6 - 12/13 Eylül 2020 KPSS Lisans ve A Grubu Sınavları Hazırlık Platformu
-
@john puanım 90 değil 88 ama soyleyim.sıkıla sıkıla çalıştım .eğlenceli yapmaya çalıştım olmadı ,aklımda kalsın dedim hukuku hep öğrenmeye çalıştım olmadı .1 ay sonra unuttum .Yeniden basladim yeniden çalıştım .bunu ilk başlarda bir süreç olarak gördüm 1 yıl canımı dişime takarım dedim ya ilan gelmedi ya mülakattan elendim surec uzadıkça uzadı .Sıkıldım ama yine de çalıştım .kpss derslerinin sevilecek bir tarafı yok .İmkan varsa kütüphaneye gidin motivasyon olur ve daha az bunalırsiniz .
-
@ekeblad hocam sizin bölüm nedir?
-
@churcill Dostum, çalışılan hiçbir bilgi bir yere gitmez. Beyin katman katmandır. Bilgiyi bir yerinde depolar. Hele ki iyi konsantre olarak, gerçekten kafanızı vererek okuduğunuz hiçbir bilgiyi yitirmezsiniz. Bu yönden bence önemli olan iki aşama var. Birincisi tekrar aşaması, ikincisi soru çözme aşaması. Tekrar ederken bilgileri aslında tasnif etmeye başlarsınız. İlk okumanızda dağınık olarak yığdığınız bilgileri yavaş yavaş bir hale yola koymaya, lazım olanları öne çıkarmaya başlarsınız. Ama burada da oturmayacaktır tam olarak. Soru çözümü burada devreye giriyor. Soru çözmek size bilgiyi geri çağırmayı öğretir. Hani hep deriz ya, dilimin ucunda. Tekrardan sonra geleceğiniz aşama budur. Ben bunu biliyorum, ama nerden? Soru çözerken nereden bildiğinizi anımsamaya kendinizi zorladıkça bilgi beyninizde bir yol yapar kendisine. Bu çağrışımları sınava kadar taşıyabilirseniz eğer, sınavda da aynı yolu kullanarak gelecektir.
Bu dediklerim her ders için geçerlidir elbette ama sözel dersler için daha çok anlam bulur. O yüzden lütfen tekrarlarınızı sıkılsanız da yapın. Ben bunu biliyordum deyip hiçbir yerini atlamayın. Soru çözerken de son ana kadar çözüme bakmayın. Gerçekten hatırlayamıyorsanız yanıta bakmanız tekrar yerine geçer. Ama hatırlayacağını bir bilgiyi kendinizi zorlamadan çözüme bakarsanız, o bilginin yol yapma imkanını ötelemiş olursunuz. -
@paretowilfredo hay ağzına sağlık, eksik olma
-
hocam dershaneye gidipte şuan ki nedenlerden dolayı derslerin yarısını bitirenler için nasıl çalışmasını tavsiye edersini
-
Üniversiteye giriş sınavını 27-28 haziran a alabilirlermiş. Belki kpss de eski tarihine döner
-
Galiba yks nin turizm sezonuyla çakışacağı düşüncesiyle öne çekilmesi düşünülüyormuş.
-
@john bahane üretmemek 90 üstü almam gerek deyip sadece çalışmak sporcularin da her alanda önde olanlar bahane üretmeyen rehavete kapılmayan zor anda zor şartlarda çalışanlardır hocam
-
umarım erken yapılır sınav guy da erkene alınır
-
@jamiryoo bu söylenti nerden çıktı hocam
-
ÖSYM hala yalanlamadı galiba öss-yks-lgs artık adı herneyse öne çekilecek.
-
@jamiryoo erkene alınsa bile guy alınmaz hocam bizde bu şans olduğu sürece.
-
@Willsmithh hocam peki 90 ustu aldık diyelim ya ilan gelmezse
-
Sayın portakal yine bizi andı. Sağolsun . Emeği geçenlerde sağolsun .
-
Kpss nin tekrar tarihinin değişeceğini sanmıyorum. Kaldı ki olması gerekende esasen bu idi. Temmuzun sıcağında cırcır böceklerinin eşliğinde 40 derecede kan ter içinde sınava girmekten zaten önceden beri şikayetciydik. Bence her sene Eylül ayinda yapılması gayet ideal. Bu sene farklı olarak a grubu giriş yerlerini arttırabilirler veya her ilde yapılabilir. O konuda da birçok arkadaşımız malum mağdur oluyor. Hakkımızda hayırlısı olsun.
-
kpss'nin yapılış tarihinin hiçbir önemi yok ki bizim için tarihlere çok takılmayın. sonuçta öğretmenler gibi direk mülakata girmiyoruz. kurum sınavı, gvs, mülakat derken en iyi ihtimalle 2 yıl sonra göreve başlıyoruz zaten temmuzda da olsa eylülde de olsa gerçek bu. dua edelim de bu yılki kurum sınavları 2021'e sarkmasın.
-
@lostfreedom olayda tam olarak o zaten. sınav Eylül de olursa Ekim sonu gibi açıklanır. İlanlar kasımda gelmeye başlarsa 1 ay önce ilan edilme şartından dolayı sınavlar en erken aralıkta olur. Geçen sene aralığın son hafta sonu 3 sınav çalıştı,geneldede 2 sınav çakışıyordu. Bu yıl geçen senden beter olur olur Aralık yoğunluğu yada sınavlar 2021 e sarkar.
-
@lostfreedom dünden beri bende anlamış değilim.Kpss A grubu temmuza alınırsa sadece dersler acısından sorun olursa olur onun dısında A grubu zaten belirsiz bir süreç.
-
Dostlar güncel önereceğiniz hukuk konu anlatım kitapları nelerdir ? @paretowilfredo üstad bir el at sana zahmet.
-
2018 veya 2019 yılı için p48 puanı 90 veya üzeri olan birisi netlerini yazabilir mi ? teşekkürler..