğitim lobisi çok güçlü değil, güçlü olsalardı işimiz daha da zorlaşırdı.Borsa İstanbul tarafında da endeks bazında, %5-%7 düşüşlerde devre kesmenin getirilmesinin, bununla alakalı olduğunu düşünüyorum. Yani pandeminin ikinci dalgasında alınan önlemler neticesinde Türk borsası çok fazla hırpalanmasın diye hazırlık yapılıyor.
Hakkımızda hayırlısı olsun ama bir örnek:
Yozgat ili Yerköy ilçesi vaka sayısı: 290, nüfus: 30.000 yani yaklaşık %1. Nüfusa göre düşünürsek korkunç bir veri... -
Ha bir de Covid-19 geçirdim. Çekinen, haklı olarak korkan ve merak eden varsa başıma gelenleri yazayım isterim:
- Aşırı derecede kas ağrısı, öyle böyle değil,
- boğuk öksürük,
- hafif ateş,
- halisünasyon,
- hâlsizlik.
Hastaya, 10 adet sıtma hapı (günde 2'şer), bir kutu Favipiravir veriliyor. Bu Favipiravir'den ilk gün 16 adet, ilk günden sonra 6'şar adet (toplam 5 gün) alıyorsunuz.
İlaç Japon yapımı ve Çin Büyükelçiliğinin Twitter hesabında sabitlediği tweette de ifade edildiği üzere, hastalığı 4 günde tedavi eden, tavsiye bir ilaç.
İnanın, ilacı akdıktan 3 gün sonra ne öksürük ne ateş ne hâlsizlik ne de halisünasyon kaldı.
Endişe edin ama korkmayın. Favipiravir hayat kurtarıyor.
İlacı eczanelerden temin edemiyorsunuz. Hastahane eczanesi veriyor, prospektüsü dahi İngilizce yani.
Allah sağlık sıhhat versin. -
@conqusator Geçmiş olsun
-
arkadaşlar elimde muhteviyat idare hukuku kitabı var (3 ciltlik) yeni aldım. Sıfır kapağı dahi acilmadi, posetinden cikarmadim sınava giremeyecegim için satıyorum yarı fiyatına. İlgilenenler özelden yazabilir
-
Arkadaşlar bazı kişiler alan sınavı giriş yerlerini görebiliyormuş. Bende görünmüyor, aynı durumda olan var mı?
-
@despot nasıl görebilmişler daha açıklanmadı ki ben de göremiyorum emin misiniz
-
@despot Hocam açıklanırken bile GY-GK ve Eğitim Bilimleri sınav giriş belgeleri açıklanmıştır dediler.
-
Sadece gk, gy için giriş yerleri açıklandı. Alan grubu için henüz giriş belgeleri açıklanmadı.
-
@dukeofcambridge Twitter'da görebilenler var ama web sitesinde değil de uygulama üzerinden görebiliyorlarmış. Ben ve arkadaşlarım göremediğimiz için sizlere sordum. İyi çalışmalar.
-
halen denemeyi almayı düşünen varsa savaş yayınevinin maliye bölümü berbat haberiniz olsun maliyenin bir çok yerinde hata var. Ya şık yok ya 2 şık aynı ya denemede 2 soru aynı ya açıklama hatalı ya cevap şıkkı yanlış vs. Mustafa karadenizin ilk hataları değil ama son olacağada benzemiyor. Korsan alırsan emeğe saygı isterler ama insanların verdiği paraya saygı duymazlar.
-
Kpss alan giriş yerleri de açıklanmış arkadaşlar.